“waterwipes
Beste babyproducten

Beste fietskar voor een baby

Er zijn meer manieren om een baby op de fiets te vervoeren, dan je kind alleen maar in een fietsstoeltje zetten. Zo kan je ook kiezen voor een bakfiets of voor een fietskar. Een fietskar voor een baby is ideaal want er kan meer gewicht in dan in een fietsstoeltje en de baby kan al eerder met je mee op pad. Jouw baby hoeft namelijk niet zelfstandig te kunnen zitten. In een fietskar kan je vaak gewoon een autostoeltje of babyschelp zetten. Meer weten? Bekijk onze top 5 en lees hier alles over waar je op moet letten als je op zoek gaat naar de beste fietskar voor de baby!

tips baby fotoboek maken eerste jaar albelli

Wat is een fietskar?

Iedereen kent een fietsstoeltje, maar ken je ook de fietskar voor een baby? Een fietskar is een laag karretje op wielen die je achter een fiets kunt hangen. Het ziet er een beetje uit als een gezellig klein tentje op wielen. In principe kan een fietskar achter elke fiets hangen, zolang het frame van de fiets maar stevig is zoals bijvoorbeeld bij een goede mamafiets Je hebt fietskarren voor 1 kind en voor 2 kinderen.

Waar moet een goede fietskar aan voldoen voor een baby?

Fietsliefhebbers opgelet: als je graag al snel wilt gaan fietsen met een baby, dan is een fietskar voor jou echt een uitkomst. Je kunt al met de baby gaan fietsen vanaf 8 weken. Dat is mogelijk omdat je in een fietskar een autostoeltje, maxi cosi of babyschelp kunt zetten.
Maar voordat je op marktplaats een fietskar voor je kind gaat bestellen, is het wel belangrijk dat je op de volgende eisen let waar de beste fietskar voor een baby aan moet voldoen:

 1. De fietskar voor een kind mag niet breder zijn dan 1 meter en niet langer dan 2,5 meter.
 2. Als de fietskar geen remsysteem heeft, mag het aantal kilo in totaal (dus met passagiers) niet meer zijn dan 80 kg.
 3. Bekijk of de fietskar goed zichtbaar is, de kar zit vrij laag aan de grond waardoor het minder goed opvalt. De zichtbaarheid vergroot je door reflectoren op de achterkant te bevestigen, een vlaggetje en een lampje als je ook met de kar gaat fietsen wanneer het donker is.

Handig als de beste fietskar dit ook allemaal kan!

Als je een fietskar voor een baby gaat kopen, dan heb je natuurlijk weer honderden fietskarren waar je uit kan kiezen. Maar welke is nu praktisch voor jou? Onderstaand wat dingen die handig zijn om op te letten bij jouw fietskar.

cheezzbaby banner

Paar handige eigenschappen van een fietskar om op te letten!

 1. Inklappen: Het is natuurlijk wel erg handig als je de fietskar kunt inklappen. Meestal kan dat wel, maar let er toch goed op als je dit belangrijk vindt.
 2. Goede en verstelbare gordels: Het is wel zo fijn dat je jouw baby goed en comfortabel in de fietskar kan zetten. Let er daarom op of de gordels te verstellen zijn en gevoerde schouderriempjes hebben.
 3. Sleuven voor babyschelpen of maxi cosi: Wil je jouw baby al vroeg meenemen, kijk dan of de fietskar sleuven heeft om een maxi cosi of babyschelp in te bevestigen.
 4. Laag zwaartepunt: Als het zwaartepunt laag ligt, is de wegligging het beste!
 5. Veel reflectoren: Een fietskar is vrij laag bij de grond en daarom niet altijd zichtbaar. Zorg daarom voor veel reflectoren. Meestal zitten er reflectoren op de achterkant en de wielen. Je kunt dit uitbreiden met witte reflectoren aan de voorkant, oranje aan de zijkanten en nog een extra rode reflector aan de achterkant.
 6. Ombouwen tot wandelwagen: Sommige fietskarren die verkocht worden kun je heel snel en makkelijk ombouwen tot wandelwagen of buggy. Handig voor de dames die na het fietsen nog aan de wandel gaan.

waar moet goede fietskar kind aan voldoen

Hoeveel personen ga je vervoeren?

Heb je twee kinderen, dan is het natuurlijk wel handig als je twee kinderen in de fietskar kunt vervoeren. Gelukkig zijn de meeste karren voor twee kinderen. Een grote kar is ook handig voor de mensen die meer bagage willen meenemen, zoals boodschappen bijvoorbeeld.

Heb je maar één kind, dan moet je natuurlijk kiezen voor een fietskar voor één baby. Bijkomend voordeel is dat deze fietskarren kleiner zijn, wendbaarder en minder zwaar.

Fietskar voor praktisch gebruik of ga je toeren?

De beste fietskar kiezen is voor iedereen persoonlijk en hangt namelijk af van het gebruik. Ga je veel toeren en op fietsvakantie met kleine kinderen of moet hij gewoon praktisch zijn?
Wil je een fietskar voor praktisch gebruik en verwacht je veel mee te nemen in de kar (naast 1 of 2 kinderen), dan kun je beter kiezen voor een stabiele en brede fietskar met kunststof kuip die veel gewicht aan kan.

