“waterwipes
Peuter

Leuke cadeautips voor een kind van vier jaar!

Onze jongste wordt over een paar weken vier jaar. Ze is onze tweede dochter, dus ik vond het verzinnen van een cadeau extra lastig. We hebben inmiddels alles al in huis met dank aan haar grote zus. Maar dat probleem hebben jullie misschien niet, of juist wel. Daarom bij deze: leuke cadeautips voor een kind van vier jaar!

beste babyfoon bol.com

Leuke cadeautips voor een kind van vier jaar

 1. Fiets

  Misschien is je kindje tot nu toe fanatiek bezig geweest op de loopfiets en wordt het tijd voor een echte fiets. Met of zonder zijwielen. Met een leuk mandje, een bel of een toeter en een mooie vlag achterop? Een hele coole fiets om op naar school te gaan.

 2. Skelter

  Een skelter is echt een cadeau wat jaren mee gaat. Zeker als je voor een kwalitatief goede skelter gaat zoals een Berg Buddy. Deze is geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Nog een mooie bijkomstigheid, als je hem een beetje netjes houdt kan je er nog veel geld voor krijgen als je hem weer verkoopt.

 3. Schoolspullen

  Altijd een leuke cadeautip voor een kind van vier jaar. Een stoere schooltas, een leuke broodtrommel en een mooie drinkbeker? Je kindje die vier jaar wordt, heeft natuurlijk echte schoolspullen nodig voor naar groep 1.

 4. Een speeltent

  Voor onze jongste hebben we een mooi speeltentje gekocht. Zo kan ze zich lekker terugtrekken na een dag school op haar eigen plekje. Het tentje kan je in de zomer ook mooi buiten zetten voor een fijne schaduwrijke speelplek.




 5. Magnetische blokken

  Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Zelf met extra toevoegingen zoals letters en wegen. Hiermee kunnen ze zich uren vermaken.

 6. Educatief speelgoed

  De hele serie van “ik leer” is leuk voor jonge kleuters. Van ik leer schrijven tot ik leer tegenstellingen. Er zijn heel veel verschillende varianten.

 7. Lego

  Na jaren spelen met duplo is je kindje eindelijk klaar voor het echte werk: Lego!

 8. Playmobil

  Iets waar veel kinderen gek op zijn en jaren mee blijven spelen. Je kunt er dan ook jaren in blijven doorsparen.

 9. Buitenspeelgoed

  Een trampoline staat echt garant voor jaren speelplezier. Maar ook een klimrek, schommel of ringen voor buiten is een leuk idee voor een verjaardagscadeau voor een 4-jarige.

 10. Puzzels

  Als je kindje vier wordt, zal je merken dat hij steeds beter kan puzzelen en er steeds meer lol in krijgt. Ook vloerpuzzels met grote stukken zullen vast in de smaak vallen.

 11. Schoolbord

  Een krijtbord is helemaal leuk voor een kind van vier. Zo kan hij lekker de juf naspelen (al heb je dan tegenwoordig een digibord nodig, maar het gaat om het idee).

babyvoeding laag geprijsd banner

Andere manier van cadeautjes geven

Zeker als je kindje niet je eerste kindje is, kan het steeds lastiger worden om een leuk cadeau te bedenken. Bij ons thuis zie ik het ook. We hebben twee meiden, dus inmiddels hebben we alles wel zo’n beetje in huis. Naar speelgoed wordt vaak niet omgekeken en het is bijna zonde om nog meer in die kasten te stoppen. Dan kan je in plaats van spullen ook iets anders geven!

 1. Aandacht

  Oké, dat klinkt natuurlijk raar, want je kindje krijgt heus wel aandacht van je. Maar hoe vaak krijgt je kind een-op-een-aandacht? Zeker als je meerdere kinderen hebt, schiet dit er nog wel eens bij in. Hoe leuk is het dan om een dagje alleen met de jarige op pad te gaan? Alle aandacht van mama (en papa) voor de jarige job of jet. Als je de mogelijkheid hebt, kan je hem laten kiezen wat hij wil doen.

 2. Een abonnement

  Gaan jullie graag naar de dierentuin? Of juist naar een pretpark of bijvoorbeeld zo’n leuk indoor speelparadijs in de buurt? Dan kan je misschien een abonnement aanschaffen zodat jullie zo vaak kunnen gaan als je maar wil!

 3. Samen een groot cadeau geven

  Misschien willen de opa’s en oma’s, oom en tantes of andere familieleden of vrienden wel mee doen met het cadeau. Met een online verlanglijst kan je in plaats van veel losse prullaria die vaak in de kast belanden, kiezen voor iets waar je kindje echt iets aan heeft. Zoals bijvoorbeeld een zwembad voor in de tuin, of een speelhuisje.

Kinderen van vier jaar hebben echt nog geen besef van prijs. Je hoeft geen mega duur cadeau te kopen om je kindje gelukkig te maken. Maak er een gezellige dag van, met een mooi pakje en een lekker taartje en vooral veel aandacht voor je kindje. Dan is hij al lang blij.



luierkorting op pampers banner
vadersschapsverlof 2019