“babydeals
Mamma

Wat zijn de verwachte trends bij ouders in 2020?

Zoals elk jaar zijn er weer bepaalde onderwerpen waar flink de focus op ligt en waar we massaal aan mee gaan doen, bij stil gaan staan en misschien wel doorvoeren in de opvoeding. In deze blog neem ik je mee in de verwachte trends bij ouders in 2020!

Zalando 2 75p schoenen banner

8 Verwachte trends bij ouders in 2020

Wat wordt hip in 2020? Wat gaan we met zijn allen belangrijk vinden? Ook al ben je niet ‘trendgevoelig’ ik weet zeker dat er een paar verwachte trends bij ouders tussen zitten die jij ook gaat opvolgen. Niet om hip te zijn, maar omdat het gewoon belangrijk is. Want trends gaan niet alleen over de kleur van de babykamer of welke outfit je jouw kind aantrekt.
Benieuwd? Lees dan hier de verwachte trends bij ouders in 2020.

 1. Minder schermtijd!

  We worden inmiddels overladen met alle negatieve gevolgen van schermtijd. Toen de tablet net werd geïntroduceerd vonden veel ouders het een uitkomst. Even rust, eindelijk een keer rustig uiteten of een keer stilte achterin de auto. Maar zoals vaak het geval is met hele mooie dingen, kleven er ook nadelen aan.

  Je kind wordt lui en wil het liefst de godganse dag op zijn of haar kont zitten en op de tablet spelen. Je gaat ruzie krijgen over de tablet, want ja: het is wel lekker rustig, maar toch ook niet echt gezellig. En niet te vergeten: je merkt dat je het contact met je kind een beetje kwijtraakt. Daarnaast worden er wekelijks wel weer nieuwe nadelen van al die schermtijd gevonden.

  Uiteindelijk kunnen wij als ouders er niet meer omheen: die tijd achter de tablet moet echt aan banden gelegd worden. De trend zal zijn dat ouders meer afspraken gaan maken over de schermtijd, bijvoorbeeld een uur per dag. Persoonlijk vind ik dit een hele goede ontwikkeling.

 2. de beste drogisterij aanbiedingen banner
 3. Meer samen

  Aangezien we toch de hoeveelheid schermtijd gaan verminderen, is het een mooi moment om meer samen te doen en ook dit is een verwachte trend bij ouders in 2020. Meer quality time met het gezin. En deze quality time wordt niet gespendeerd voor de tv, maar samen aan tafel of lekker de natuur in.

 4. Duurzamer leven

  De klimaatmars is nog niet uit de straat verdwenen of we kijken minuten later weer naar een reclame waarbij kinderen ons met een gebroken stem proberen over te halen milieubewuster te leven. Want ja, er moet wel nog een aarde overblijven voor de volgende generatie.

  We kunnen er echt niet meer onderuit: een beter milieu begint bij jezelf. Steeds meer ouders zien in dat ze toch ook echt zelf een steentje moeten bijdragen. En onder streng toeziend oog van het kroost, doen we allemaal ons best duurzamer te leven. Zeer terecht.

 5. Lang leve tweedehands

  Tweedehands spullen winnen al jaren aan populariteit en dat gaat in 2020 nog meer toenemen. Zeker met het milieu in gedachte beseffen we met zijn allen dat recyclen verder gaat dan afval scheiden. Waarom zouden we alles nieuw kopen, als er al zoveel gebruikte spullen van goede kwaliteit in omloop zijn? Alles wat je hergebruikt is beter voor het milieu dan alles wat je nieuw koopt. Dus hallo marktplaats!

 6. Fietsenwinkel mamafiets banner
 7. Meer gender reveal parties

  Hoewel de meeste nuchtere Nederlanders het in het begin een beetje onzin vonden, zo’n gender reveal party, duikt zo’n feestje toch steeds meer op. Stiekem best leuk eigenlijk, het geslacht van je baby onthullen tijdens een gezellig feestje. De gender feestjes zijn een beetje de nieuwe babyshower geworden. Dat vonden mensen eerst ook onzin, maar tegenwoordig wordt er voor bijna iedereen die in verwachting is een babyshower georganiseerd.

 8. prenatal banner weekaanbiedingen
 9. Gezondere kindermenu’s in restaurants

  Nog zo’n goede nieuwe trend: gezondere kindermenu’s in restaurants. Het wordt toch ook hoog tijd dat we voor onze kinderen ook wat anders kunnen bestellen dan friet met een kroket? De verwachte trend voor 2020 is dat steeds meer restaurants gezondere en meer verfijnde gerechtjes op de menukaart voor kinderen gaan zetten.

 10. Minder vlees voor kids

  We blijven een beetje in het ‘duurzaam leven’ hangen, want heel veel trends vallen onder deze noemer, dus ook deze verwachte trend. In 2020 zullen steeds meer ouders een paar keer per week een vegetarisch avondmaal op tafel zetten. De verwachting is ook dat steeds meer mensen vegetarisch, vegan of flex vegan gaan eten. Restaurants, fast food ketens en levensmiddelen fabrikanten zullen hier steeds meer op in gaan spelen door het aanbod flink uit te gaan breiden.

 11. Originele namen

  Zo langzaamaan zijn we de Anna’s, Julia’s, Sems en Noahs wel een beetje beu. Begrijp me niet verkeerd, het zijn werkelijk prachtige namen, het is alleen jammer dat half Nederland dat ook vindt.

  Om niet de zoveelste Anna op de wereld te zetten, gaan ouders steeds originele babynamen kiezen. Bijvoorbeeld een korte naam met één lettergreep of, om de kans de verkleinen dat een ander kind hetzelfde heet, een dubbele naam.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!