“header
Baby

Leuke kadotips voor een jongen van 1 jaar

De eerste verjaardag van je kind is wel echt een mijlpaal. Een jaar geleden was hij er nog niet eens, en moet je kijken wat er in dat jaar allemaal veranderd is. Van een kleine hulpeloze baby naar een ondernemende dreumes die druk bezig is de wereld te ontdekken. Waarschijnlijk ben je al druk in de weer met de voorbereidingen voor deze grote dag, maar wat geef je als cadeau? En wat vraag je van de andere gasten? Ik zet wat kadotips voor een jongen van 1 jaar voor je op een rijtje.

speelgoed banner

Wat vind een een jongen van 1 jaar leuk?

Dat is lastig, als je het hem vraagt zal je nog weinig nuttige antwoorden krijgen. Kindjes van 1 jaar zijn over het algemeen nog blij met alles. Als je ze een prop papier geeft kunnen ze zich ermee vermaken. Dus eigenlijk ben je gek als je uitpakt met iets heel groots en duurs, want hij beseft het toch nog niet.

De eerste verjaardag is eigenlijk meer een mijlpaal voor de ouders dan voor het kind zelf. Maar het is niet gek dat je deze mijlpaal wilt vieren, en je wilt vast een cadeau geven waar hij nog lang mee kan spelen. Niet iets dat na een week onderin de kast belandt, of iets waarvan je later niet eens meer weet dat je het gegeven hebt. Daarom is het handig om een beetje vooruit te denken.

Is er iets wat hij ‘nodig’ heeft? Of iets wat je al langer wilde kopen maar eigenlijk te gek of te duur vond? Dan is die eerste verjaardag misschien een mooie reden om het alsnog aan te schaffen. Samen met familie een groter cadeau gegeven is ook een leuk idee.

luierkorting op pampers banner

Misschien wil je een mooie schommel in de tuin, of een speeltoestel. Een speelhuisje of een trampoline. Of wil je graag een mooie loopfiets kopen, die eigenlijk best duur is.
Dan is het helemaal niet raar om te vragen of gasten geld willen geven, of een deel bij willen dragen. Zo kan je samen een groter cadeau kopen wat jaren mee gaat, waar de kleine man op den duur echt iets aan heeft.
wat vind een jongen van 1 jaar leuk

Leuke kadotips voor een jongen van 1 jaar!

Wil je liever een verlanglijstje samenstellen voor de gasten die op het feestje komen? Dat kan natuurlijk ook. Er zijn zelfs verschillende apps waarmee je gasten kunnen afstrepen wat ze gekocht hebben, zo voorkom je dat er dubbele cadeau’s worden gegeven.

speelgoed intertoys banner

Populaire cadeau’s voor jongens van 1 jaar zijn onder andere:

 • Bouwspeelgoed

  Duplo en Playmobil. Beide zijn al jaren een begrip in speelgoedland. Toen ik klein was hadden we al een pak Playmobil in huis, en daar wordt nu nog mee gespeeld. Het spul gaat echt jaren mee en is leuk uit te breiden. Dat geldt zeker ook voor Duplo, een startersset om mee te beginnen en je hebt de komende jaren altijd iets voor op een Sinterklaas, Kerst of verjaardagslijstje. Voor je de Duplo of Playmobil verzameling compleet hebt ben je wel even zoet.

 • playmobiel kado kind 1 jaar

 • Een babywalker

  Of ook wel, een loopkarretje. Je hebt ze in allerlei uitvoeringen. Van plastic, met allerlei toeters en bellen en lampjes. Of van hout, met spiegeltjes, kralen of blokken.

  Leuk voor de kleine man om de eerste stapjes achter te zetten, of, als die al gezet zijn, keihard mee door het huis te rennen. Maar ook leerzaam, doordat er veel verschillende activiteiten in zijn verwerkt.

 • V-tech Toetoet auto’s

  Een paar losse auto’s zijn leuk om te geven als klein cadeautje. En je kunt zo veel uitbreiden als je wit. Het station, het vliegveld, de garage. Alles is aan elkaar te koppelen met de wegdelen en de auto’s hebben vrolijke kleuren. Ook te verkrijgen is de Zoefzoef-dieren variant.

 • vtech toet toet kado idee 1 jaar

 • Loopfiets

  Doet het vaak goed. Zeker als je er eentje kies die meegroeit met je kindje. Er zijn loopfietsen die beginnen met drie wielen, zo kan de kleine man rustig zittend op het zadel een beetje oefenen. Als hij groter wordt en toe is aan de volgende stap draai je het frame om en heeft de fiets ineens twee wielen.

  Loopfietsen worden zeer aangeraden om aan het evenwicht te werken. Kijk hier voor de top 3 met beste loopfietsen!

 • Muziekinstrumenten

  Altijd leuk, speelgoed dat lawaai maakt. Een piano met gekleurde toetsen, een trommel met stokjes, sambaballen. Als er geluid uit komt is het al snel goed, maar misschien wat minder voor de ouders 😉

Wat ook leuk kan zijn, en totaal iets anders, is bijvoorbeeld een abonnement voor de dierentuin. Of voor een indoor speelparadijs, of een strippenkaart voor het zwembad.

En heeft je kind een tafel vol kado’s gekregen? Verstop dan lekker een deel op zolder, zo kan je later nog eens wat nieuws tevoorschijn halen. Als je alles tegelijk open maakt verzuipt hij letterlijk in de nieuwe spullen en nu kan je mooi zelf bepalen wanneer het tijd wordt om weer iets nieuws te ontdekken.
Dus, binnenkort een verjaardag? Hopelijk heb je iets gehad aan deze kadotips voor een jongen van 1 jaar.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!