“babydeals
Specialisten

Ongewenst kinderloos? Lichaamstherapeut Simone stelt zich voor

Mijn naam is Simone. Als lichaamstherapeut begeleid ik vrouwen en stellen bij hun pijn, verdriet en dillema’s van een onvervulde kinderwens. Geen verhaal is hetzelfde. Ik bied psychosociale zorg op maat tijdens vruchtbaarheidsbehandelingen en ongewenste kinderloosheid. Voor ZoZwanger ga ik regelmatig blogs schrijven over de impact van een (nog) onvervulde kinderwens op je lichaam, relatie en omgeving. Voor 1 op de 6 stellen is zwanger worden niet vanzelfsprekend. En dat geldt ook voor stellen die al een kindje hebben.

Als kind droomde ik al van een groot gezin

Dikke buik, de wieg, kleertjes, kraamvisite. Ik had een kinderkamer in mijn hoofd. En geen enkele twijfel over zwanger worden. Dat wordt toch iedere vrouw? Door mijn eerste baan veranderde dat beeld. In het ziekenhuis waar ik werkte als operatie-assistente werden namelijk IVF-trajecten als een van de eerste in Nederland uitgevoerd. Een groot deel van de behandeling vond toen nog plaats op de operatiekamers.

Ik was als jonge vrouw gefascineerd door deze medische mogelijkheid. Het was destijds een ware revolutie in de gynaecologie. In mijn opleiding heb ik er zelfs een verslag over geschreven. Toeval? Ik denk het niet, maar dat is achteraf kijken. Dat was wel het moment dat ik me voor het eerst bewust werd dat zwanger worden niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt. Maar nooit had ik van te voren kunnen bedenken dat ik zelf ongewenst kinderloos zou blijven.

Nooit een kindje die mij mama noemt

Na mijn trouwen stopte ik met de pil, een logische stap. Al snel had ik het gevoel dat er iets niet klopte. Ik wist precies wanneer mijn eisprong was. Dus aan onze timing wat betreft seks lag het niet. Toch bleef zwangerschap uit. We gingen naar de dokter en lang verhaal kort; ik heb een flinke misvorming van mijn baarmoeder en mijn ex verminderd vruchtbaar.

Tja, daar sta je dan. Dat nieuws was zo onwerkelijk om te horen.

Onze droom viel ter plekke in duigen. Geen idee wat onze kansen waren in medische trajecten. Ik voelde me leeg, terwijl ik niet eens wist wat ik moest missen. Ik was boos op mijn lijf omdat het me in de steek liet. Het voelde zo oneerlijk. Ik was toen net 29 jaar en ging nadenken over de ‘echte’ zin van mijn leven. Wat heeft het voor nut als ik geen kinderen krijg? Is dat niet de basis van mijn bestaan? Als ik geen moeder wordt, wie ben ik dan?

De medische wereld gaf hoop, vruchtbaarheidsbehandelingen volgden. Na kunstmatige inseminatie, IVF werd ICSI voorgesteld. Daarbij wordt via een injectie 1 spermacel in 1 eicel gebracht. Dat stond toen nog in de kinderschoenen en had haken en ogen. Wij hebben besloten om te stoppen. Na 5 jaar medische mallemolen viel het doek, nu 20 jaar geleden. We waren lichamelijk en mentaal gesloopt. Mijn huwelijk, seksleven, vrienden, werk, alles was voor altijd veranderd. Ik had behoefte aan rust, ik wilde geen polonaise meer aan mijn lijf. Die keuze van stoppen bracht natuurlijk verdriet en twijfels met zich mee, maar ook opluchting. De onzekerheid was over!
simone lichaamstherapeut

Van oer-pijn en onvervuld verlangen naar eigen praktijk

Ik vulde de leegte en mijn pijn met keihard werken, sporten en nooit stil zitten. Ik had mijn gevoel volledig uitgezet. Niet veel later stortte ik in door een burn-out en hernia in de onderrug. Voor de eerste keer in mijn leven zocht ik psychische hulp. Ik kon het niet meer alleen oplossen. Dat was de positieve ommekeer in mijn leven.

Naar de buitenwereld deed ik me vaak anders voor, dan hoe ik me in werkelijkheid voelde. Ook mijn omgeving dacht dat ik mijn kinderloosheid een plek gegeven had. Niets was minder waar. Door de hulp heb ik geleerd met mijn verdriet en pijn om te gaan. En te uiten waar ik mee zit. Ik werd meer mezelf. Het roer ging om en ging studeren. Daarin ontstond al snel de wens om met mijn inzichten en ervaringen anderen te gaan helpen.

En sinds 10 jaar heb ik een eigen praktijk. In mijn werk als therapeut ontstond gaandeweg de omslag om specifiek vrouwen en stellen met een onvervulde kinderwens te steunen in hun proces. Daarnaast wil ik ook graag het taboe op ongewenste kinderloosheid doorbreken. Als je naar aanleiding van dit verhaal behoefte hebt aan contact. Kijk dan op mijn website Praktijk de Diamant.
De wereld van 2 vriendinnen!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!