“babydeals
Mamma

Alles over het vinden van de juiste beha na de zwangerschap!

Tijdens de zwangerschap zal je merken dat niet alleen je buik toeneemt qua omvang, maar ook je borsten. Voor sommige vrouwen best leuk, zo’n volle cupmaat, voor andere vrouwen minder fijn, een nóg vollere cupmaat. En hoe zit dat na de bevalling? Worden je borsten weer zoals ze waren of blijven ze anders? En hoe kan je het beste de juiste beha na de zwangerschap vinden? Je leest het hier!

luierkorting op pampers banner

Zijn je borsten veranderd na de zwangerschap?

Er zijn heel veel vrouwen die aangeven dat hun borsten zijn veranderd en ze op zoek moeten na een andere beha na de zwangerschap. En vaak zijn de veranderingen aan de borsten niet echt positief. De meeste vrouwen geven aan dat hun borsten slapper zijn geworden en iets meer hangen dan voorheen. Mijn borsten zijn wel minder stevig, maar dat kan ook omdat ik wat ben afgevallen.

Soms lijkt het alsof je borsten zijn veranderd door de zwangerschap, maar kan het ook komen omdat heel je lichaam anders is. Misschien ben je een aantal kilo zwaarder of lichter dan voor de zwangerschap. Dat heeft ook een effect op het formaat van je borsten. Hoe zit dat bij jou?

wehkamp sale damesmode banner

Wat gebeurt er met de cupmaat van de beha na de zwangerschap?

In de meeste gevallen zou je na de bevalling weer ongeveer dezelfde cupmaat terug moeten krijgen als voor de zwangerschap, maar hier gaat wel even wat tijd overheen. Je borsten zijn flink gegroeid tijdens de zwangerschap en al dat klierweefsel moet weer afnemen voordat je borsten weer een normaal formaat kunnen krijgen. Geef je borstvoeding dan gaan je borsten zich weer normaliseren nadat je gestopt bent, al zal je merken dat ze na 6 maanden al wat kleiner gaan worden.

Heb je na de bevalling weer hetzelfde gewicht als voor de zwangerschap, dan zal je ook ongeveer dezelfde cupmaat terugkrijgen. Maar als je zwaarder bent of lichter dan voorheen, dan zullen je borsten iets voller of kleiner worden. Als je namelijk afvalt of aankomt veranderen je borsten ook omdat het vetweefsel in de borsten toeneemt of afneemt. Sommige vrouwen geven echter aan dat ze, ondanks dat ze hetzelfde gewicht hebben als voorheen, kleinere borsten hebben gekregen door de zwangerschap.

mooi en gezond banner

Andere vorm of structuur van je borsten na de bevalling

Het is mogelijk dat je een andere beha na de zwangerschap nodig hebt omdat je borsten zijn veranderd qua vorm of structuur. Het is trouwens een fabel dat je borsten slap worden door de borstvoeding. Borsten kunnen wat slapper worden door de zwangerschap, dus ze kunnen ook slapper worden als je geen borstvoeding geeft.

Tip: Lees hier meer feiten en fabels over borstvoeding!

Tijdens de zwangerschap nemen je borsten flink toe in formaat omdat je borsten zich klaarmaken om later borstvoeding te geven. Dit gebeurt altijd, of je nu borstvoeding gaat geven of niet. De huid en het bindweefsel van de borsten rekken op door het toenemende klierweefsel.

Na de geboorte van je kind en/of na de borstvoeding, gaan je borsten weer slinken omdat de melkproductie en melkkliertjes afnemen. Meestal is er ook wat vetweefsel verdwenen. Dit veroorzaakt wat slappere en zachte borsten. Maar gelukkig blijft dit niet zo. Na een paar menstruatiecycli zal er weer wat vetweefsel in de borsten komen wat ze weer steviger en voller maakt.

In de meeste gevallen worden de borsten weer nagenoeg hetzelfde als voorheen. Toch kan het voorkomen dat de borsten altijd wat slapper blijven dan voorheen. Dat is regelmatig het geval bij vrouwen waarbij de borsten flink wat cupmaten zijn toegenomen. Vaak hebben deze vrouwen ook wat striae. Dat komt omdat de huid heel erg is opgerekt.
Wanneer nieuwe bh kopen na bevalling

Wanneer kan je het beste een nieuwe bh kopen na bevalling?

Wanneer je geen borstvoeding geeft, zullen je borsten na een tijdje vanzelf weer slinken. Geef je wel borstvoeding, dan gebeurt dit pas als je stopt. Bij sommige vrouwen gaan de borsten al slinken na een half jaar (ook als ze nog borstvoeding geven).

juiste beha kiezen banner

Wanneer je een beha na de zwangerschap moet kopen is een beetje afhankelijk van jouw borsten, maar ga niet meteen na 2 weken al een nieuwe beha shoppen, want het kan zijn dat je borsten nog meer gaan slinken.

Kijk gewoon goed naar je borsten. Wanneer je merkt dat je voedingsbeha of zwangerschapsbeha te groot wordt, kan je proberen of je nog een kleinere beha in de kast hebt liggen. Check goed of deze nog past. Als dat niet het geval is, kan je beter een nieuwe beha kopen. Een beha past goed als:

  • De borst niet onder de beha uitkomt.
  • Je borst goed in de cup past en deze niet eroverheen puilt of dat je stof overhoudt op de borst (je ziet dan plooien, een beha hoort mooi strak te zitten).
  • De beugel hoort mooi om de borst heen te zitten, ook aan de zijkanten.
  • De omvang hoort niet te strak te zitten waardoor het in je huid prikt.

Zo vind je de beste bh na de zwangerschap!

Merk je dat je borsten toch wat anders zijn geworden, dan kan een nieuwe beha na de zwangerschap helpen om ze optisch steviger te laten lijken. Denk aan een push up of lift up beha. Ideaal voor vrouwen waarbij de borsten wat slapper zijn geworden.

Als je echt een mooie en goede beha na de zwangerschap wilt, kan je het beste naar een lingeriezaak gaan om je maat op te laten meten. De dames in een lingeriezaak kunnen je helpen de perfecte beha te vinden. Het is namelijk zo belangrijk dat je een beha aanschaft met een perfecte pasvorm die goed ondersteund en past bij jouw figuur.

baby kleertjes banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019