sale kleertjes header
Mamma

12 Herkenbare moeder blunders!

Elke dag doe je echt je best om alles goed te doen. Maar soms gaat het gewoon eventjes mis of gewoon wat minder perfect. Hé we zijn allemaal mensen toch? Zolang je baby maar heelhuids de dag doorkomt heb je het best goed gedaan. Ongeacht je minder handige acties. Welke moeder blunders herken jij?

prenatal extra korting banner

Moeder blunders, we zijn niet perfect!

Heb jij ook het idee dat elke moeder in jouw omgeving het helemaal perfect doet en dat dit bij jou totaal niet het geval is? Ik denk dat stiekem iedere moeder dat wel heeft.

In het openbaar ziet alles er gesmeerd uit, maar achter gesloten deuren is de huiskamer ontploft met speelgoed, zit het babyhapje tegen het plafond en heeft die nette moeder in kwestie voordat ze vertrok een half uur moeten zoeken naar twee dezelfde sokken. Om nog maar niet te praten over de moeder blunders waar iedere moeder tegenaan loopt.
Veel gemaakte moeder blunders! Welke herken jij?

 1. De helft van de inhoud van je luiertas vergeten!

  In de eerste maanden vergat ik structureel iets mee te nemen in de luiertas. Dan waren het de luiers, dan een slabber, het flesje of billendoekjes. Ik ben vaak toch maar weer naar huis gemoeten of ergens nieuwe moeten kopen.

  Tot grote ergernis van mijn man (hoewel hij er dus zelf ook bij was) die het ‘een taak van vrouwen’ vindt om de luiertas in te pakken. Nu heb ik een lijstje dat ik altijd even naloop om er zeker van te zijn dat ik alles heb.

 2. Overgeven en…. Oeps geen schone kleertjes

  Dit is geen moeder blunder die ik zelf heb gemaakt, maar een vriendin van mij. Ik weet het nog zo goed. We reden samen naar Delft om op kraamvisite te gaan.

  Het dochtertje van een vriendin van mij zat achterin. In een keer hoorde we haar kokhalzen, gevolgd door een stroom van braaksel. Geschrokken keken we achterom. Het arme kind had zichzelf (en de nieuwe auto van mijn man) compleet ondergekotst. ‘Oh nee!’, riep mijn vriendin uit ‘ik heb geen schone kleding bij me!’.

  Daar zit je dan! Midden op de snelweg. Ik heb hier zo van geleerd dat ik ALTIJD schone kleertjes meeneem. Mijn dochter hoeft ongeveer nooit over te geven en ik heb de kleertjes nog nooit nodig gehad, maar toch neem ik ze mee.

 3. libido banner
 4. Je baby van de commode

  Heb jij je baby al per ongeluk van de commode laten vallen? Natuurlijk niet bijster handig, maar troost je: het overkomt heel veel ouders. Mijn moeder gaf laatst nog vrolijk aan dat ze al haar 5 kinderen een keer van de commode had laten vallen. Uhm mam, misschien een keer leren van je fouten. Een ezel stoot zich geen…?

 5. Niet meer weten welke baby van jou is

  Het schijnt dat moeders dikwijls naar de verkeerde baby lopen in het kinderdagverblijf. Herkenbaar? Ik wist even niet meer welke baby van mij was toen ik na de bevalling de couveuseafdeling werd binnengereden. Mijn man deed een wilde gok en reed mij naar een willekeurige couveuse toe. Ik was helemaal vertedert naar de baby aan het kijken, totdat ik hoorde dat mijn kind in de couveuse ernaast lag. Oeps…

 6. Lees ook: Deze fouten maken alle nieuwe ouders. Ja jij ook!

 7. Geen melk meer

  Je baby heeft in één keer ’s avonds om 22.00 uur honger en juist op dat moment kom je erachter dat de babyvoeding op is. Oh nee!!! Gelukkig hebben ze soms babyvoeding bij tankstations en anders moet je maar even gaan bedenken welke kennis, buren of vrienden nog wat over hebben.

 8. In het vingertje knippen

  Het was de eerste keer dat ik mijn dochtertje pas echt hard hoorde huilen en dat was de keer dat ik per ongeluk in haar vingertje knipte. Het was met zo’n nagelknippertje waarmee ik zo’n scherp hoekje van haar nagel eraf wilde knippen.

  Ik dacht dat ik het wel goed had gedaan, maar samen met de nagel had ik ook een klein stukje (velletje) van haar duimpje meegenomen. Huilen! Huilen! En nog eens huilen. Ik voelde me echt verschrikkelijk. Sindsdien vijl ik de nageltjes van de baby alleen nog maar.

 9. nageltrimmer baby

  Je kan de nagels van een baby ook “knippen” met deze nageltrimmer!

 10. Kinderwagen weg laten rijden

  Boodschappen doen met een kind en kinderwagen is soms echt een gedoe. De eerste keren deed ik er 10 minuten over om überhaupt de winkel in te komen met kinderwagen en alles.

  Toen ik klaar was met boodschappen doen was ik zo druk bezig met alles in te laden dat ik even vergat de kinderwagen op de rem te zetten. Die rolde dus fijn de straat op. Gelukkig woon ik in een heel klein dorp en is er nauwelijks verkeer!

 11. De hele dag rondlopen met kots op je schouder

  Mijn baby had een keer een klein plaatje braaksel op mijn schouder gelegd, maar dat had ik dus totaal niet door. Totdat ik op een feestje stond en een vriendin tegen mij zei: ‘wat heb jij daar nou zitten?’

 12. Radeloos zoeken naar de speen/knuffel van je baby die in je zak zit

  Ken je dat, je baby aan het huilen en jij bent koortsachtig alles af aan het zoeken naar de speen of de favoriete knuffel. Stad en land zoek je af om het uiteindelijk gewoon in je jaszak te vinden. Pffff.

 13. vergeetachtig als moeder

 14. Verstrooid tot en met

  Een baby is een invasie in je leven en ik merkte dat ik er mentaal even op achteruit ging. Ik vergat de verjaardag van mijn schoonzus, ik ging 3 keer per dag naar boven om iets te halen om vervolgens niet meer te weten wat ik nou ging halen.

  Of ik pakte iets anders en kon later weer terug. Ik was 5 keer per dag iets kwijt, zette 3 keer per dag de waterkoker aan voor thee om het vervolgens weer te vergeten en ik vond soms dingen die in de koelkast hoorde op een totaal onverwachte plek. Herkenbaar?

 15. Een verloren rood sokje bij de was

  Nog een herkenbare moeder blunder: een verloren rood of roze sokje bij de witte was. Ach, roze is toch ook hartstikke fleurig?

 16. Jouw spullen verwisselen met die van je kind

  Herken jij één van deze moeder blunders? In plaats van je eigen notitieboekje meenemen naar werk, heb je het kleurboek van je dochter in handen. Of je sprint om 6.30 in de douche en wil in de auto stappen naar werk, als je opeens je partner hoort roepen dat het zaterdag is. Heb jij weleens jouw lunchpakketje verwisselt met die van je kind? Zit je daar op je werk met boterhamworst in de vorm van een gezichtje.

Heb jij nog leuke moeder blunders? Ik wil ontzettend graag met je mee lachen!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019