luieraanbiedingen header
Mamma

14 Vaardigheden die je krijgt als je moeder bent!

Je leven verandert ontzettend als je moeder wordt. Misschien moet je wat dingen opgeven (zoals vrije tijd), maar je krijgt er ontzettend veel voor terug en dan bedoel ik niet alleen al het mooie dat jouw kind(eren) te bieden hebben. Je krijgt ook heel veel skills die jou als persoon sterker en vaardiger maken. Echt waar! Lees hier maar eens de vaardigheden die je krijgt als je moeder bent. Zet dat maar eens op je CV!

prenatal extra korting banner

14 Vaardigheden die je krijgt als je moeder bent!

Alle moeders zullen al snel merken dat ze niets anders kunnen dan een paar nieuwe skills eigen maken. Na verloop van tijd zal je deze nieuwe vaardigheden optimaal beheersen en merk je vanzelf dat je nog meer kunt dan ooit tevoren. Lees hier 14 vaardigheden die je krijgt als je moeder bent!

 1. Time-management

  Het ene kind moet naar de opvang, de andere moet op tijd naar school en in het weekend moet de één voetballen en de ander naar volleybal. Als moeder heb je niet alleen je eigen planning maar ook die van je kinderen en van je partner. Hoe chaotisch je misschien ook was, nu je moeder bent kun je plannen als de beste.
 2. Schakelen

  Hoe goed je ook bent in plannen, dagen lopen bijna nooit zoals je van te voren had gedacht. En dan heb je heel veel aan de volgende nieuwe vaardigheid: schakelen. Voor elk obstakel weet jij een quick fix te bedenken. Knap hoor!

 3. Geduld hebben

  Vroeger gooide je misschien je laptop uit het raam als deze weer te traag was met opstarten, nu heb je engelen geduld. Doet je koter er 10 minuten over om zijn veters te strikken, mama wacht wel. Doe je er een kwartier over om een halve boterham te voeren, ach hoort erbij!

 4. Je kunt heel veel met één hand!

  Als je moeder bent besef je in één keer dat je super veel kunt met één hand, terwijl je op de andere arm je kindje troost en op en neer wiegt. Zoals flesje maken, poetsen, typen, make-up op doen en nog veel meer.

 5. Door bikkelen

  #endoor #doorpakken zijn totaal op jou van toepassing. Ook al heb je maar 3 uur geslapen door de gebroken nachten, de volgende dag sta je weer klaar om alles te doen zodat je kinderen schoon, gevoed en gekleed rond kunnen lopen en je daarnaast ook nog werkt en/of het huishouden doet. Je had vast nooit gedacht dat je zo goed kon functioneren op weinig slaap.

 6. Je hoort meer

  Sinds je moeder bent heb je het gevoel dat je gehoor een stuk beter is geworden. In één keer hoor je meteen of je kind je nodig heeft, ook ’s nachts als je in dromenland bent.

 7. Lees ook: Waarom mannen ’s nachts niet wakker worden als de baby huilt!

  banner billendoekjes waterwipes
 8. Super alert

  Dagdromen zit er niet meer in nu je moeder bent. 24/7 ben je alert en op je hoede. Hoor je de kinderen nog wel, of hoor je ze juist niet? Wat zijn ze aan het doen? Je staat ook altijd in de startblokken om op tijd in te grijpen, je weet van elk gebouw waar de wc’s en nooduitgangen zijn en je ziet in 2 seconde of een ruimte wel veilig is voor jouw kleine bandiet.

 9. vaardigheden moeder

 10. 6de Zintuig

  Als het om hun kinderen gaan hebben moeders een 6de zintuig. Ze voelen feilloos aan of er iets aan de hand is, zowel een ongelukje binnenshuis als mentaal. Zo wist mijn moeder bijvoorbeeld al bij het woordje ‘hallo’ of er iets mis was. Echt een superheld.

 11. Lees ook: Zo voorkom je de meest voorkomende kinderongevallen!

 12. Je bent mega sterk (aan één kant)

  Wist je dat je als moeder al snel dagelijks rond de 10 kilo staat mee te zeulen? Serieus jouw linker- of rechterarm (ligt eraan welke je het meest gebruikt) is echt een arm a la Schwarzenegger. Go mommy power!

 13. banner billendoekjes waterwipes
 14. Prioriteiten stellen

  Ook wel bijzaken van hoofdzaken onderscheiden. Kon je eerst moeilijk ‘nee’ zeggen tegen afspraken en taken, nu kun je dat stukken beter. Je weet nu wat je prioriteiten zijn en hoe je de dag zo efficiënt mogelijk kunt indelen. Je hebt geen tijd meer te verspillen en daarnaast komt je gezin nu op 1.

 15. Incasseren en relativeren

  Vooral als je een kersverse moeder bent krijg je gegarandeerd uit alle hoeken opmerkingen, aanmerkingen en ongevraagd adviezen over hoe jij je kind moet opvoeden. Hoe langer je moeder bent, hoe beter je leert deze opmerkingen te incasseren en vervolgens te relativeren en vooral: schijt eraan te hebben!

 16. Lees ook: Waarom moeder zijn steeds makkelijker wordt!

  moeder zijn is ook een baan

 17. Grenzen stellen

  Dit is één van die belangrijke vaardigheden die je krijgt als je moeder bent, leren grenzen te stellen. Niet alleen in de opvoeding van je kinderen, maar ook grenzen stellen in je sociale en zakelijke leven.

 18. Onderhandelen

  Dit is een erg handige vaardigheid die je krijgt als je moeder bent. Onderhandelen begint vanaf het moment dat je kind een eigen willetje krijgt en je niet meer al het avondeten zonder problemen naar binnen kunt lepelen. ‘Als jij nog twee hapjes groenten neemt, dan mag je vanavond…’ Misschien kun je deze vaardigheid ook wel inzetten op werk! Als jij dit voor mij doet, doe ik dit voor jou…

 19. Houden van op het hoogste niveau!

  Dacht je dat je veel van je partner hield en je nooit zoveel van iemand zou kunnen houden? Dat is nu zeker anders nu je kinderen hebt. De liefde die je voelt voor je kind gaat zo diep, is zo sterk en zo onvoorwaardelijk…. Die liefde is met niets vergelijken.

Lees ook: Herkenbare moeder blunders! en dingen die ik nooit zou doen als moeder!cheezzbaby banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019