“de
Recepten

Groentesappen voor als je zwanger bent: de zwangerschapsbox!

Je hoort het de hele tijd: gezonde voeding is belangrijk, maar tijdens je zwangerschap, is het nóg belangrijker. Het probleem is alleen: soms is gezond eten niet altijd even gemakkelijk. Wat er bij mij weleens inschiet is mijn dagelijkse portie groenten. Gelukkig is daar nu iets op bedacht: de groentesappen voor als je zwanger bent van Frecious! Ik heb ze voor je geprobeerd en vond er ook iets van. Lees hier mijn review!

hema rompers

Groentesappen voor als je zwanger bent!

Groenten is het enige product waar je eigenlijk nooit teveel van kan eten. Het bevat (in tegenstelling tot bijvoorbeeld fruit) nagenoeg geen suiker en geen vet. Wat er wél in zit? Ontzettend veel vitamines, mineralen, antioxidanten, vezels en vocht. Toch eet slechts 5% van alle Nederlanders dagelijks de aanbevolen hoeveelheid groenten. Het zou voor iedereen goed zijn als ze dagelijks hun 250 gram groenten zouden eten, maar voor zwangere dames is het natuurlijk extra belangrijk.

Gelukkig zijn er diverse initiatieven van bedrijven die ons Nederlanders en Belgen proberen te helpen gezonder te eten. Dit doel heeft het jonge Nederlandse bedrijf Frecious ook. Ze hebben daarom iets heel unieks bedacht: hoogwaardige geschroefde groentesappen. Als je jouw gezondheid en de gezondheid van je kind belangrijk vindt, maar je het niet altijd redt om elke dag voldoende groenten en fruit te eten, dan zijn deze groentesappen voor als je zwanger bent I-DE-AAL.
gezonde groentesappen drinken zwangerschap

Groentesap van Frecious voor tijdens de zwangerschap

Frecious is een jong Nederlands bedrijf dat sinds kort haar intrede heeft gemaakt op de Nederlandse en Belgische markt. Frecious biedt als enige in Nederland een uniek product aan: groentesappen die voor 100% geschroefd zijn door middel van een schroefpers.

Met deze pers worden de vezels opengebroken door de schroef waardoor de vitaminen en mineralen uit de vezels geschroefd worden. De vezels zitten dan vervolgens in het pulp.
Deze manier van groenten ‘vermalen’ verloopt hetzelfde als wanneer je zelf de groenten zou kauwen. De groenten worden dus niet geperst, waardoor er meer voedingsstoffen intact blijven.

Een erg uniek concept, wat de groentesappen zeer geschikt maken voor als je zwanger bent. 

De pure slowjuices, oftewel groentesappen, bestaan voor het grootste gedeelte uit groenten (minimaal 70%, maar 100% is ook mogelijk), fruit (variërend van 30% tot 15%) en waardevolle specerijen en kruiden. Eén flesje bevat ongeveer 300 gram groenten. Dit betekent dat je meteen al je dagelijkse portie binnen hebt. Super veel ‘gezondheid’ in een flesje dus.

zwangerschapsbox frecious

Zwangerschapsbox van Frecious review, hoe smaakt het?

Ik kreeg van Frecious een doos met 20 sapjes. Hier zaten 5 verschillende smaken bij:

  • Heart Beet
  • Liquid Gold
  • Golden Wonder
  • Orange Glow
  • Smashing Pumpkin Soep

Deze groentesappen voor als je zwanger bent, bevatten een goede portie groenten, fruit en specerijen waardoor je alle benodigde vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik in het begin wel moest wennen aan de smaak. De eerste slokken vond ik zelfs niet heel lekker. Maar: het went echt! Als je de verschillende smaken wat vaker hebt geproefd, wen je eraan en waardeer je de smaakvolle combinaties van groenten, fruit en specerijen.

Ik had ook telkens nadat ik een flesje had gedronken, meteen het gevoel dat ik super gezond bezig was. Dat voelde serieus heel goed! Mijn absolute favoriete smaken: Heart Beet en Orange Glow. 

Wat ik erg fijn vind, is dat ik zonder veel gedoe aan mijn dagelijks portie vitamine en mineralen ben gekomen.

Soms heb je van die dagen dat je niet zo gezond eet, daar voelde ik me voorheen een beetje schuldig over. Je wilt natuurlijk het beste voor je baby!

Dankzij de groentesappen van Frecious hoefde ik me niet meer schuldig te voelen of na te denken hoe ik ervoor kon zorgen dat ik alle voedingsstoffen van die dag zou binnenkrijgen. Ik kon gewoon een flesje drinken en klaar!

Al snel kreeg ik er een nieuwe gewoonte bij: elke avond haalde ik een flesje uit de vriezer (je moet ze in de vriezer bewaren) en die zette ik in de koelkast voor de volgende dag. Elke middag dronk ik mijn mega vitamine en mineralen booster en dan voelde ik me echt super goed en gezond. Heerlijk!

nutricia actie banner

Leuke extra’s bij de zwangerschapsbox

Extra leuk aan de Frecious groentesappen voor als je zwanger bent, zijn de extraatjes die je erbij krijgt in de vorm van leuke e-mails met gezonde en waardevolle informatie. Zo krijg je een e-mail over de producten zelf, wanneer je het beste de sapjes kunt drinken en hoe je ze het beste kunt ontdooien. Daarnaast krijg je ook relevante informatie over de zwangerschap en gezonde voeding, met hierin belangrijke tips om gezond te eten, gezonde recepten en zelfs 2 super gezonde dagmenu’s!
drink groentesappen voor als je zwanger bent Frecious zwangerschapsbox

Samenvatting review

Hoewel ik in het begin aan de smaak moest wennen, zijn de meeste slowjuices prima te drinken. Sommige zijn iets lekkerder dan de anderen, maar aangezien ze zo gezond zijn, klok je het toch prima weg. Het grootste voordeel aan de groentesappen vind ik dat je op een makkelijke manier ontzettend veel waardevolle voedingsstoffen binnenkrijgt. Hier hoef je dus zelf niet meer over na te denken.

Een ander voordeel is dat ik mezelf dankzij de sapjes super gezond voel en echt het gevoel heb dat ik verantwoord bezig ben. Dit wordt extra versterkt door de extra informatie die je krijgt. Alle informatie en de sapjes brengen je in een bepaalde ‘feel good modus’ waardoor je gestimuleerd wordt om over het algemeen gezonder te gaan leven.

Echte nadelen heb ik niet gevonden, ik vind het een geweldig concept vooral voor mensen die moeite hebben met genoeg groenten en fruit eten. Als je zelf wel al gezond eet, dan heb je in principe deze groentesappen niet nodig.

Groentesappen bestellen

Wil jij ook op een super makkelijke en lekkere manier aan je dagelijkse portie voedingsstoffen komen en wil je de groentesappen voor als je zwanger bent bestellen?
Bestel dan jouw eigen zwangerschapsbox zodat jij en je baby super gezond door deze zwangerschap heen komen! Heb je al kinderen? Frecious heeft ook YOUNG, een lijn met groentesap speciaal voor kinderen!

Speciaal voor de lezeressen van Zozwanger heeft Frecious een mooie aanbieding! Gebruik kortingscode ZOZWANGER18 en krijg €15 korting op je bestelling van de zwangerschapsbox van Frecious!

Je bestelt de zwangerschapsbox hier

Meer lezen

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!