banner cheezzbaby 728x200
Zwangerschap

Feiten over zwangerschap die je nog niet kent!

Zwanger zijn is bijzonder. Er zijn boeken vol geschreven over zwangerschapskwaaltjes, de hormonen en alles wat er met je lichaam gebeurt. Maar er zijn ook een heleboel bizarre feiten over zwangerschap die je waarschijnlijk nog niet kent. Lees je mee?

hema rompers

Tien feiten over zwangerschap die je nog niet kent!

 1. Meerlingen

  Ben je lang of te zwaar? Dan heb je meer kans om zwanger te worden van een meerling dan een vrouw die klein van stuk is.

  Bij ‘grotere’ vrouwen wordt er meer insuline afgegeven door de lever. Dit heeft een versterkende werking op de ovulatie en hierdoor heb je meer kans om zwanger te worden van een meerling.

 2. Minder tienerzwangerschappen

  Teen Mom en 16 & Pregnant. Programma’s die worden uitgezonden op MTV en heel populair zijn, niet alleen bij tieners. Sinds deze programma’s worden uitgezonden in de Verenigde Staten zijn de tienerzwangerschappen daar enorm afgenomen, en dat aantal daalt nog steeds!

 3. Superfoetatie

  Zwanger worden als je al zwanger bent. Huh? Ja, dat kan. Je kunt binnen twee weken na de bevruchting nog een keer ovuleren en dus weer zwanger raken. Gelukkig komt superfoetatie maar heel zelden voor.

 4. Stoppen met roken voor geld

  In Frankrijk kan het. Omdat daar relatief veel zwangere vrouwen blijven roken heeft de Franse overheid hier iets op verzonnen. Als je als zwangere vrouw in Frankrijk stopt met roken kan je daar een financiële vergoeding voor krijgen.

 5. Vingerafdruk

  Als je dertien weken zwanger bent heeft je kindje al zijn eigen vingerafdruk.

 6. Huilen

  Vanaf de 28e week van je zwangerschap kan jouw baby al huilen. Maar wees niet bang dat je je kindje nog niet kunt troosten. Het zijn geen tranen van verdriet, maar oefentranen. Wat je kindje vanaf die week ook kan is ruiken wat jij ruikt!

 7. Tanden

  Heel af en toe wordt er een baby geboren met tanden. Echt heel af en toe, dit komt maar 1 op de 2000 baby’s voor. Als je baby geboren wordt met tanden moeten deze wel verwijderd worden, hoe zielig dat ook klinkt. De tand, of tanden, zitten namelijk meestal los. Dit kan gevaarlijk zijn omdat je baby deze door kan slikken. En natuurlijk enorm pijnlijk als je borstvoeding gaat geven.

 8. Kleertjes.com korting banner
 9. Botten

  Wist je dat de baby bij zijn geboorte 300 botten heeft, maar als hij volwassen is nog ‘maar’ 206? En nee, die verliest je kindje niet zo gaandeweg. Sommige botten groeien namelijk nog aan elkaar.

 10. Stem

  Je stem kan veranderen als je zwanger bent. Dit komt omdat jouw stembanden (net als de rest van je lijf) opzwellen. Gelukkig komt ook dit na de zwangerschap weer goed.

 11. Eicellen

  Een heel raar idee, maar als je een meisjesbaby krijgt is het toch echt waar. Bij de geboorte heeft je dochtertje namelijk al een miljoen eicellen. En met deze eicellen moet ze de rest van haar leven doen!

 12. Groot hart

  Dat je hart groter wordt klinkt op zich logisch. Je wist immers helemaal niet dat je zoveel liefde in je had, voor zo’n klein mensje. Maar het is niet alleen letterlijk zo dat je hart groeit, maar ook figuurlijk. Doordat je meer bloed hebt moet je hart harder pompen, en hierdoor is hij groter dan anders.

Bijzondere feiten over zwanger zijn in China

Bijzondere feiten over zwanger zijn in China

Vind je deze feiten al bijzonder? Dan kun je je hier pas echt over verbazen. Want hoewel wij in Nederland zo lang mogelijk (misschien soms wel te lang) doordraven in het normale leven met onze dikke buik. In China gaat je dat niet lukken. Bijgeloof of niet, verbaas je over deze 5 feiten over zwangerschap.

 1. Geen schaar gebruiken

  Pas als de navelstreng doorgeknipt moet worden komt er weer een schaar in de buurt van een zwangere vrouw. Scharen brengen enorm ongeluk volgens de Chinezen.

 2. Lang haar hebben

  Zwanger in China? Dan ga je naar de kapper! Jouw lange haar zou te veel voedingsstoffen tot zich nemen die naar de foetus zouden moeten gaan.

 3. banner autogordel zwangere vrouwen
 4. Niet bewegen

  Ook bewegen is uit den boze. Zwangere vrouwen moeten daar in het eerste trimester van hun zwangerschap zoveel mogelijk slapen en liggen. Kan je het je voorstellen? Je mag eigenlijk niet bewegen, laat staan sporten.

 5. Alleen reizen

  Rijden we in Nederland met onze dikke buik vrolijk rond in de auto. In China is in je eentje reizen een no go, of je nu lopend, met de taxi of de metro gaat. Alleen reizen is gevaarlijk. En dat terwijl je juist helemaal nooit alleen bent als je zwanger bent.

 6. Anti stralingsschort dragen

  Jaja, want eigenlijk mag je geen computers en andere elektronica gebruiken als Chinese zwangere. Deze straling is namelijk hartstikke gevaarlijk en schadelijk voor de foetus. Maar omdat ook China vol staat met computers mogen zwangere vrouwen met een anti stralingsschort aan toch gebruik maken van deze levensgevaarlijke apparatuur.

Van tanden en een groter hart naar anti stralingsschorten en vooral niet bewegen in China. Er zijn nogal wat bijzondere feiten over zwangerschap te vinden. Weet jij er nog meer?nutricia actie banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!