sale kleertjes header
Nieuws

Wat je wel en niet moet doen op een eerste date!

Daten is voor veel mensen best wel spannend, zeker als je al een lange relatie hebt gehad. Het is ook niet altijd even comfortabel om bijvoorbeeld als single moeder met een (relatief) onbekende op pad te gaan. Toch is het een goede manier om elkaar te leren kennen. Als het aankomt op daten zijn er een paar dingen die goed zijn om te doen op een eerste date. Maar er zijn ook een aantal dingen die je het beste even links kunt laten liggen, vooral als je serieus wil gaan daten. In dit artikel hebben we een aantal do’s en don’ts voor je verzameld voor de eerste date!

prenatal extra korting banner

Tips wat je wél moet doen op een eerste date!

 1. Bij online daten: eerst bellen

  Als je iemand online hebt ontmoet, kan het erg spannend zijn om meteen af te spreken. Hoewel veel datingsites er tegenwoordig voor zorgen dat iedere gebruiker zich verifieert, kan het alsnog heel spannend zijn om zomaar af te spreken.

  Vraag daarom of de ander eerst wil bellen. Het is toch fijn om even de stem van de ander gehoord te hebben.

 2. Wees oprecht geïnteresseerd

  Als je op date gaat met iemand die je interessant vindt, is het belangrijk dat diegene ook weet dat je echt interesse in hem of haar hebt. Toon daarom serieuze interesse in de dingen die de ander vertelt en stel goede vragen.

  banner billendoekjes waterwipes

  Nog belangrijker: onthoud feitjes die je over jouw date te weten krijgt. Wanneer je hier later op terug kunt komen, toont dit dat je echt geïnteresseerd bent in de ander!

 3. Wees transparant en duidelijk over je interesse

  Als je het gevoel hebt dat er een klik is, heb je waarschijnlijk wel interesse in een tweede date. Geef dat ook vooral aan. Je hoort vanzelf hoe jouw date erover denkt. Daarnaast is het net zo fijn om meteen duidelijk te maken hoe jij je erover voelt. Hetzelfde geldt andersom: geef het gewoon aan als je geen interesse hebt in een tweede date.
Wat je zeker niet moet doen!

 1. Meteen het bed delen

  Hoewel het heel verleidelijk is en het altijd jouw eigen keuze blijft, kan het beter zijn om nog heel even te wachten met seks. Vooral als je serieus bent met iemand. Misschien kan je het toch even uitstellen totdat je thuis bent en daar je eigen sex toy gebruiken. Nogmaals: als het goed voelt, kan je er natuurlijk voor kiezen om wel seks te hebben met je date!

 2. Praten over je ex

  Het is niet zo’n handig idee om tijdens jouw eerste date veel te vertellen over stukgelopen relaties of jouw scheiding met kleine kinderen. Dit kan natuurlijk een grote afknapper zijn voor jouw date. Daarnaast kan het ook een teken zijn dat je nog niet toe bent aan iets nieuws.

 3. Veel op je telefoon zitten

  Het is niet leuk voor jouw date als je regelmatig op je telefoon zit. Je wil graag dat hij of zij weet dat je geïnteresseerd bent en het komt erg ongeïnteresseerd over als je telkens op je telefoon kijkt. Probeer hem daarom weg te leggen, zodat jouw date weet dat jouw aandacht bij hem of haar ligt.

Gebruik deze tips op jouw eerste date en je zal zien dat het vast goed gaat. Succes met daten!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019