“babydeals
Babykalender

Ontwikkeling baby 2 weken oud

Je kleine baby is nu al 2 weken op deze wereld. De ontwikkeling van een baby 2 weken oud zal nog niet veel veranderd zijn vergeleken met de week ervoor. Maar dat betekent niet dat de tijd stil staat. Belangrijk is nu om veel contact te maken met je baby. Wellicht dat in deze week het slaaptekort je wat begint op te breken. Onthoud altijd dat dit maar tijdelijk is. Nog een aantal weken volhouden en dan gaat je baby doorslapen. Deze week meer over de ontwikkeling baby 2 weken oud.

cheezzbaby blackfriday banner

In het kort bij een baby 2 weken oud:

 • Je baby kijkt heel graag naar jouw gezicht.
 • De baby luistert ook al heel graag naar je stem.
 • Je baby kan onbewust jouw gezichtsuitdrukking imiteren.
 • Moeders kunnen last hebben van aambeien.
 • Het bloedverlies zou nu moeten afnemen.

De ontwikkeling van je baby 2 weken oud

Je baby zal net als vorige week nog steeds heerlijk veel slapen en (hopelijk) ook lekker veel drinken. Het is normaal dat je baby na de geboorte iets afvalt. Na een paar weken is dat gewicht weer helemaal op peil. In de eerste maand kan je kleine baby al een kilo aankomen.

 • Nog geen scherp zicht

  Je baby’s zicht is nog steeds niet scherp. Alles wat verder weg is dan 20 tot 25 centimeter verdwijnt in een wereld vol waas. Maar het gezicht van mammie of pappie kan je baby wel zien, zeker wanneer je jouw kindje heerlijk op de arm hebt. Wandel dus vaak met je baby op de arm door het huis en vertel je baby wat je ziet en wat je doet. Niet alleen kijkt je baby graag naar je gezicht, hij of zij hoort ook graag jouw stem! Je hebt dus elke dag een trouwe fan die ernaar uitkijkt je weer te horen en te zien.

 • Je baby kijkt een beetje scheel

  Als volwassenen hoef je er totaal niet over na te denken, jij focust je ogen automatisch. Maar baby’s hebben daar nog een beetje moeite mee. Soms schieten de oogjes alle kanten op. Maak je dus geen zorgen als je baby scheel kijkt, dat trekt later als het goed is bij.

baby 2 weken oud baby kalender

Hoe gaat het met mama, papa, de ouder?

Nu er alweer twee weken voorbij zijn begin je misschien iets meer te wennen aan het leventje met je baby. Ben je als kersverse moeder nog steeds niet de oude? Dat kan heel goed zijn. Het zal nog wel even duren voordat je jezelf weer top voelt. Geef het tijd. Waarschijnlijk zal je bloedverlies nu wel langzaamaan een stuk minder heftig worden en heb je geen kraamverband meer nodig.

 • Last van aambeien?

  De mama’s zullen nog even tijd nodig hebben om goed te herstellen. Zorg er dus altijd voor dat je niet teveel hooi op je vork neemt. Het kan zijn dat je door de bevalling last hebt van aambeien. Dat komt omdat je tijdens de bevalling flink wat druk uitgeoefend hebt op de anus. Aambeien zijn erg vervelend, maar gelukkig wel te behandelen met aambeienzalf.

 • prenatal banner weekaanbiedingen
 • Hechtingen

  Mocht je tijdens de bevalling zijn ingescheurd of heeft de arts je moeten inknippen dan heb je hechtingen gekregen. Deze kunnen vanzelf oplossen of moeten eruit gehaald worden. Als de hechtingen eruit zijn dan is het nog steeds niet helemaal geheeld daar beneden. Zorg dus altijd dat je het goed schoon houdt.

 • Je bekkenbodemspieren trainen

  Echt flink gaan sporten is een behoorlijk slecht idee op dit moment. Wel kun je gaan wandelen of fietsen. Daarnaast is het goed om al een klein begin te maken met het trainen van je bekkenbodemspieren. Deze zijn flink opgerekt tijdens de bevalling. Door het trainen wordt het allemaal wat strakker. Dit voorkomt incontinentie en tevens zal de seks ook plezieriger zijn met getrainde bekkenbodemspieren. Begin wel langzaam en luister goed naar je lichaam. Lees hoe je kunt beginnen met je bekkenbodemspieren trainen in onze blog.

 • nieuwsbrief inschrijven

  Schrijf je in

  Wekelijks alle blogs en aanbiedingen
  in jouw mailbox

  Tip van de week bij een baby 2 weken oud

  • Het slaaptekort kan je nu gaan opbreken, pak daarom voldoende rust en slaap wanneer je baby slaapt.
  • Praat met andere ouders als je het nieuwe leven als moeder even niet meer ziet zitten.
  • Vraag om tips om met vermoeidheid om te gaan.

  Interessante blogs om te lezen

  Blogs die passen bij de ontwikkeling van je baby van 2 weken:

  Baby 1 week oud Baby 3 weken oud

  Actuele aanbiedingen bij onze partners:
  folder prenatal
  folder about you
  folder hema
  folder deonlinedrogist
  folder kleertjes
  folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!