“babydeals
Baby

Baby voedingen plannen met Kerst

Het is weer bijna Kerst! Heb je dit jaar een baby gekregen, dan wordt dit de eerste Kerst van je baby! Nog specialer! Weet je al hoe je het allemaal gaat aanpakken? Vier je Kerst thuis of gaan jullie toch op pad? En hoe kan je eigenlijk de baby voedingen plannen met Kerst? Je leest het hier!

prenatal banner weekaanbiedingen

De eerste Kerst met je baby

De eerste Kerst met je baby! Wat leuk! Maar voornamelijk voor jullie is het heel leuk, je baby zal zich er later helemaal niks van herinneren. Je hoeft jezelf voor je baby dus niet uit te sloven, dat scheelt weer qua stress. Toch zal het wel heel anders zijn dit jaar en er zijn wel een paar dingen waarmee je rekening kunt houden, bijvoorbeeld:

  • Waar?

    Je baby tijdens de kerst overal mee naartoe slepen is niet altijd ideaal. Zeker niet als jouw baby zich niet overal op zijn of haar gemak voelt. Bedenk daarom goed waar je kerst wilt vieren. Misschien is het fijn om thuis te blijven en mensen bij jullie uit te nodigen. Zo heb je alles voor je baby bij de hand en kan je kleintje in zijn eigen bedje slapen.
  • Makkelijk diner:

    Een 8 gangen diner voorbereiden met een baby in huis is een mission impossible! Kies liever voor een diner dat makkelijk, maar lekker is. Ovengerechten of stoofgerechten zijn bijvoorbeeld heel handig of kies gewoon van die kant-en-klaar kerstgerechten van de supermarkt, tegenwoordig zijn deze hartstikke goed. Ook een idee: je bezoek een gang laten meenemen.

  • Kerstboom:

    Baby’s vinden een kerstboom schitterend. Die kleine lampjes en glinsterende ballen. Ze kunnen er uren naar kijken. Let er alleen wel op dat je kerstboom ook veilig is en dan met name als je baby kan kruipen. Werk de snoeren goed weg en kies desnoods voor houten en kunststof kerstballen.

kerst met een baby in huis

Hoe kan je baby voedingen plannen met kerst?

Wat dit jaar ook heel anders zal zijn is jullie dagindeling. Voorheen bepaalden jullie dit zelf, nu wordt het grotendeels bepaald door jullie kleine spruit. Die kleine spruit moet slapen en eten. Hoe ga je dat doen? Hoe ga je de baby voedingen plannen met de kerst?

Het kan voorkomen dat je baby wil eten net op het moment dat jullie aan tafel willen of in de auto willen stappen. Niet zo handig! Gelukkig heb je nu nog tijd om eens goed in kaart te brengen wanneer je baby om eten vraagt. Schrijf deze tijden op met een half uurtje speling en probeer de Kerst af te stemmen op de voedingstijden.
10 tips voor een kerstdiner met peuters!

welke borstkolf past bij jou banner

Als jullie voeden op schema weten jullie de tijden al. Het is beter om de baby voedingen niet anders te plannen met Kerst dan op de andere dagen. Zo gooi je alles in de war en waarom eigenlijk? Voor die twee dagen? Je hebt nu eenmaal een baby, dat weet iedereen dus is het normaal dat je daar rekening mee moet houden. De voedingen kun je beter op dezelfde vaste tijden geven.

Mochten jullie al begonnen zijn met de oefenhapjes, dan zou je kunnen proberen deze tijdens het diner te geven zodat je baby er lekker bij zit.

disney+ banner

Voeden on demand of juist op schema met de Kerst

Het is niet nodig om de baby voedingen anders te plannen met Kerst, daar doe je alleen jezelf een plezier mee, niet je baby. Mocht je toch graag willen overstappen van voeden op verzoek naar voeden op schema, begin hier dan al een week of twee voor de Kerst mee. Zo kan je baby er rustig aan wennen en zit je niet met Kerstmis opgezadeld met een baby die huilt van de honger.

Als je gaat voeden op schema weet je precies wanneer je baby wilt drinken, dat is natuurlijk wel handiger. Als je voedt op verzoek zit er trouwens vaak ook een ritme in.

Wat voeding afkolven voor de kerst kan rust geven en meer vrijheid, lees onze blog over de beste kolfapparaten.

Voedingen een beetje opschuiven tijdens kerst

Wil je veranderingen aanbrengen in de voedingen van je baby? Voer deze veranderingen dan al een week of twee van te voren in. Je baby moet er namelijk altijd even aan wennen. Het kan voorkomen dat je baby altijd wilt drinken op een onhandige tijd. Misschien kun je proberen deze tijd wat te veranderen door te schuiven met voedingen.

Schuiven moet voedingen kan door de tijd tussen voedingen iets te rekken. Bekijk eens rustig hoe dit gaat. Als je baby echt gaat huilen van de honger, moet je natuurlijk niet langer meer wachten. Vaak is er minder ritme in de voedingen als je borstvoeding geeft. Sommige baby’s drinken ook minder tijdens borstvoeding en hebben daardoor eerder weer honger.

Je zou voor de kerst kunnen proberen om wat voeding af te kolven en via de fles te geven. Soms drinken baby’s dan wat meer dan uit de borst. Hierdoor kunnen ze langer met de voeding doen.

Maar ach, als je baby nog heel jong is, is het echt niet nodig om de baby voedingen te plannen met de kerst. Geef je kleintje gewoon te drinken als hij of zij honger heeft. Dat scheelt ook veel stress.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!