“waterwipes
Babykalender

Ontwikkeling baby 6 weken oud

De ontwikkelingen van je baby van 6 weken oud worden langzaam steeds meer zichtbaar en ook hoorbaar. Want naast huilen gaat je baby ook steeds meer andere geluiden produceren zoals ‘ooohhh’ en ‘uuuuhhh’. Mooie gelegenheid dus om nu eens echt met je baby te praten. Let vanaf deze week ook op darmkrampjes en regeldagen. Deze week meer over de ontwikkeling baby 6 weken oud.

nanabeebi luiertas best beoordeeld

In het kort bij een baby 6 weken oud:

 • Je baby gaat steeds meer geluidjes maken.
 • Hopelijk krijg je vanaf deze week iets meer nachtrust.
 • Als je baby veel huilt tijdens en na de voeding? Misschien heeft je baby darmkrampjes.
 • Wijkt je baby in één keer af van het voedingsritme? Dan heeft je baby wellicht een regeldag.

De ontwikkeling van je baby 6 weken oud

 • Je baby gaat brabbelen

  We hadden het vorige week al een beetje besproken: je baby gaat steeds meer praten. Uiteraard kun je er nog totaal niks van maken, maar de eerste pogingen zijn aanwezig. Het is nu vooral ‘uhhhh, ohhh en ahh’. Door deze geluidjes te maken traint je baby de mondspieren, tong en lippen.

  Hoor je dat je baby geluid maakt, dan kun je hem of haar het beste meteen aandacht geven. Je baby voelt zich dan letterlijk gehoord en wordt meteen gestimuleerd om meer geluidjes te produceren. De komende maanden zal je het nog even moeten doen met de uhh en ahhh. Pas vanaf de 6 maanden gaat je baby wat andere geluiden maken zoals ‘dadadada’.

 • Iets meer nachtrust

  Het grote moment is eindelijk aangekomen. Of in ieder geval bijna daar: het moment dat je iets langer op één oor kunt liggen dan 3 uurtjes. Baby’s die 6 weken oud zijn, gaan namelijk iets langer doorslapen in de nachten. Nog steeds geen 8 uur, maar elk uurtje is natuurlijk mooi meegenomen.

  Je baby begint nu steeds meer door te hebben dat er een nacht en een dag is en dat die ’s nachts meer moet slapen dan overdag. Probeer dit besef extra te stimuleren door tijdens de voedingen ’s nachts de kamer donker te laten en zo min mogelijk geluid te maken. Als je geluk hebt slaapt je baby straks wel 5 tot 6 uurtjes achter elkaar. Heerlijk!

 • banner billendoekjes waterwipes
 • Darmkrampjes

  Veel baby’s krijgen last van darmkrampjes als ze tussen de 6 weken en 4 maanden oud zijn. Na 4 maanden nemen de klachten af. Darmkrampjes kunnen erg vervelend zijn voor je kind. Op het moment dat je baby krampjes voelt worden de spieren samengetrokken in de darmwand. Meestal gebeurt dit tijdens de voeding of na de voeding.
  Je baby heeft mogelijk last van darmkrampjes als hij of zij veel en hevig huilt tijdens en na de voedingen, veel windjes moet laten of trekt met de beentjes. Lees hieronder hoe je de darmkrampjes kunt verminderen.

middel tegen darmkrampjes buikkrampjes

Hoe gaat het met mama, papa of de ouders?

Een bevalling is zeker niet niks. Hopelijk gaat het steeds iets beter met je en merk je dat je aan het herstellen bent. Meestal hebben vrouwen die net bevallen zijn rond deze tijd een gesprek bij hun verloskundige. In dat gesprek wordt besproken hoe het herstel verloopt en of je nog lichamelijke klachten hebt. Tevens is het gesprek natuurlijk een goede gelegenheid om al je vragen te stellen en eventuele onzekerheden weg te laten nemen. Maak er dus echt gebruik van en bereid jezelf desnoods voor door al wat vragen op te schrijven.

 • Regeldagen

  Het kan voorkomen dat je eindelijk een fijn ritme had met je baby en je ’s nachts wat meer uurtjes kon slapen en dan ineens…. gooit je baby roet in het eten. Je baby huilt vaker (ook ’s nachts) en wilt in één keer vaker drinken. Het kan zijn dat je dan te maken hebt met een regeldag.

  Een regeldag komt meerdere keren voor, meestal rond de 9 dagen, 3 weken, 6 weken, 3 maanden en 9 maanden. Ze duren ongeveer 1 of 2 dagen en dan is alles weer normaal. Een regeldag wordt veroorzaakt door kleine groeispurtjes. Zo’n groeispurt kost veel energie en daarom heeft je baby extra voeding nodig. Lees hieronder hoe je regeldagen kunt herkennen en hoe je ermee kunt omgaan.

nieuwsbrief inschrijven

Schrijf je in

Wekelijks alle blogs en aanbiedingen
in jouw mailbox

Tip van de week bij een baby 6 weken oud

 • Vergeet nooit om lekker te genieten met je baby en je kindje eens fijn te verwennen. Denk bijvoorbeeld aan een babymassage. Dit helpt je baby om lekker te slapen en is zeer goed voor jullie band met elkaar. Extra lekker met Zwitsal massageolie

Interessante blogs om te lezen

Interessante artikelen die passen bij de ontwikkeling baby 6 weken oud:

Baby 5 weken oud   Baby 7 weken oud

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019