luieraanbiedingen header
Zwangerschapskwaaltjes

De meest voorkomende zwangerschapskwaaltjes!

Zwangerschapskwaaltjes, je ontkomt er niet aan. Als je eenmaal zwanger bent, dan krijg je ermee te maken of je nou wilt of niet. Niet alle vrouwen krijgen al deze lichamelijke klachten. Sommige kwaaltjes heb je niet eens door dat je ze hebt. Wat zijn nou de bekendste en meest voorkomende zwangerschapskwaaltjes die je wellicht kan verwachten tijdens de zwangerschap?

Alles voor moeder en kind banner

De 10 meest voorkomende zwangerschapskwaaltjes!

Aan het begin van de zwangerschap willen veel vrouwen weten wat ze kunnen verwachten aan lichamelijke klachten. Wij hebben de meest voorkomende zwangerschapskwaaltjes bij elkaar gezet in een handig overzicht. In willekeurige volgorde zijn dit de bekendste kwaaltjes.

  1. Aambeien

    Door invloed van hormonen kan je last krijgen van obstipatie tijdens de zwangerschap. Veel zwangere vrouwen hebben last van een vertraagde stoelgang en als je niet uitkijkt kan dit leiden tot gezwollen bloedaders in of rond de anus. Beter bekend als aambeien. Deze kunnen dan gaan bloeden als je naar de wc gaat. Om verstopping tegen te gaan is het belangrijk om veel te drinken, zeker 2 liter per dag en vezelrijk te eten.

    Daarnaast helpt ook voldoende beweging om aambeien te voorkomen. Als je ontlasting erg hard is, dan is het belangrijk om vooral niet te hard te drukken!




  2. aambeien bekend zwangerschapskwaaltje

  3. Last van bandenpijn

    Als je steken voelt in jouw onderbuik, dan komt dat zeer waarschijnlijk doordat de banden van je baarmoeder aan het oprekken zijn. De baarmoeder groeit en komt in het midden van je buik te zitten. De banden waarmee je baarmoeder vastzitten moeten alles op z’n plek houden en die rekken op als je baarmoeder groter wordt. Dit wordt bandenpijn genoemd en kan absoluut geen kwaad voor de baby.

    Van deze veel voorkomende zwangerschapskwaal kan je al in het begin van de zwangerschap last hebben en als je veel beweegt dan heb je er vaak meer last van. Belangrijk is om rustig aan te doen. Als je er last van krijgt ga dan even zitten om bij te komen. Als de steken weg zijn dan kan je weer doorgaan waar je mee bezig was. Maar doe wel rustiger aan.

  4. kleertjes sale 70

    Wil je weten voor elke week van de zwangerschap wat je kan verwachten? Bekijk dan dit overzicht met de zwangerschapskwaaltjes per week!

  5. Bekende bekkenklachten

    Hoe verder de zwangerschap vordert hoe groter de kans op bekkenklachten. Tijdens de zwangerschap verweken de gewrichten van jouw bekken zodat je ruimte hebt om een baby naar buiten te krijgen tijdens de bevalling. Dit verweken merk je voornamelijk als je lang aan een stuk rechtop staat of zit in dezelfde houding en je voelt de stekende pijn in je schaamstreek en bovenaan je dijen.

    Om de klachten te verminderen moet je niet te lang dezelfde houding aanhouden, maar telkens anders gaan staan of zitten. Als de klachten heel erg zijn, dan zou je bekkeninstabiliteit kunnen ontwikkelen. Meld je klachten dus altijd bij de verloskundige of gynaecoloog. Deze kan inschatten of er maatregelen genomen moeten worden.

  6. Veel voorkomende blaas problemen

    Tijdens jouw zwangerschap zal je vaker naar de wc moeten dan anders. In het begin komt dit door de hormonen in je lichaam. Aan het einde van de zwangerschap, komt dit doordat de baby op jouw blaas drukt. Zorg bij het plassen dat je goed uit plast zodat je blaas goed leeg is. Dit kan blaasontsteking voorkomen.

