“header
Blogs

Week 10 en 11: super ziek en de eerste lading babyspullen

In deze twee weken bereikte ik het dieptepunt qua lichamelijke gesteldheid als ‘beloning’ voor te laat opblijven op de verjaardag van mijn man. Gelukkig duurde het niet lang en begon de 11de week van de zwangerschap met allemaal nieuwe babyspullen voor kleine Hoppie (zo heet ons kindje in mijn buik voorlopig).

sale banner

Week 10: Een nieuwe auto, verjaardag en super ziek!

Tien weken zwanger!! Ik zit eindelijk in de dubbele cijfers, iets wat voor mij een klein mijlpaaltje was! Deze 10de week van mijn zwangerschap begon heerlijk, want vandaag konden mijn man en ik onze nieuwe tweedehands auto ophalen. Een snelle rode Alfa Romeo. Vroemmmm! Wat een lekkere wagen om in te rijden zeg! Mijn moeder houdt nu al haar hart vast.

De dag erna had ik de verjaardag van mijn man waar ik eigenlijk een beetje tegenop zag. Ik wist van bepaalde vrienden van mijn man dat die niet vroeg weg gingen. Aangezien mijn vermoeidheid telkens toenam vroeg ik me af of ik niet al om 23.00 uur gapend op de stoel zal zatten.

Wat me ook niet helemaal lekker zat, was het feit dat we het de vrienden van mijn man wel moesten vertellen dat ik zwanger was.

Want ik op een verjaardag zonder wijn… Dat zou net zo raar zijn als een paus die nooit naar de kerk gaat.

En daarnaast wist iedereen dat we zwanger probeerden te worden.

Oh en nog iets: ik kan heel slecht liegen of iets voor me houden. Het was dus onbegonnen werk om de zwangerschap niet te vertellen. Ik vond het alleen wel vervelend dat alle vrienden van mijn man het al eerder zouden weten dan mijn eigen vriendinnen en familie. Maar goed, ik kon er niet veel aan doen.
Tot mijn eigen verbazing hield ik het tot 2.30 uur uit! Best knap, maar dat heb ik wel geweten…

top 5 beste babyfoons banner

Ziek en super zielig

De dag na de verjaardag werd ik wakker met het gevoel of ik 3 flessen wijn had gedronken. Ik dacht dat ik nu juist niet meer brak hoefde te zijn? Zo voelt het dus als je nuchter laat naar bed gaat… Ook geen pretje. Of misschien voelde ik mezelf zo omdat ik vol gepompt was met zwangerschapshormonen.

Toch kon ik mezelf, in vergelijking met mijn man die wel echt brak was, nog redelijk vooruit slepen die dag. Tot maandag. In de nacht van zondag op maandag werd ik elk uur wakker omdat ik naar de wc moest en een ontiegelijk droge mond had. Zo droog dat ik gewoon niet kon slikken. Een soort van nadorst. Daarnaast had ik ook mega keelpijn en voelde ik de bui al hangen: ik werd ziek!
11 weken zwanger hoofdpijn

Ziek was ik en oh jeetje wat voelde ik mezelf zielig, ellendig, tikkeltje depressief en prikkelbaar.

Er was geen land te bezeilen met dat hoopje ellende op de bank. Ik voelde me super lamlendig en als ik dan moest opstaan van de bank (om voor de 100ste keer die dag naar de wc te gaan) tolde het in mijn hoofd en werd mijn hoofdpijn nog erger.
Zwanger zijn is niet altijd prettig, maar zwanger zijn en ziek: hele slechte combi.

Drie dagen lang voelde ik mezelf verschrikkelijk en moest ik al huilen als het me niet lukte een verpakking open te maken. Zo ging ik mezelf toch niet de komende weken voelen? Ik wist namelijk dat in week 10 en 11 de zwangerschapshormonen hun piek bereiken. Je voelt je dan als het mogelijk is nog erger dan andere weken. Na week 11 zou het afnemen.

Dat zou betekenen dat ik mezelf nog 2 weken zo ging voelen. Nee. Dat kon niet. Ik ben zelfstandig ondernemer, ik móét werken anders heeft Roos geen geld. In die 3 dagen heb ik dus ook  gewoon doorgewerkt, maar dan alleen de wat makkelijkere teksten geschreven die heel weinig hersenactiviteit vroegen.

Week 11 van de zwangerschap

Gelukkig begon na 3 dagen de zon weer een beetje te schijnen in huize ‘Roos’ en ondertussen was ik in mijn 11de week beland. Helemaal top voelde ik me in het begin van deze week nog niet. Mijn misselijkheid had een nieuw niveau bereikt, ik was best kortademig en alleen al de gedachte aan sporten liet mijn maag omdraaien.

Aan de andere kant had ik meer energie dan toen ik ziek was en kon ik weer wat nadenken. Het werken ging stukken beter, al moest ik wel een traantje laten toen het me niet lukte een nieuw e-mailaccount aan te maken voor ZoZwanger. Maar goed, dat zijn de hormonen!
eerste lading babyspullen

Gratis babyspullen!

Wat hebben mijn man en ik een geluk zeg. Een geluk dat we zussen hebben die al hun babyspullen voor ons bewaren. Mijn schoonzusje had een hele zolder vol staan met al de babyspullen van haar zoontje. Na een uurtje uitzoeken en sjouwen reden mijn man en ik naar huis met een overvolle auto.

We kregen een badje, co-sleeper, kinderwagen, campingbedje, ledikantje, Maxi-Cosi en zelfs een kant-en-klare luiertaart. Volgens mij zat er nog meer bij, maar dat weet ik even niet meer. Maar kijk maar eens naar de foto! Super veel spullen. Mijn man en ik hoeven in ieder geval maar weinig kosten te maken voor de babykamer en dat scheelt echt enorm.

Daarnaast zitten we nu ook al goed in de rompertjes en andere babykleertjes omdat mijn zus alles heeft bewaard van haar 2 kinderen. We hoeven dus in principe in het eerste jaar niets meer te kopen. Althans: als ik mezelf kan inhouden. Mocht je zelf vrienden, familie of kennissen hebben die al klaar zijn met de babyperiode: schroom niet om te vragen of je wat spullen kunt overnemen. Dat scheelt echt enorm in de baby kosten!

Tweede echo

Later in deze week hebben we onze tweede echo! Super spannend. Hier zal ik later een blog over schrijven. Als deze echo goed is, dan zal ik denk pas echt wat gerustgesteld zijn. Want dat ben ik nu om heel eerlijk te zijn nog steeds niet. In het eerste trimester kan er nog steeds veel mis gaan.

Keep you posted!

Week 8-9 Mijn tweede echo

sale banner

Meer lezen

Een reactie

  1. Avatar Zule

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!