deonlinedrogist lactacyd banner
Zwangerschap

Kook gevarieerd met een maaltijdbox tijdens de zwangerschap!

Als je zwanger bent of net bent bevallen heb je wel wat anders aan je hoofd dan telkens weer die boodschappen doen en bedenken wat je ’s avonds gaat eten. Natuurlijk kan je eten bestellen, maar in veel gevallen is dit niet bepaald gezond. Wil je gevarieerd koken met verse producten zonder dat je het hoofd moet breken over de vraag: ‘wat eten we vandaag?’ Dé uitkomst is koken met een maaltijdbox tijdens de zwangerschap en na de bevalling!

Alles voor moeder en kind banner

Waarom moet je gevarieerd koken tijdens de zwangerschap?

Er is niet één soort groenten of ander product die alle voedingsstoffen bevat die je nodig hebt. De ene groente zit bomvol ijzer en vitamine C, terwijl een andere soort juist weer rijk is aan vitamine A en vezels. Je hebt het allemaal nodig.
Daarom zullen alle artsen en voedingsdeskundigen je altijd adviseren om gezond en gevarieerd te eten. Alleen dan krijg je alle voedingstoffen binnen die je nodig hebt.

Dit betekent overigens niet dat je elke dag iets compleet anders moet eten dan de voorafgaande dag. Het houdt met name in dat je wisselt met de fruitsoorten en je bij het avondeten varieert met diverse soorten groenten, koolhydraten en vlees, vis of vleesvervanger.

davitamon mamavitaal banner

En dat is nu juist het meest lastige: zorgen dat je elke avond weer een ander gerecht op tafel zet, want wat moet je nu weer gaan eten?

Je bent zeker niet de enige die het lastig vind om wekelijks gevarieerd te koken, dat is ook één van de belangrijkste redenen waarom maaltijdboxen in het leven zijn geroepen: je krijgt een gevarieerd menu met alle ingrediënten in de juiste portie.

Kies voor gemak van een maaltijdbox tijdens de zwangerschap!

Soms heb je weinig puf tijdens de zwangerschap om telkens weer te bedenken wat je ’s avonds gaat koken. Tevens heb je ook niet altijd zin om alle boodschappen in huis te halen. Een maaltijdbox tijdens de zwangerschap is dan een geweldige optie om dagelijks gevarieerd te eten en lekker te koken, zonder dat je erop uit moet.

Aanbieding voor onze lezers!

Zou je ook wel eens het gemak van zo’n maaltijdbox willen uitproberen? Dan is dit je kans.
Speciaal voor de lezers van Zozwanger heeft HelloFresh een actie bedacht:
Je krijgt €45 korting op de eerste drie boxen met kortingscode HelloZoZwanger!!!
Je betaalt dan slechts €25,95 voor 3 maaltijden voor 2 personen! Dat is goedkoper dan zelf boodschappen doen!
hellofreshlogoGa hier naar de website van HelloFresh en bestel direct jouw maaltijdbox!

Zo leer je gelijk alle voordelen van een maaltijdbox kennen! Zeker handig nu je zwanger bent of net bevallen.

Elke week kan je kiezen uit nieuwe gerechten en je zit nergens aan vast. Met een paar muisklikken heb je de maaltijden voor de komende week besteld. Wat erg fijn is, is dat je verse ingrediënten krijgt en je thuis de maaltijd kunt maken. Het pakket wordt binnen een paar dagen gekoeld thuisbezorgd. Elke maaltijd zit apart verpakt zodat je precies weet welke ingrediënten bij elkaar horen. In het pakket zit ook de beschrijving van het gerecht dat je zelf kunt maken.

Vervolgens kan je zelf (of je partner) aan de slag om de meest heerlijke en bijzondere recepten te maken in de keuken. De bereidingswijze wordt duidelijk beschreven en is vaak makkelijk te doen. Ook door je partner als jij even geen zin hebt om te koken! De moeilijkheidsgraad kan je overigens zelf bepalen als je de maaltijden gaat bestellen.

Wat zijn de voordelen van een maaltijdbox?

Een maaltijdbox tijdens de zwangerschap en na de bevalling zal je veel moeite en tijd besparen. Misschien denk je: ik kan toch ook gewoon kant-en-klaarmaaltijden kopen of bestellen, maar geloof me: die zijn een stuk minder gezond omdat ze vaak veel zout, vet en minder verse producten bevatten. Niet echt heel geschikt voor een zwanger lichaam of een lichaam dat moet herstellen van de bevalling.

wehkamp zwangerschapskleding sale banner

Andere voordelen van een maaltijdbox tijdens de zwangerschap:

  • Je kunt gevarieerd eten;
  • Je leert gerechten kennen uit alle delen van de wereld;
  • Koken met verse ingrediënten;
  • Je hebt het plezier van het koken;
  • Het zijn vaak makkelijke recepten, dus ook eenvoudig klaar te maken door jouw partner!
  • Alle maaltijden bevatten ingrediënten in de juiste portie. Zo blijf je dus niet zitten met allemaal geopende verpakkingen van ingrediënten die je daarna niet meer gebruikt.
  • Je hoeft niet allemaal supermarkten af te lopen op zoek naar bepaalde ingrediënten, wat je vaak wel hebt als je andere recepten maakt. Alles is al voor je verzameld.
  • Je leert lekkere smaakcombinaties kennen die je altijd zelf later nog kunt gebruiken.
  • Je hoeft niet alle ingrediënten te gaan halen dus heb je ook geen last meer van keuzestress in de supermarkt. Dat scheelt weer veel tijd tijdens het boodschappen doen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een maaltijdbox als je zwanger bent?

Voordat je jouw eerste maaltijdbox tijdens de zwangerschap gaat bestellen, moet je wel opletten want je mag niet alles mag eten. Recepten met bijvoorbeeld rauwe vis, gerookte vis zoals zalm of forel, rauw vlees (zoals carpaccio) of rauwe eieren kun je beter even overslaan. Let ook op bepaalde vissoorten zoals tonijn, wilde paling, koningsmakreel en snoekbaars. Kaas mag je in principe wel eten behalve als het gemaakt is van rauwe melk. Hier vind je een compleet overzicht met producten die je wel en niet kunt eten tijdens de zwangerschap.
Maaltijdbox met korting voor moeder en kind

vadersschapsverlof 2019