    Mocht je het idee hebben dat je misschien een blaasontsteking hebt? Omdat je nog vaker moet plassen en een stekelig, branderig gevoel hebt tijdens het plassen. Ga dan met een potje urine langs je huisarts.

  7. Hoofdpijn

    Sommige vrouwen hebben tijdens hun zwangerschap veel last van hoofdpijn. Dit kan meestal geen kwaad en wordt veroorzaakt doordat je veel dingen aan je hoofd hebt, te weinig rust neemt of te weinig drinkt. Als je vaak last hebt van hoofdpijn doe dan rustiger aan. Ga een avond vroeg naar bed en drink extra water.

    Paracetamol tijdens de zwangerschap kan overigens geen kwaad, mits je ze niet dagelijks slikt. Als je erg veel en vaak hoofdpijn hebt, ga dan even langs de huisarts.

  8. Incontinentie!

    Heel vervelend, maar totaal onschuldig. Je kan er last van krijgen bij het hoesten, niezen en lachen en daardoor last van lekken van een beetje urine. Dit komt omdat het gewicht van de baby op je blaas rust, waardoor hij meer onder druk staat dan anders.

    Om dit zoveel mogelijk te voorkomen kan je vaker naar het toilet gaan en goed uit plassen. Ook door niet zwaar te tillen met je zwangere buik kan je deze klacht verminderen.

  9. Brandend maagzuur

    Tijdens de zwangerschap kan je veel last krijgen van brandend maagzuur dat omhoog komt. Dit komt omdat jouw baarmoeder groeit waardoor je maag minder ruimte heeft en zuur makkelijker omhoog komt.

    Dit kan je verminderen door geen grote maaltijden te eten. Vet en kruiden te vermijden en rechtop te zitten tijdens en na de maaltijd. Een extra kussen onder je hoofd tijdens het slapen kan ’s nachts het omhoog komen van het maagzuur voorkomen.

  10. misselijk veel voorkomend zwangerschapskwaaltje

  11. Misselijkheid een veel voorkomend zwangerschapskwaaltje!

    De misselijkheid kan op ieder moment van de dag voorkomen. Als je misselijk bent kan dit komen doordat je bloedsuikerspiegel te laag is. Door de hele dag door kleine maaltijden met veel koolhydraten te eten blijft je bloedsuikerspiegel beter in evenwicht. Belangrijk is om goed te blijven drinken en gezonde dingen te eten. Als je vaak en langer dan de eerste drie maanden moet overgeven is het beter om een huisarts te bezoeken.

  12. Neusbloedingen

    Door invloed van de zwangerschapshormonen zwelt de slijmhuid van de neus en bijholten op. Daardoor komen neusbloedingen vaker voor tijdens de zwangerschap. Snuit daarom altijd voorzichtig je neus.

  13. Oedeem of vocht vasthouden

    Nog zo’n kwaaltje waar veel vrouwen last van krijgen: Vocht vasthouden. Door de druk die de baarmoeder uitoefent op de bloedvaten die het bloed vanuit je ledematen terugbrengen naar je hart kan je last krijgen van vocht vasthouden. Je merkt dit vrij snel als je meer moeite hebt met het aantrekken van schoenen of het omdoen van een (trouw)ring.

Zwanger zijn kent vele mooie momenten maar deze veel voorkomende zwangerschapskwaaltjes kunnen desondanks erg vervelend zijn. Door rustig aan te doen en te letten op je voeding kan je ze zoveel mogelijk verminderen.

Zwangerschapskwaaltjes wat doe ik er aan?

In dit boek: “zwangerschaps-kwaaltjes wat doe ik er aan?” Kan je veel natuurlijke remedies vinden voor de meest bekende zwangerschapskwaaltjes.

Lees ook: Zwangerschapsklachten waar we het liever niet over hebben!



Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019