Ben je van plan om flink te gaan toeren met je kind in de fietskar, dan wil je een kar die licht is, wendbaar en gemaakt van stof. De onderkant van de kar is bij deze versie van doek gemaakt, wat weer scheelt in gewicht. Ook is het handig als jouw fietskar laag is zodat hij weinig wind vangt. Het nadeel van een lage kar is wel dat je geen langere kinderen erin kunt vervoeren.

beste babyfoon bol.com

Hoe vervoer je een baby in de fietskar?

Kinderen die zelfstandig kunnen zitten, kunnen op de stoeltjes in de fietskar plaatsnemen. Kleinere baby´s, zo ongeveer vanaf de 8 weken oud kun je ook vervoeren in een fietskar als je de baby in een babyschelp, autostoeltje of maxi-cosi zet.

 • Babyschelp

  Een babyschelp of babyschaal kun je erbij kopen. Een bekend merk is de Weber-babyschelp. Een babyschelp is een licht en smal stoeltje speciaal voor baby’s. In sommige fietskarren zijn er speciale sleuven waarin de schelp bevestigd kan worden. Als de fietskar dit niet heeft, moet je zelf aan de slag met bijvoorbeeld spanbanden.

 • Autostoeltje of Maxi-cosi

  Je kunt ook jouw baby vervoeren in een autostoeltje of maxi cosi. Ook hiervoor hebben sommige fietskarren sleuven. Weet je nu al dat je jouw baby wilt vervoeren in een fietskar, let er dan op dat de kar deze sleuven heeft. Anders moet je zelf een beetje creatief aan de haal met spanbanden. Het kan, maar echt handig is het niet.

Wat is de beste fietskar voor een baby en waarom?

Er is niet één fietskar voor een baby die het beste is omdat ze erg van elkaar verschillen en het afhankelijk is van het gebruik (bijvoorbeeld voor praktisch gebruik of ga je toeren met je baby). De consumentenbond heeft nog geen test gedaan, maar als ik kijk naar de fietskarren die het beste zijn beoordeeld door andere gebruikers, en het meest verkocht dan kom ik tot de volgende top 5:

 1. Thule Coaster XT

  thule coaster xt beste fietskar babyDeze fietskar voor een baby is stevig en bevat een veilig en gepatenteerd bevestigingssysteem. Daarnaast is deze fietskar compact zodat het makkelijk in de auto past. Het handige aan de Thule Coaster is dat hij makkelijk is om te toveren tot wandelwagen! Kenmerken: voor twee kinderen, maximaal gewicht lading: 45 kg, gewicht fietskar is 12 kg. Beoordeling door ouders: 4,4 sterren uit 99 reviews! Ook de prijs is vriendelijk en dat maakt hem zo populair: vanaf €299.

 2. Burley Bee

  Burley Bee fietsaanhanger kindEen duurzaam en lichte fietskar met veel comfort, veiligheid en goede prestaties. Deze fietskar beschermt je kind niet alleen tegen regen en wind, maar ook tegen UV straling. De kar is uit te breiden met beschermhoes, babyschaal en zitzak. Prijs is vanaf €379,-

 3. Yepp Duo:

  yepp duo fietskar veel verkochtDe Yepp Duo is makkelijk en snel op te bergen, heeft een veilige wegligging en is zeer stevig. Het draagvermogen is 42 kilo. Deze fietskar is eenvoudig om te bouwen tot een buggy en heeft veel extra’s zoals regenhoes, joggerwiel, extra koppeling, babyschaal, baby-hangmat, zonnescherm en vloerbescherming. Prijs is vanaf €399,-

 4. Thule Chariot Lite 1

  thule chariot lite 1 blue grass 2019 Vanwege de prijs staat deze fietskar en alleskunner op plek 4 in onze top 5. Maar valt hij binnen jouw budget en je wilt de beste fietskar kopen, dan heb je hem gevonden. Jouw buggy kan je wegdoen want deze fietskar is alles in een. Makkelijk om te bouwen tot wandelwagen en jogger. Je kan er zelfs skies onderbinden. Dit Zweedse topmerk heeft ook overal aan gedacht, fietsen, wandelen, joggen en skiën. De wieltjes klap je makkelijk omhoog. Ook aan de veiligheid is gedacht, inclusief verlichting en als optie een remsysteem! De prijs vanaf €600,- met heel veel extra’s!

 5. Thule Chariot CX 1

  thule chariot cx 1 beste fietskar 2019Op nummer 5 vanwege zijn prijs maar eigenlijk hoort hij op positie 1 vanwege zijn prestaties en opties! Dit is het topmodel onder de fietskarren. Hij kan alles wat de bovenstaande modellen ook kunnen. Maar deze fietskar is standaard voorzien van schijfremmen en hij weegt slechts 13,5 kg dankzij een aluminium frame. Dat maakt hem tot de beste fietskar voor een baby, welke activiteit je ook gaat doen! De prijs is vanaf €799,-!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019