luieraanbiedingen header
Zwangerschap

Wat je wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap!

de vlogkundige
In deze video van de Vlogkundige vertelt Lisa van verloskundige praktijk Kaag & Braassem over wat je wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap. In hun praktijk krijgen ze telkens veel vragen over dit onderwerp. Het is vaak de eerste informatie die je krijgt wanneer je zwanger bent. Soms van een professional maar meestal van de mensen om je heen. Maar wat is nou waar?

hema rompers

Wat je wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap?

Oudere vrouwen geven vaak aan dat de specialisten tegenwoordig alles maar verbieden! Vroeger mochten zij gewoon al deze dingen eten en drinken. Echter, dit is maar ten dele waar. Want net als in de andere medische wetenschappen, weten wij tegenwoordig veel meer over de effecten van allerlei soorten eten en drinken op de ontwikkeling van de foetus en de baby.
Niemand wil bij de ontwikkeling van haar ongeboren baby onnodige risico’s lopen toch? Bekijk daarom de video van de Vlogkundige over wat je wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap:

Wat als je nu toch iets hebt gegeten wat niet mag?

Heb je toch iets gegeten wat niet mag dan is daar natuurlijk niets meer aan te doen. In de meeste gevallen zal er ook niets aan de hand zijn. De adviezen zijn namelijk vooral bedoeld om onnodig risico te vermijden.

Lees ook: Welke superfoods mag je wel en niet eten tijdens de zwangerschap?

Bij rauwe melk producten moet je wel goed opletten of je na het eten ervan niet ziek wordt. Als je wel ziek wordt moet je direct contact op nemen met de huisarts of verloskundige.

nutricia actie banner

Er is best veel eten wat je niet mag eten tijdens de zwangerschap, meer dan vroeger. Maar dit komt vooral omdat we tegenwoordig veel meer weten over de effecten van diverse soorten eten en drinken op de ontwikkeling van de baby!

Zo kunnen in rauwe melk producten (au lait cru) listeria bacteriën zitten. Deze bacteriën zorgen normaal gesproken voor een grieperig gevoel. Maar bij zwangere vrouwen kan het veel grotere gevolgen hebben zoals een vroeggeboorte of een miskraam.
Heb je dus rauwe melk producten gegeten en word je grieperig neem dan direct contact op met de huisarts of verloskundige.

Ook bij andere producten die afgeraden worden tijdens de zwangerschap moet je na het eten goed opletten of je je niet ineens ziek gaat voelen. Bij twijfel altijd even contact opnemen met de specialist. Liever te vaak gebeld dan een keertje te weinig toch?

Test jouw kennis over eten!
Wij hebben een korte quiz gemaakt met 10 vragen over wat je wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap. Test je kennis over eten tijdens de zwangerschap en kijk of jij goed op de hoogte bent.

Lees hier meer over wat je wel of niet mag eten tijdens de zwangerschap!Meer lezen

vadersschapsverlof 2019