prenatalbanner sale
Zwangerschap

Met deze tips slaap je comfortabeler als je zwanger bent!

Slapen is iets dat we al ons hele leven doen. Maar wanneer je zwanger bent is slapen niet meer altijd vanzelfsprekend. Terwijl je juist nu je nachtrust hard nodig hebt. Merk jij dat je geen fijne houding kunt vinden? Dat je simpelweg niet lekker in bed ligt? Mogelijk heb je iets aan deze tips om comfortabel te slapen nu je zwanger bent.

hema rompers

Tips waarmee je comfortabeler slaapt als je zwanger bent!

 1. Een goed bed doet wonderen

  Slaap je al jaren in hetzelfde bed? Hoog tijd om jezelf te trakteren op een ander bed! Bedden kunnen na verloop van tijd minder fijn gaan liggen. Doordat je er iedere dag op ligt, heb je dit waarschijnlijk niet eens in de gaten. Het matras van een goede boxspring gaat normaal gezien zo’n tien jaar mee, maar de topper die daarop ligt kan je beter iedere vijf tot zeven jaar vervangen.

  De onderstellen van bedden gaan overigens langer mee, vaak minimaal 20 jaar. Je kunt er dus voor kiezen om alleen jouw matras te vervangen. Neem eens een kijkje op DeBeste.com om het beste matras voor jou te vinden. Zo komt het Emma Original matras bijvoorbeeld uit de test als goede keuze voor zijslapers. En laat dat nu net de ideale houding zijn als je zwanger bent. Vaak merk je pas als je jouw matras hebt vervangen, hoe oncomfortabel dat oudere matras was. Een investering in een nieuw matras is een investering in je eigen nachtrust.
 2. Wennen aan de juiste slaaphouding

  De beste slaaphouding tijdens zwangerschap is op je zij. En dan bij voorkeur op je linkerzij. Op die manier heeft de placenta de beste doorbloeding en raakt er niets bekneld. Wie sowieso al op de linkerzij sliep, die heeft geluk, maar voor anderen wordt het wisselen van slaaphouding toch echt even wennen. Het is makkelijker gezegd dan gedaan!

  De beste tip om comfortabel te slapen als je zwanger bent, is het gebruik van een kussen. Rugslapers kunnen bijvoorbeeld half op hun zij gaan liggen en ter ondersteuning een kussen onder de rug leggen. Zo rol je tegen het kussen aan en vind je ondersteuning, zonder dat je compleet op je rug gaat liggen.

  Je kunt ook een zwangerschapskussen bestellen. Dit gigantische en langwerpige kussen biedt ondersteuning aan beide kanten. Je kunt ze ook tussen je benen klemmen. Doordat je meer ondersteuning hebt, rol je minder snel in niet-aanbevolen houdingen. Het is door het kussen immers niet mogelijk om zomaar op je buik te rollen. Grote kans dat je hierdoor beter doorslaapt.

 3. nutricia actie banner
 4. Zorgen voor voldoende verkoeling

  Als je zwanger bent kan het zweet je af en toe uitbreken. Daarom zet je het beste dagelijks even het raam open in de slaapkamer, zodat er frisse lucht kan doorwaaien (tenzij het heel heet is buiten). Neem voordat je gaat slapen een lekkere koele douche en lucht de dekens. Kies bij voorkeur voor katoenen dekens, omdat deze het beste luchten.

  Als je het echt heel heet hebt, dan kan je jezelf bijvoorbeeld insmeren met verkoelende aloë vera gel. Verder kan je een glaasje water op je nachtkastje zetten. Zorg ervoor dat je niet té veel drinkt voor het slapengaan. Je wilt er immers niet ieder uur uit om naar het toilet te gaan! Is het volle zomer? Lees dan onze aanvullende tips over beter slapen tijdens warm weer.nutricia actie banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!