Wat was de datum van de eerste dag van jouw laatste menstruatie?

Jouw cyclus lengte in dagen:

Vul jouw mailadres in om wekelijks op de hoogte te blijven van de voortgang van jouw zwangerschap

Ik geef toestemming aan zozwanger om wekelijks een mail met informatie over de voortgang van mijn zwangerschap te sturen.

Zwangerschap

Test je kennis! Wat mag je eten tijdens de zwangerschap?

Weet jij het nog? Wat mag je eten tijdens de zwangerschap? Je leest en hoort zoveel van andere vrouwen over wat je allemaal niet mag eten als je zwanger bent dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we om je kennis te testen een kleine zwangerschapsquiz voor je gemaakt met 10 vragen over voeding en welk eten verboden is. Test je kennis!Quiz: Wat mag je eten tijdens de zwangerschap?

Doe de quiz en test je kennis over wat je wel en niet mag hebben als je zwanger bent. Het goede antwoord staat onder de vragen en aan het eind van de quiz krijg je jouw score te zien.

Misschien ben je wel een drop addict, maar mag je eigenlijk wel drop eten als je zwanger bent?

Drop mag WEL maar met mate.
Drop wordt gemaakt van zoethout en in zoethout zit een stofje dat de bloeddruk kan verhogen. Een te hoge bloeddruk is niet goed voor je. Daarom is het eigenlijk voor iedereen beter om niet een hele zak drop leeg te eten.
Dus het mag wel maar met mate (ook al is dat héél lastig!)

Welk eten is verboden tijdens zwangerschap?

De meeste voedingsadviezen over het eten tijdens de zwangerschap die ken je wel. Denk aan rauw vlees en kaas gemaakt van rauwe melk. Maar het zijn vaak die andere producten waarvan je het niet verwacht.
Daarom hebben we een kleine zwangerschapsquiz voor je gemaakt om je kennis te testen, wat mag je eten tijdens de zwangerschap?
Want zijn deze producten verboden?

  • Drop
  • Mozzarella kaas
  • Carpaccio
  • Parmaham
  • Annanas
  • Tiramisu
  • Taugee
  • En makreel?

Wat missen vrouwen het meest tijdens de zwangerschap?

Nu je weet wat je niet mag eten zijn er dingen die veel vrouwen missen als ze zwanger zijn. En de kans is groot dat jij hier ook trek in hebt. We hebben ze voor je verzameld in deze blog: Wat mis je het meest tijdens de zwangerschap?

Naast eten zijn er nog meer dingen die je beter kunt laten nu je in verwachting bent. Uiteindelijk is het een hele lijst geworden in een handig overzicht Wat mag niet als je zwanger bent. Zo weet je wat je beter niet kunt doen, wat juist goed voor je is en natuurlijk wat mag je eten tijdens de zwangerschap.

Lees ook: Tips tegen eetbuien tijdens de zwangerschap

Beste babyfoon Zwangerschapscursus?
error: Inhoud is beschermd !!
kortingscode ikwordmama