“header
Babykalender

Ontwikkeling baby 2 maanden oud

Nu je baby 2 maanden oud is zal je merken dat de spieren van je baby steeds sterker worden. Je baby kan het hoofdje nu wel een minuut rechtop houden zonder dat het de hele tijd op en neer wiebelt. Ook kan je kleintje nu meer controle uitoefenen op de benen en armpjes. Vanaf 2 maanden oud gaat je baby omrollen, kwijlen en alles in het mondje stoppen. Zorg daarom dat je extra goed let op de veiligheid! Het allerleukste is dat je baby jouw gezicht herkent, gaat reageren en je gaat bestuderen. In deze blog meer over de ontwikkeling en wat een baby 2 maanden oud allemaal kan.

Voordeeldrogist Pampers banner

In het kort bij een baby 2 maanden oud

 • Je baby gaat spulletjes vastpakken, grijpen en in het mondje stoppen.
 • Je baby kan straks omrollen.
 • Houd de slabbetjes gereed want vanaf deze maand kun je veel kwijl verwachten.
 • Denk je ook nog aan je partner?
 • Wanneer ben je er voor het laatst even echt uit geweest?

De ontwikkeling van je baby vanaf 2 maanden oud

 • Grijpen naar spulletjes

  Vanaf de 9 weken gaat je baby meer naar spullen grijpen met de handjes en alles proberen vast te pakken. In het begin zal dit nog niet heel soepel gaan omdat je baby nog geen goede motoriek heeft. Wanneer je merkt dat je baby spulletjes wilt vastpakken, geef hem of haar dan zachte doekjes en knuffels. Dan kan er weinig misgaan. Wil je echt indruk maken op je baby? Geef hem dan een rammelaar.

 • Extra veiligheid

  Dat je kindje nu meer gaat grijpen naar spulletjes is natuurlijk hartstikke leuk, maar brengt wel nieuwe gevaren met zich mee. Je baby brengt namelijk alles wat hij of zij vastpakt naar het mondje. Let dus goed op met kleine speeltjes want daar kan je baby zich in verstikken of verslikken. Ook kun je beter geen spullen of speeltjes binnen ‘grijpafstand’ laten liggen die scherpe randjes hebben, kunnen afbreken of splinteren.

 • prenatal banner weekaanbiedingen
 • Omrollen

  Wanneer je baby ruim 2 maanden oud is dan kan het zomaar gebeuren dat je baby zich voor de eerste keer omrolt! En ook dit nieuwe kunstje brengt gevaren met zich mee. Zo kan je baby nu gemakkelijk van de commode of van de bank rollen. Houd hier dus altijd rekening mee. Juist nu moet je jouw baby nooit alleen laten behalve als hij of zij in de box of het bedje ligt.

 • Begin met voorlezen

  Het is altijd belangrijk om iedere dag de taalontwikkeling van je baby te blijven stimuleren. Nu je baby meer kan focussen, ziet hij ook dat jij geluid kan maken met je mond. En dat is natuurlijk super interessant. Hij of zij zal je lippen bestuderen en misschien zelfs proberen je na te doen. Stimuleer dit door goed te articuleren en ga eens gezellig kletsen met je baby. Dat wordt sowieso genieten!
  Waar je nu ook mee kunt beginnen is voorlezen. Uiteraard met verschillende stemmetjes en het liefst met gebaren.

 • Kwijlen

  Op wat spuug na had je het misschien nog best droog kunnen houden, maar dat is nu snel voorbij. Je baby stopt alles was hij of zij tegen komt in het mondje en gaat veel kauwen. Dit is ontzettend goed als oefening voor later. Het nadeel is dat de speekselklieren automatisch overuren draaien. Je baby gaat kwijlen! Dat wordt slabbetjes en hydrofiele luiers inslaan!

wat kan een baby van 2 maanden

Hoe gaat het met mama, papa en de ouders?

In alle drukte van je leven met nieuwe baby zou je bijna vergeten dat je ook nog een partner hebt. Zonde natuurlijk want juist nu heb je elkaar nodig. Geef elkaar dus liefde, probeer wat tijd samen door te brengen door een oppas te regelen en blijf altijd met elkaar praten. Nu je baby wat ouder is kun je prima eventjes met zijn tweeën op pad. Zouden opa en oma vast helemaal niet erg vinden.

 • Weer aan het werk

  Elke kersverse moeder heeft recht op 10 tot 12 weken zwangerschapsverlof en die zijn deze maand helaas voorbij. Of heb je juist zin om weer aan de slag te gaan?
  Mocht je weer gaan werken en borstvoeding geven dan is het goed om na te denken of je borstvoeding wilt blijven geven of niet. In principe is je werkgever verplicht om je een ruimte te geven om rustig te kolven. Bespreek dit wel even met je werkgever zodat hij of zij hier rekening mee kan houden.

 

nieuwsbrief inschrijven

Schrijf je in

Wekelijks alle blogs en aanbiedingen
in jouw mailbox

Tip van de maand bij een baby 2 maanden oud

Ga weer eens een lekker avondje uit met vriendinnen of met je partner en probeer eens ergens anders over te praten dan je baby, luiers en kwijl. Misschien dat je in eerste instantie het liefst naar bed gaat, maar je zal merken dat zodra je buiten de deur bent, je het echt hebt gemist.

Wellicht dat je zelfs kunt overwegen om een lekkere alcoholische versnapering te nemen. Heerlijk! Je kunt trouwen ook best een wijntje drinken als je borstvoeding geeft, alleen moet je wel even 3 uur wachten met voeden of kolven. In die tijd heeft de alcohol je lichaam verlaten. Uiteraard telt dat niet als je 2 flessen wijn achterover hebt gegooid. Dan kun je beter wat langer wachten. Drink dus nog even met mate.

Interessante blogs als je baby 2 maanden oud is

Blogs om te lezen die passen bij de ontwikkelingen van je baby 2 maanden oud:

Baby 8 weken oud Baby 3 maanden oud

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!