zorgbanner2021
Nieuws

Wat zijn de verwachte trends bij ouders in 2022?

Wij ouders zijn natuurlijk nog steeds hartstikke hip! We kleden onze kindjes naar de laatste mode en vergeten ook onszelf niet. En natuurlijk willen we graag op de hoogte blijven van alles wat hip en happening is. Daarom hier te lezen: wat zijn de verwachte trends bij ouders in 2022?

prenatal banner weekaanbiedingen

Dit zijn de verwachte trends bij ouders in 2022!

 1. Thuiswerken

  We hebben bijna allemaal mogen ervaren hoe het is om thuis te werken. Sommige ouders vonden het vreselijk, andere ouders vonden het heerlijk.

  Onder die laatste groep is een ding zeker: veel ouders kiezen er voor om meer thuis te blijven werken. Ondertussen vast even de aardappels op het vuur zetten, of even uitloggen om de kinderen van school te halen. Gelukkig zijn er veel werkgevers die hiermee instemmen en thuiswerken blijven stimuleren.

 2. Betaald ouderschapsverlof opnemen

  Volgend jaar veranderen de regels van het ouderschapsverlof. Zo krijgen ouders in 2022 9 weken ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald en kan je dus samen extra genieten van die eerste weken.
 3. Geurdiffuser gebruiken op de kinderkamer

  Met een geurdiffuser kan je een sfeer in de ruimte totaal veranderen. Kinderen slapen bijvoorbeeld goed door lavendelgeur en met dennengeur komt de neus lekker los als je baby verkouden is. Kies voor citroengeur als je muggen wilt wegjagen op de babykamer. De geurdiffuser is eigenlijk onmisbaar in elke baby, of kinderkamer.

 4. Maaltijdboxen

  De aanbieders van maaltijdboxen schieten als paddenstoelen uit de grond. En veel ouders doen graag mee aan deze trend. Je kunt kiezen voor hoeveel personen en hoeveel dagen per week je een maaltijdbox wilt bestellen. Ook kan je zelf kiezen uit heel veel recepten.

  Op deze manier hoef je niet te bedenken wat je moet gaan eten en niet naar de winkel om boodschappen te doen. Alles wordt in de juiste hoeveelheden aangeleverd, dus je hebt niet allemaal onnodige producten in huis. Ideaal, zeker tijdens drukke weken waarin je van werk naar de kinderopvang naar de sportclub moet sjezen. Maar ook als je gevarieerd wilt eten tijdens de zwangerschap.

 5. banner billendoekjes waterwipes
 6. Minder vlees eten

  Dit is een trend bij ouders in 2022 die in het verlengde ligt van de maaltijdboxen. Want er worden steeds meer vegetarische recepten bedacht en er liggen steeds meer vleesvervangers in de winkel. Als ouder kan je er voor kiezen om minder vlees te eten en dus ook om je kindje minder vlees te eten te geven.

 7. Duurzame producten

  Of dat nu over een meegroeibedje gaat waarin je kindje een aantal jaren kan slapen, of kleding van bamboe. Steeds meer ouders kiezen voor duurzame producten. Ook kopen we steeds vaker tweedehands, zo gunnen we onze producten een tweede leven.

 8. Minder schermtijd of slimme schermtijd

  We hebben al lang door dat onze kinderen te veel tijd achter een beeldscherm doorbrengen. En dus zal ook komend jaar voor veel ouders het goede voornemen zijn: minder schermtijd voor je kinderen. Maar je kunt er ook voor kiezen om de schermtijd die je kindje krijgt nuttig te besteden. Met leerzame apps, zoals bijvoorbeeld Squla voor je peuter. Lees hier meer tips voor educatieve apps voor je peuter op de tablet

 9. Bijzondere babynamen

  Babynamen zijn ieder jaar weer een ‘ding’. Welke namen staan er in de top 10? Zijn er nog nieuwe bijzondere namen bijgekomen? (Aanstaande) ouders proberen een zo bijzonder mogelijke, maar ook goed passende naam voor hun kindje te verzinnen.

  Ga je voor een naam die niemand heeft? Of komt jullie naam uit de top 5 met verwachte babynamen 2022?

 10. Me-time

  Je hoort het steeds meer, de term ‘me-time’. Na datenight na de zwangerschap, om samen tijd door te brengen is de tijd voor jezelf ook heel belangrijk. Daarom kiezen moeders er steeds vaker voor om een dag, of een paar dagen, helemaal alleen op pad te gaan. Even doen waar je zelf zin in hebt en alleen maar voor jezelf hoeven na te denken in plaats van voor iedereen om je heen. Meet weten? Toe aan wat tijd voor jezelf ga een weekend alleen weg!

Lees ook: Wat zijn de geboortekaartjes trends voor 2022?

Misschien ben je met al deze trends het afgelopen jaar al wel bezig geweest. Maar het kan ook zo zijn dat de verwachte trends bij ouders in 2022 je helemaal niets uitmaken, omdat jij gewoon je eigen trends volgt. Helemaal niets mis mee natuurlijk. Mocht je graag op de hoogte blijven van alles wat hip is, dan ben je nu weer helemaal bij!cheezzbaby banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!