header banner hema
Bevalling

8 Dingen die je denkt na de bevalling!

De bevalling, aan de ene kant kijk je er naar uit, aan de andere kant zie je er best tegenop. Zeker de eerste keer weet je totaal niet wat je nou precies kunt verwachten. En als die bevalling dan eindelijk voorbij is, dan heb je echt geen rust hoor. Want dan begint het leven (opnieuw) met een kleine baby. Wat er dan door je heen gaat? Ik heb hier de meest voorkomende gedachten van vrouwen na de bevalling voor je verzameld. Herken jij ze?

beste babyfoon bol.com

Veelvoorkomende gedachten na de bevalling!

Poeh hé die bevalling zit er eindelijk op, wat een opluchting. Maar na die seconde van rust, knalt je hoofd uit elkaar van allerlei gedachten die door je hoofd gaan.
Hieronder een leuk overzichtje van de dingen die je denkt na de bevalling:

 1. Dit doe ik nooit meer!

  Dit is misschien wel het eerste wat je denkt na de bevalling: ‘dit doe ik dus echt nooit meer’. Dit denk je zeker als je bevalling iets van 20 uur lang was en je met veel moeite eindelijk je kindje op de wereld hebt gezet.

  Badend in het zweet komt er maar één gedachte in je op: ‘Ik neem echt geen kinderen meer. Hier blijft het bij’. Mocht je eigenlijk toch nog kinderen willen, geloof me: na een half jaartje begint het echt wel weer te kriebelen.
 2. Mijn baby is ècht de mooiste baby

  Je weet vooraf dat iedereen zijn of haar baby het mooiste vindt en je weet ook dat dit misschien niet realistisch is. Maar als je jouw baby ziet, ja dan is jouw baby toch wel echt de allermooiste of de allerliefste. Geen twijfel over mogelijk. En je weet zeker dat anderen dat ook vinden (totdat je na een paar jaar de babyfoto’s weer bekijkt).

 3. Hoezo lijk ik nog zwanger?

  Er is net een hele baby uit je buik gekomen. En toch, als je later naar je buik kijkt, had hij of zij er net zo goed nog in kunnen zitten. Hoezo lijk je nog zo zwanger?! Waarom is je buik niet al een beetje geslonken? Super stom! Maar wees niet getreurd, het is een veelvoorkomende gedachte na de bevalling. Je buik gaat echt nog wel slinken hoor. Dat gebeurt wanneer je baarmoeder weer krimpt.

 4. banner winkelpromo

  Lees ook: Last van een hangende buik na de zwangerschap?

  meest voorkomende gedachten na bevalling

 5. Super honger!!

  Na zo’n mega bevalling heb je weet ik veel hoeveel uur aan één stuk een keiharde workout gehad en na de bevalling denk je alleen maar: ik wil eten! Suiker, zout of vet, maakt niet uit als het maar veul is! Ik zou zeggen: ga vooral je gang. Je hebt het meer dan verdiend!

 6. Wanneer zal ik een broodje filet americain gaan eten?

  Of wanneer kun je jouw eerste biefstuk weer eten of je eerste wijntje nuttigen. Want nu mag het weer, behalve als je borstvoeding geeft. Dan moet je de wijntjes nog heel even laten staan.

 7. banner autogordel zwangere vrouwen
 8. Slapen!!

  Het is best vermoeiend hoor, zo’n kind op de wereld zetten. Het enige wat je wil is gewoon heel eventjes een dutje doen.

 9. Kan ik ooit nog normaal naar de wc voor #2?

  Misschien ben je wel een beetje uitgescheurd na de geboorte of is er een knip gezet, dan moet de boel waarschijnlijk weer gehecht worden. Hoe kun je dan nog naar de wc zonder dat alles weer openscheurt? Hele logische gedachte, die heel veel vrouwen hebben na de bevalling. De eerste keer is misschien wat minder prettig, maar wees niet bang dat je hechtingen losschieten, dat gebeurt niet zomaar.

 10. Wat is dit toch mega bijzonder!

  Misschien is de bevalling een tikkeltje tegengevallen, maar als je in één keer beseft dat jij daarnet gewoon een baby op de wereld hebt gezet, dan voelt dat onbeschrijflijk mooi en bijzonder. En je mag ook best heel trots zijn op jezelf! Je hebt gewoon een nieuw mensje gemaakt en gebaard! Steek die maar in je zak!

Lees ook: Dit zijn de vaardigheden die je krijgt als je moeder bent geworden!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019