“waterwipes
Nieuws

De leukste activiteiten met Pasen voor kleine kinderen!

Het paasweekend staat weer voor de deur. Voor de kinderen een extra lang weekend vrij waarin ze vast wel zin hebben om iets leuks te doen. Maar wat moet je nu weer bedenken? We hebben de leukste activiteiten met Pasen voor kleine kinderen voor je op een rijtje gezet.

banner billendoekjes waterwipes

Leuke paasactiviteiten voor kleine kinderen voor thuis

Natuurlijk hoef je niet altijd op pad te gaan tijdens een lang paasweekend. De deur uit gaan voor een uitje betekent vaak ook dat je je portemonnee mee moet nemen en dat is nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig kan je het thuis ook gezellig maken met deze leuke activiteiten met Pasen voor kleine kinderen.

 1. Paastak versieren

  Koop of knip ergens een paastak en zet deze in een leuke vaas. Laat je kinderen de paastak versieren met leuke hangers. Deze heb je misschien nog wel in huis, maar je kunt ze ook zelf knutselen. Bijvoorbeeld met pijpenragers, strijkkralen of klei.

 2. Eieren verven

  Dat hoort er natuurlijk wel een beetje bij. Kook een paar eieren en verven maar. Hiervoor zijn speciale eiermolentjes te koop. Maar een afgeknipt toiletrolletje werkt ook prima als eierhouder. Versieren kan met verf, maar ook stiften en stickers.
 3. Eieren zoeken

  Verstop eieren voor je kinderen in de tuin, of in huis. Je kunt er ook een echte speurtocht van maken met een schatkaart! Kijk ook eens rond in de buurt, misschien organiseert de buurtvereniging of kinderboerderij wel een activiteit met eieren zoeken?

 4. Paasontbijt- of brunch

  Versier de tafel, kook een eitje, bak wat lekkere broodjes en maak er een gezellig en bijzonder momentje van. Je kunt uitpakken met verse sinaasappelsap, fruit en pannenkoeken. Of het gewoon klein houden.

 5. Bakken

  Koekjes, een lekkere cake, brownie of eiermuffins? Ga samen de keuken in en ga iets lekkers bakken met je peuter.

 6. Paasfilm kijken

  Duik gezellig samen op de bank en kijk een leuke paasfilm. Kijk bijvoorbeeld Plop en de Kabouter Paashaas of De Hazenschool op Videoland.

banner winkelpromo

Leuke activiteiten met kleine kinderen buitenshuis met Pasen

Wil je liever op pad? Er is genoeg te doen tijdens de paasdagen.

 1. Eieren zoeken

  Dit kan je zelf thuis doen. Maar ook op veel andere plaatsen wordt paaseieren zoeken georganiseerd. Veel buurtverenigingen organiseren het bijvoorbeeld. Maar ook bij de kinderboerderij of een Alpaca Farm heb je een grote kans. Of ga naar het Muiderslot!

 2. Paasbrunch

  Geen zin om zelf in de keuken te gaan staan? Ga naar een restaurant en schuif daar aan voor een paasbruch. Vaak wordt er voor de kinderen ook het een en ander georganiseerd of is er een speciaal kinder buffet.

 3. Paasvuur bezoeken

  Vooral in Oost-Nederland is het bezoeken van een paasvuur een traditie. Van vroeger uit deed men dit als lentevuur. Het vuur moest de zon aanmoedigen en de vruchtbaarheid van de velden bevorderen. Wil jij naar een paasvuur? Je vindt ze onder andere in Heino, Oldenzaal en Espelo.

 4. Bezoek een lammetjesdag

  Pasen is toch een beetje het begin van de lente. En waarmee gaat de lente nu echt van start? Met lammetjes! Bezoek een schaapskooi bij jou in de buurt om de lammetjes te bewonderen en misschien mag je ze wel knuffelen of een flesje geven.

 5. Paaskermis

  Wat is er voor kinderen nou leuker dan de kermis? In Enschede, Deventer en Beverwijk vind je dit jaar de paaskermis.

 6. Paasmarkt

  Lekker struinen langs leuke kraampjes, luisteren naar live muziek en een ritje in de draaimolen? Dit kan allemaal op de gezellige paasmarkten die je door heel Nederland vindt. Onder andere in Nijmegen, Born, Vlissingen, Den Haag, Middelburg, Orvelte, Valkenburg, Panningen, Rolde en Drachten.

 7. Bioscoop

  Ga gezellig samen naar de film. Eet je deze keer gewoon paaseitjes in plaats van popcorn.

 8. Attractiepark

  Voor veel attractieparken is Pasen het startschot voor een nieuw seizoen. Bezoek bijvoorbeeld Koningin Julianatoren, erg geschikt voor jonge kinderen.

 9. Dierentuin of kinderboerderij

  Bij onze kinderen altijd een hit. Een plek bezoeken waar dieren te vinden zijn. Tip: woon je in de regio Oost-Nederland? Breng dan eens een bezoek aan Tierpark Nordhorn, een leuk park met een vriendelijke entreeprijs.

Natuurlijk kan Pasen ook het moment zijn om even bij te tanken en tot rust te komen, of misschien gaan jullie wel lekker een weekendje weg. Wat de plannen ook zijn, vervelen is in ieder geval niet nodig. Al mag het natuurlijk wel.startersbox zwitsal banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019