cheezzbaby blackfriday sale
Baby

Leuke kadotips voor een meisje van 1 jaar!

“Gisteren nog zag ik haar voor het eerst, lag ze hier in mijn armen”. Het bekende nummer van Marco Borsato spreekt voor de meeste mensen boekdelen. Want o, wat gaat zo’n jaar snel. Het ene moment zit je met een pasgeboren baby in je armen en voor je het weet verstuur je de uitnodigingen voor haar eerste verjaardag. Bij een eerste verjaardag komt van alles kijken, taart, versiering, misschien zelfs wel een thema. Maar het aller belangrijkst, wat geef je aan een klein meisje? In dit artikel geef ik je originele kadotips voor een meisje van 1 jaar.

beste babyfoon bol.com

Wat vind een meisje van 1 jaar leuk?

Ze heeft zoveel geleerd dit jaar. Van een beetje liggen in de box, naar zitten, kruipen, tijgeren, misschien al wel staan of lopen. Het eerste jaar is er een van veel mijlpalen, en grote stappen. Van melk naar eten wat de pot schaft. Kleine meisjes worden razendsnel groot. Maar wat vinden ze leuk? Wat geef je aan een meisje voor haar eerste verjaardag?

Dan kan van alles zijn. Je kunt groots uitpakken met reusachtige cadeaus, of het klein en simpel houden. Een ding is zeker, de kleine meid is nog blij met alles, en ze snapt er eigenlijk nog niets van. De kans is zelfs aanwezig dat alle aandacht haar snel te veel wordt en ze het zelfs helemaal niet zo leuk vindt.

Veel prikkels, veel mensen. Al die kleuren, geluiden en aandacht. Kan best een beetje overweldigend zijn voor een klein kind. Gelukkig kunnen al die cadeaus in de periode na de verjaardag rustig ontdekt worden. Maar voor welke cadeaus ga je kiezen? Bij een eerste verjaardag is het wel verstandig om even vooruit te kijken.

lAlles voor je baby banner

Als je klakkeloos naar de verpakking van speelgoed gaat kijken is er 1+ speelgoed dat vaak echt voor baby’s is. Terwijl je kind haar grootste babyperiode nu wel gehad heeft. De komende maanden gaat ze zich verder ontwikkelen en richting de peuterfase, dus heb je er meer aan om daar speelgoed voor aan te schaffen. In plaats van nog meer knuffelige ballen, rammelaars en zachte boekjes. Misschien heeft je kindje nu nog even niets aan een loopfiets, maar in de loop van dit jaar gaat het echt van pas komen. Tip: Kijk dus niet perse naar wat je kindje nu leuk vindt, maar naar wat ze het komende jaar leuk gaat vinden.

kadotip meisje eerste verjaardag

Leuke originele kadotips voor een meisje van 1 jaar

 • Loopfiets of loopwagentje

  Laten we daar meteen maar mee beginnen dan. Ze zijn er in allerlei varianten te vinden. Met vier wielen bijvoorbeeld, daar kunnen ze al vrij snel op. Of je hebt de ombouw variant, die je van drie naar twee wielen kan veranderen. Die gaan nog langer mee. Ook zijn er behalve fietsjes ook andere karretjes te krijgen. Zoals bijvoorbeeld de dieren van Wheely Bug.
  Lees hier wat de beste loopfiets voor een kind is

 • wobbel balansbord cadeau meisje 1 jaar

 • Wobbel balansbord

  Iets wat lang mee gaat en op verschillende manieren gebruikt kan worden is het Wobbel balansbord. Een cadeau dat duurzaam is en zelfs wordt aangeraden door bijvoorbeeld fysiotherapeuten. De Wobbel stimuleert niet alleen de fantasie van je kindje (door hem als schommel, brug, opstapje of racebaan te gebruiken) maar is ook goed voor het evenwicht, de balans en de houding van de kind. Niet goedkoop maar wel een originele kadotip voor een meisje van 1 jaar of ouder.

 • Hobbel of skippydier

  Erg populair, ook bij grotere kinderen. Een ouderwets houten hobbelpaard is natuurlijk geweldig, je kunt ze zelfs tweedehands kopen en helemaal naar eigen smaak opnieuw stylen. Maar behalve paarden zijn hobbeldieren in elke soort te krijgen.
  Liever geen dier? Dan kun je ook gaan voor een scooter. Wil je geen houten hobbel beest? Er zijn ook een heleboel skippy dieren te vinden, deze zijn ook erg leuk om buiten mee te spelen.

 • Buitenspeelgoed

  Ook hierin heb je de keuze in hoe ver je wilt gaan. Voor buiten is van alles te krijgen, een zandbak, watertafel, schommel, glijbaan? Een speelhuisje of gewoon ‘klein’ buitenspeelgoed zoals stoepkrijt of een bellenblaas.

 • Regenlaarsjes, rugtas of kleding

  Liever wat nuttige kadotips? Ook leuk om te vragen is bijvoorbeeld een mooie rugtas voor naar de opvang. Of regenlaarsjes, die gaan zeker van pas komen in het tweede jaar van je kindje. Als ze de plassen eenmaal ontdekt heeft ben je blij met een stel goede laarsjes.

 • Speelgoed om aan te vullen

  Er is heel veel speelgoed te krijgen waar je in kunt blijven sparen. Zoals bijvoorbeeld Duplo, Little People, Zoefzoef-dieren of Playmobil. Als je er eenmaal achter bent wat je kindje leuk vindt is dit ideaal verlanglijstjes-materiaal. Vaak best duur in aanschaf, en er zijn veel verschillende sets van te krijgen.

 • Voorleesboeken

  Naarmate je kindje groter wordt is voorlezen een steeds leukere activiteit om te doen, een mooi dik prentenboek is daarom ook zeker een goede kadotip. Dit zijn de leukste voorleesboeken!

 • dikke kleurpotloden meisje kadotip

 • Knutselspullen

  De eerste tijd zal ze er nog weinig van maken, maar extra dikke krijtjes of kleurpotloden zijn een goed idee om mee te beginnen. Bewaar de klei en verf nog maar even, want de eerste tijd zal alles waarschijnlijk nog rechtstreeks naar het mondje gaan.

Wat ik altijd nog de beste kadotip voor een meisje van 1 jaar vind is: maak het niet te gek! Ja, tenzij je dat zelf graag wilt natuurlijk. Dan ga je lekker los. Maar echt, die kleine heeft nog 0 besef van waarde, en wordt net zo blij van een knuffel van 10 euro dan van een enorm kado dat tien keer zo duur is. En check voor de gein eerst eens op Marktplaats, of op een verkoophoek op Facebook. Het kan je echt een hoop geld besparen, en zeker als je nog niet echt weet wat je kind leuk vindt is dat helemaal niet erg. Je zal niet de eerste zijn die de complete set Vrolijke Vriendjes koopt, waar je kind vervolgens nooit naar omkijkt.

Lees ook: Leuke kadotips voor een jongen van 1 jaar oud!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!