header banner hema
Zwangerschap

Zwangerschapsfoto’s die iedereen zou moeten maken!

Als je zwanger bent, verandert je lichaam enorm. Je borsten worden groter, je haren voelen anders en natuurlijk groeit je buik. Iedere week een beetje. Aan het begin van jouw zwangerschap kan je je amper voorstellen dat je buik ooit zo dik zal zijn. En aan het eind geloof je niet dat je buik ooit weer plat zal worden. Daarom is het extra mooi om die buik goed vast te leggen met de leukste buikfoto’s. Maar hoe doe je dat op een mooie manier? Dat lees je in deze blog met tips over zwangerschapsfoto’s die iedereen zou moeten maken!

startersbox zwitsal banner

Drie zwangerschapsfoto’s die iedereen zou moeten maken!

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een zwangerschap fotoshoot te doen bij een fotograaf. Op die manier krijg je mooie, professionele foto’s die niet mislukken. Maar ook thuis kan je hele mooie foto’s van je buik maken. In jouw eigen omgeving, zonder stress. Want niet iedereen houdt er van om in the picture te staan natuurlijk.

 1. Buikfoto’s per week

  Houd bijvoorbeeld cijfer ballonnen vast die de week van de zwangerschap aanduiden. Of kies per week het fruit naar de groei van je kindje. Bij weekfoto’s kan je er voor kiezen om iedere week precies dezelfde foto te maken in hetzelfde shirt, of juist af te wisselen.

  Je kunt de foto zelf maken met de zelfontspanner, of in de spiegel. Vraag je partner om dit wekelijks te doen en maak er dan een filmpje van zoals je hier kunt zien in hoe je lichaam verandert tijdens de zwangerschap.
 2. Buikfoto van boven

  Heel leuk voor de afwisseling. Ga bijvoorbeeld in kleermakerszit op je bed zitten en maak van bovenaf een foto. Eerst een met de zwangerschapstest en je (nu nog) platte buik, dan een met bijvoorbeeld de 20 weken echo in de hand. Aan het eind van de zwangerschap nog een van je buik en daarna een met de baby om het af te maken.

 3. Buikfoto silhouette

  Die vrouwelijke vormen en de bolling van jouw buik wil je natuurlijk showen op de foto’s. Maar misschien voel je je eigenlijk helemaal niet zo fotogeniek verder.

  Heb je last van je huid door de hormonen of heb je wallen door het slechte slapen? Als je voor het raam of een fel licht gaat staan, gebruik je het licht eigenlijk tegen je. Op die manier is je vorm prachtig zichtbaar maar die pukkels lekker niet.

inspiratie tips voor buikfoto's zwangerschap

Tips en manieren om je zwangerschapsfoto’s extra bijzonder te maken!

 1. Voeg details toe die bij de week van je zwangerschap passen

  Blaas bijvoorbeeld een kaars uit op je verjaardag. Hebben jullie een degelijke gezinsauto gekocht? Houd dan de autosleutels vast op de foto. Ook kan je de toekomstige knuffel van je kindje gebruiken, of het geslacht onthullen.

 2. Broertjes en zusjes van de baby

  Het is leuk om ook de broertjes en zusjes te ‘gebruiken’ op de foto’s. Laat ze bijvoorbeeld met hun vingers het aantal maanden zwangerschap aanduiden. Ze kunnen een kusje op de buik geven of misschien zelfs op jouw buik schilderen. Spontane foto’s met kinderen zijn vaak leuker dan geposeerde.

 3. nutricia actie banner
 4. Houd het rustig

  Probeer niet te veel drukke printjes te gebruiken. Dit leidt uiteindelijk alleen maar af. Kies voor een neutrale achtergrond en effen kleding. Jouw zwangere buik moet het middelpunt zijn van de buikfoto, en de rest moet zo min mogelijk afleiden. Qua kleding is een blouse die je vanaf de onderkant los knoopt ook heel leuk.

 5. Buikfoto voor het geboortekaartje

  Je kunt ook jouw mooiste buikfoto’s gebruiken voor op het geboortekaartje. Met muisjes kan je bijvoorbeeld de naam op je buik ‘plakken’.

 6. Milestone babykaarten

  Je kent de kaarten misschien als mijlpalen kaart voor het eerste jaar van je kindje. De eerste stapjes, het eerste lachje, noem maar op.

  Deze kaarten zijn er ook voor tijdens de zwangerschap. Voor verschillende weken in de zwangerschap is er een kaartje, maar ook voor mijlpalen. Zoals de 20 weken echo. Je vindt ze hier.

Zwangerschapsfoto’s of mooie buikfoto’s maken is voor de ene vrouw misschien best ongemakkelijk. Maar als je daar even doorheen bent, zorg je wel voor een blijvende en mooie herinnering aan de zwangerschap. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je baby later.

En als je die mooie foto hebt gemaakt! Laat deze foto van de zwangerschap dan afdrukken op canvas!blije doos banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!