sale kleertjes header
Mamma

Is jouw relatie veranderd? Scheiden met kleine kinderen!

Tijdens corona zaten we ineens allemaal thuis. De kinderen mochten niet meer naar de opvang of naar school. We moesten thuis werken, of konden helemaal niet meer werken. Behalve thuis blijven waren we ook ineens schoolmeester- en juf. Hoe ging dat lockdown parenting bij jullie? Vonden jullie het heerlijk, om even alle tijd voor elkaar te hebben? Of juist helemaal niet en zitten jullie nu te denken aan een scheiding? Scheiden met kleine kinderen is best pittig, hoe je dit kunt aanpakken vertel ik je hier.

libido banner

Is jouw relatie veranderd? Doe de relatietest!

Wij Nederlanders zijn normaal gesproken hartstikke druk. We racen van de ene afspraak naar de andere. Kinderen naar school brengen, snel door naar het werk, dan naar huis om te eten en ’s avonds weer door om te sporten. Vaak leven we nogal langs elkaar heen. En als je dan ineens alles samen moet doen, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat in hetzelfde huis. Terwijl je dus niet eens naar de sportschool mag om stoom af te blazen… dan kan je dat best aan het denken zetten.


Is jullie relatie nog wel zo leuk? Misschien hebben jullie het niet zo gezellig als je veel bij elkaar bent. ‘Hoort’ dat zo? Of zit jullie relatie in een dipje? Als je twijfelt of het allemaal nog wel zo leuk is kan je op de website van uitelkaar.nl de relatietest doen. Door middel van 6 vragen kom je er al snel achter hoe jij echt over jullie relatie denkt.

Neem een adempauze als je wilt scheiden met kleine kinderen

Tijdens de corona periode waren er aanzienlijk meer scheidingen. Toch is het verstandig om niet meteen een scheiding aan te vragen als je twijfelt over jullie relatie. Zeker scheiden met kleine kinderen heeft grote gevolgen voor iedereen. Je kunt elkaar wel helemaal zat zijn, na al die tijd op elkaars lip. Maar wie zegt dat dit niet tijdelijk is?

Neem daarom eerst een adempauze en laat elkaar even los en neem tijd voor jezelf. Zo kom je misschien wel tot hele andere conclusies dan dat je meteen wilt scheiden. Als je relatie niet zo slecht is als je zelf denkt ga je elkaar juist missen. Zie je de positieve punten weer in plaats van alle irritaties van de laatste maanden. Hier vind je nog meer handige relatietips met kleine kinderen.
Online scheiden in je eigen tempo

Online scheiden in je eigen tempo

Heeft de adempauze niet geholpen en is de koek echt op? Dan is het tegenwoordig zelfs mogelijk om online te scheiden. Bij uitelkaar.nl staat er een persoonlijke casemanager voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Je kunt er scheiden in je eigen tempo en aan je scheiding werken wanneer en waar je maar wilt. Ook kan je kiezen voor extra begeleiding, bijvoorbeeld van een mediator. Dit zorgt er allemaal voor dat jullie scheiding soepel verloopt, wat in het voordeel is van jullie kinderen. Je wilt immers geen vechtscheiding met alle gevolgen van dien.

Een van de diensten die wordt aangeboden is de module Ouderschapsplan. Hierin maken jullie samen met de casemanager een ouderschapsplan. Waarin alle afspraken over de kinderen duidelijk worden opgesteld. Bovendien kan online scheiden op uitelkaar.nl al vanaf €36! Scheiden kan dus best soepel verlopen en hoeft geen duizenden euro’s te kosten.

kleertjes sale 70

Tips waar je aan moet denken als je toch wilt scheiden met jonge kinderen

Hoe zorg je ervoor dat de kinderen en zo min mogelijk last van krijgen en alles zo soepel mogelijk verloopt?

 • Wonen

  Behalve dat er bepaald moet worden wanneer de kinderen bij wie wonen moet er ook ergens gewoond worden. Is jullie huis ook te betalen door een van jullie tweeën? Soms kiezen ouders ervoor om de kinderen in het ouderlijk huis te laten wonen en zelf te wisselen van huis. Zo hoeven de kinderen niet steeds te verhuizen, maar doen de ouders dat.

 • Betrek de kinderen bij beslissingen, zeker als ze oud genoeg zijn

  Maar ga niet praten via de kinderen, nooit! De scheiding is jullie probleem, niet die van hen. Dat jullie elkaar niet meer zo leuk vinden als vroeger is niet hun schuld.

  Wees daarom ook nooit negatief over je ex-partner tegen de kinderen, wat er ook gebeurd is. Kinderen voelen zich vaak schuldig, zorg ervoor dat je kind snel door heeft dat hij er niets aan kan doen.

 • De timing

  Wanneer vertellen jullie de kinderen dat jullie gaan scheiden? Daar komt timing om de hoek kijken. Is je kind morgen jarig? Wacht dan nog maar even. Maar zijn de kinderen al wat groter en voelen ze misschien al nattigheid? Dan is het juist zaak om niet te lang te wachten. Kinderen zullen boos en verdrietig worden, maar uiteindelijk hopelijk ook opgelucht.

Scheiden met kleine kinderen is voor niemand leuk. Maar uiteindelijk zou het voor iedereen beter moeten zijn en moeten alle partijen er gelukkiger van worden. Ook de kinderen, zeker als ze zien dat hun ouders goed met elkaar om blijven gaan. Twijfel jij of je de stap wilt en durft zetten? Hier vind je alle informatie over online scheiden.

cheezzbaby banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019