sale kleertjes header

Lactatiekundige

lactatiekundige anouk van mamavitaalHoi, mijn naam is Anouk en ik ben lactatiekundige op Zo Zwanger. Moeder van drie prachtige kindjes, Vos (2013), Veer (2015) en Vriend (2018) en samenwonend met mijn grote liefde Bram in Den Haag.

Diëtiste en lactatiekundige

Al van jongs af aan ben ik geïnspireerd door zwangerschap, en heb ik altijd de wens gehad om verloskundige te worden. Helaas bleek na twee jaar studeren dat deze opleiding niet haalbaar was voor mij. Daarom ging ik op zoek naar een andere weg om met vrouwen rondom hun zwangerschap te mogen werken.
Voeding had altijd al mijn bijzondere interesse, dus besloot ik tien jaar geleden af te studeren als diëtist met als aandachtsgebied zwangerschap. Sinds vijf jaar heb ik daarnaast mijn kennis als diëtist ook verrijkt en ben ik afgestudeerd als lactatiekundige.

In mijn praktijk MamaVitaal in Den Haag begeleid en coach ik moeders in de periode rondom hun zwangerschap. Vanaf het moment dat er een kinderwens is, tijdens de zwangerschap en de eerste paar jaar na de geboorte van hun kindje(s). Ik ben erg bevlogen over mijn werk en deel mijn kennis dan ook graag.

Ik weet alles over voeding voor mama & baby en vind het geweldig om moeders hiermee te mogen begeleiden in deze bijzondere periode.

Natuurlijk heb ik als moeder van drie ondertussen zelf ook de nodige ervaring met voeding & leefstijl rondom zwangerschap en het geven van borstvoeding. Vooral borstvoeding is voor mij niet vanzelfsprekend. Ik geloof erin dat ik juist door deze ervaringen nog beter in staat ben om andere mama’s te helpen met borstvoeding. Zodat ik ze het vertrouwen kan geven de juiste stappen te zetten en ze daardoor weer met plezier hun kindje kunnen voeden.

Daarom vind ik het ook geweldig dat ik mijn kennis en ervaring als lactatiekundige en voedende moeder mag delen op Zo Zwanger. Ik hoop dat ik met mijn blogs veel moeders kan helpen en inspireren, zodat ze de beste keuzes kunnen maken voor zichzelf en hun kindjes op het gebied van (borst)voeding.

Want ben jij blij, dan is je kindje vaak ook blij. En dat is natuurlijk wat we allemaal het liefste willen.

vadersschapsverlof 2019