sale kleertjes header
Beste babyproducten

Wat zijn de beste stiften voor peuters?

De meeste peuters en kleuters zijn er gek op, knutselen! Prikken, plakken, verven en kleuren. Ze kunnen zich er vaak prima mee vermaken. Ik ben moeder van twee meisjes en die zijn gek op kleuren. Maar met creatieve kindjes is het soms lastig om te kiezen welke kleurstiften geschikt zijn voor die kleine handjes. Daarom zet ik de beste stiften voor peuters voor je op een rijtje.

beste babyfoon bol.com

Waarop letten bij de aanschaf van stiften voor een peuter?

Peuters vinden kleuren dan wel leuk, maar vinden knoeien vaak nog leuker. Tekenen op het papier eindigt vaak met handjes die onder de stiftstrepen zitten, maar ook de tafel en de kleren moeten het soms weleens ontgelden. En zo’n viltstift wil nog wel eens in een mond eindigen. Daarom het aller belangrijkste bij de aanschaf van stiften: uitwasbaar en veiligheid!
De top 5 beste uitwasbare stiften voor peuters!

 1. Bruynzeel Kids 10 mega viltstiften

  Bruynzeel Kids beste viltstiften voor peuters
  Dit zijn extra dikke viltstiften die makkelijk vast te houden zijn door een peuter handje. De punt van deze stiften is niet in te drukken. Ook zijn de stiften uitwasbaar van kleding, maar ook van handjes.

  Voor sommige kinderen erg belangrijk: deze stiften zijn glutenvrij! Dus als je peuter gluten intolerantie heeft, kan hij veilig deze stiften ‘opeten’.

 2. SES My First Baby markers 8 kleuren

  My First - Baby markers 8 kleuren
  Stiften die ergonomisch zijn, ze liggen dus goed in de hand van je peuter. De viltstiften zijn veilig, want ze zijn hyperallergeen en glutenvrij! Ze hebben een extra sterke ronde punt die niet gemakkelijk in te drukken is.

  Ook zijn de stiften voorzien van een kind veilige dop en zijn de stiften uitwasbaar. Je poetst het met een nat doekje zo van de handjes.

 3. Crayola 24 Viltstiften met kegelpunt

  Crayola Colors of the World - 24 Viltstiften
  Het gaat je peuter waarschijnlijk niet lukken om deze punt in te drukken. Hij is afwasbaar van huid, kleding maar ook van de muren! Op de viltstiften zit een geventileerde veiligheidsdop tegen verstikking.

 4. Stabilo Power Viltstift 30 kleuren

  Stabilo Power Viltstift 30 kleuren
  Het meest fijne aan deze viltstiften voor peuters is dat ze 8 weken zonder dop kunnen zonder dat ze uitdrogen. Want hoe graag peuters ook kleuren, opruimen doen ze meestal nog niet zo netjes. Ook deze viltstift heeft een drukbestendige punt en is uitwasbaar, al is even voorweken wel aan te raden.

 5. Crayola Mini Kids, 12 Viltstiften met bolle punt

  Crayola Mini Kids, 12 Viltstiften met bolle punt
  Stiften die perfect zijn voor kleine vingertjes. Ook deze stiften zijn natuurlijk uitwasbaar van kleding, maar dan moet je het wel direct in de wasmachine of in een sopje doen.

Is jouw peuter al wat groter en gek op tekenen? Dan zijn de Stabilo Pen 68, een aanrader. Onze dochter heeft de rollerset 30 stuks in een etui. Deze stiften kan je ook per stuk kopen, wat superhandig is! Voorheen moest ik een heel pak nieuwe stiften kopen als bijvoorbeeld zwart op was. Nu koop ik gewoon een stift en is het setje weer compleet.

Kijk ook eens bij de Hema voor goedkope en goede uitwasbare viltstiften voor peuters!

cheezzbaby banner

Andere onmisbare knutselspullen?

Is je peuter gek op knutselen? Dan zijn de volgende dingen ook onmisbaar in de knutselkast:

 • wit en gekleurd papier;
 • waskrijtjes;
 • kleurboeken;
 • kleurpotloden (ook hier zijn dikkere van te koop, speciaal voor peuters;
 • stickers (kleine tip, haal het vel wat ‘om’ de stickers heen zit ervan af. Zo kan je peuter makkelijker zelf de stickers lospeuteren;
 • een peuterschaar;
 • prikblokje en prikpen;
 • (vinger)verf

Wil je geen rommel en wil jouw peuter wel graag kleuren? Er bestaan veel varianten van kleuren met water, een stift die je vult met water en een speciaal kleurboek. De plaatjes verschijnen als ze nat worden. Laat het boekje drogen en hij is weer startklaar voor de volgende kleursessie. Deze boekjes zijn ook te koop bij de Action.

Knutselen en kleuren is heel goed voor de ontwikkeling van een peuter. Bovendien is het een prima tijdverdrijf op regenachtige dagen. Met een van deze beste stiften voor peuters weet je zeker dat niet alleen jouw peuter blij is maar jijzelf ook, mocht de stift per ongeluk op kleding of meubels terecht komen!

Lees ook: Online de knutselwerkjes van je kind bewaren!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019