“babydeals
Baby

Kerst vieren met een baby

De eerste kerst met je baby, dat is natuurlijk best bijzonder. Vier je het groot of juist klein? Zie je er tegenop of heb je er juist heel veel zin in? Hoe bijzonder wij het ook vinden, je baby beseft natuurlijk nog helemaal niets van de feestdagen. Kerst vieren met de baby is in ieder geval anders dan kerst vieren zónder baby. Hoe kom je de feestdagen door, ik geef je een paar tips.

Kerst vieren met een baby! Acht tips!

 1. Vier het thuis

  Heb je geen zin om er met je kleintje op uit te trekken? Vier dan kerst bij jullie thuis. Nodig je familie uit en zorg dat iedereen iets mee neemt. Zo hoeven jullie niet alles zelf te doen en verdelen jullie de kosten. Ook kan jij gewoon je baby in zijn of haar eigen ritme laten. Je hebt alles bij de hand. Je baby kan eten wanneer hij ‘moet’ eten en slapen in zijn eigen bedje.

 2. Ga lunchen of brunchen in plaats van dineren

  Zeker met een kleine baby kom je misschien niet veel aan slapen toe. Kan jij amper tot 22u je ogen open houden? Dan heb je misschien helemaal geen zin in een uren durend kerst diner. Ga eens brunchen of lunchen in plaats van dineren. Zo kan je zelf ook lekker op tijd onder de wol en ben je weer op tijd thuis om je kindje in bed te leggen.

 3. Vier het klein

  Je kunt kerst ook heerlijk met je eigen gezinnetje vieren. Lekker knus, thuis. Zo hoef je je niet op te doffen, geen rekening te houden met anderen. Je baby kan lekker in zijn eigen ritme blijven. Misschien blijven jullie dit jaar wel veel liever samen in pyjama of foute kersttrui op de bank. Heerlijk kerstfilms kijken en hapjes eten. Laat wat eten thuisbezorgen om het jezelf nog gemakkelijker te maken.

 4. Blijf logeren

  Ga je met je kleintje op pad naar familie of vrienden en moet je ver rijden? Check of je kunt blijven logeren. Neem een campingbedje mee en een babyfoon. Zo kan je kindje lekker rustig slapen en kunnen jullie fijn aan de wijn. Je hoeft je baby niet wakker te maken voor de terugreis en hoeft je dus ook niet te haasten.

 5. Lees ook: Hoe plan je baby voedingen tijdens de kerst?

  banner billendoekjes waterwipes
 6. Slapen in de kinderwagen

  Hoe kleiner, hoe gemakkelijker, vond ik zelf. Als je kindje goed slaapt in de kinderwagen is dit een perfecte plek voor een dutje. Ga je naar familie en kan je het lopend af? Doe dat dan. Leg je baby in de kinderwagen te slapen, op een rustig plekje.

  Als je naar huis wilt kan je gewoon gaan lopen met een slapende baby in de wagen. Zelf vond ik het ideaal toen onze baby’s klein waren. Menig verjaardag liep ik met kinderwagen ’s avonds laat naar huis. Rustige baby, blije mama.

 7. Kerstoutfit

  Je kunt de leukste kerstoutfits kopen voor baby’s. Maar houd er wel rekening mee dat je kindje dit waarschijnlijk maar een dagje aan gaat hebben. Zeker kleding met teksten als “mijn eerste kerst” ga je gewoon niet meer aantrekken. Ook als het nog wel past.

  Wil je toch iets feestelijks? Kies dan voor een mooi rokje, wat de rest van de winter ook nog aan kan, of een leuk bloesje. Die ‘foute’ kersttrui heb je ook in de vorm van een kerstrompertje, die kan natuurlijk prima onder gewone kleding, ziet toch niemand.

 8. Kerstboom en versiering

  Is je baby nog heel klein en kan hij nog weinig? Dan is de kerstboom waarschijnlijk de perfecte animatie. Leg je kindje zo dat hij de kerstboom goed kan zien. De twinkelende lichtjes en mooie kleuren zullen hem zeker even vermaken.

  Is je kindje al wat groter? Houd er dan rekening mee dat de meeste versiering niet kindproof is. Kerstballen kunnen breken, je kindje kan verstrikt raken in een slinger. Let er dus goed op dat een grotere baby niet zomaar overal bij kan. of ziet jullie kerstboom er zo uit?

 9. eerste kerst baby

 10. Prikkels

  De ene baby vindt veel aandacht heerlijk. De andere is totaal overprikkeld en dagenlang ontregelt. Jij kent je kindje het beste. Doe dus wat voor jou goed voelt. Is oma teleurgesteld omdat jij niet met de baby naar het drukke kerstdiner wil? Jammer voor oma. Stuur haar een lieve foto, ga een dagje eerder even langs of ga even beeldbellen. Het is jullie eerste kerst samen, zorg ervoor dat je hem viert zoals jullie dat graag willen.

Bekijk ook deze grappige video over baby’s eerste kerst! Herkenbaar?

Heb jij geen zin in een baby die volledig van de regel is na de feestdagen? Houd je ritme dan lekker aan en plan de feestelijkheden er omheen. Vier het thuis, of bij iemand die je goed kent en alle ruimte heeft voor je baby. Zo houdt je kerst vieren met een baby leuk. Niet alleen voor je baby, maar ook voor jezelf en alle andere gasten.

StichtingJarigeJob banner
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!