“babydeals
Zwangerschap

Tips voor zwangerschapsyoga!

Tijdens je zwangerschap blijven bewegen is erg belangrijk. Om jezelf soepel te houden is zwangerschapsyoga een aanrader. Maar w moet je rekening mee houden als je deze vorm van yoga wilt gaan doen? Van de fijnste houdingen, de juiste yogamat bestellen en oefeningen die je beter niet kunt doen: hier vind je alle tips voor zwangerschapsyoga!

banner stamcelbank 1

Zwangerschapsyoga, waarom het goed voor je is

Yoga, de een vindt het maar zweverig, de ander vindt het heerlijk. Als je graag wilt blijven bewegen tijdens je zwangerschap is zwangerschapsyoga wel een hele goede manier. Deze vorm van yoga is speciaal aangepast op je zwangere lijf. De oefeningen zijn geschikt voor tijdens de gehele zwangerschap. Ze zijn iets minder inspannend dan je bij andere vormen van yoga gewend kunt zijn, maar werken wel zodanig dat je alle voordelen van yoga behoudt.

Zwangerschapsyoga is namelijk erg goed voor je en kan je helpen om gemakkelijker de bevalling te doorstaan. Je leert speciale ademhalingstechnieken die je kunnen helpen ontspannen. Door de oefeningen behoud je kracht in je spieren, zoals bijvoorbeeld je bekkenbodem en werk je aan je houding. Ook kan je er rust door ervaren, wat erg fijn kan zijn tijdens de zwangerschap en de bevalling.
tips voor yoga tijdens zwangerschap

10 Tips voor zwangerschapsyoga!

Yoga is zowel in groepsverband, privé als thuis te doen. Ben je een ervaren yogi? Dan heb je aan onderstaande tips voor zwangerschapsyoga waarschijnlijk genoeg om je gewone oefeningen om te turnen naar zwangerschapsoefeningen.
Beoefen je nog niet zo lang yoga, of wil je er mee beginnen? Ga dan eerst een paar keer naar een les zwangerschapsyoga. Zo leer je welke houdingen geschikt zijn met een dikke(re) buik en waar je extra rekening mee moet houden.

 1. Yogamat

  Een dikke yogamat is fijner voor je zwangere lichaam. Omdat je meer liggende en zittende houdingen doet is het comfortabeler dit op een dikkere yogamat van 6mm dik te doen. Het is ook fijner voor je rug en je gewrichten.

 2. Kussen

  Wordt het minder fijn om op je rug te liggen? Leg dan tijdens liggende oefeningen een kussen onder je bil, of ga op je zij liggen.

 3. Te soepel

  Pas op dat je niet overstrekt. Door de hormonen verweken je gewrichten, zodat je banden je buik kunnen dragen, en je bekken soepeler wordt. Hierdoor loop je het risico dat je te snel overstrekt. Wees dus niet te fanatiek!

 4. Geen buikspieroefeningen

  Vermijd oefeningen waarbij er druk op je buik komt, dus oefeningen met je buik in de mat. Maar ook oefeningen waarbij je je buikspieren aanspant zijn niet verstandig.

 5. Verbreed

  Bij de staande oefeningen kan je, naar mate je buik groeit, een bredere houding aannemen. In plaats van je voeten naast elkaar te plaatsen zet je ze iets verder uit elkaar. Bijvoorbeeld op heupbreedte. Ook bij het voorover buigen kan je iets door je knieën zakken. Doe wat goed voelt.

 6. davitamon mamavitaal banner
 7. Ingedaald

  Als je baby ingedaald is is het verstandig om geen omgekeerde houdingen meer te doen.

 8. Heupopeners

  Doe veel heup openende oefeningen, dit is de perfecte voorbereiding op de bevalling.

 9. Muur

  Gebruik de muur! Je evenwicht kan wat verstoord zijn door je groeiende buik, en je kunt plotseling duizelig worden. Ga vlak bij de muur staan zodat je jezelf kan tegenhouden, of kunt steunen bij bepaalde oefeningen.

 10. Plaatje

  Het gaat niet om het plaatje. Je houdingen hoeven er niet perfect uit te zien. Het gaat om jouw gevoel.

 11. Luister naar je lichaam

  Cliche, heel cliche. Maar luister naar je lijf. Voelt iets niet prettig? Doe het dan niet. Ga niet te ver, wil niet te veel. Het doel is dat je ontspant, niet dat je jezelf blesseert.

Ga dus voor ultieme ontspanning waarbij je meteen je spieren sterker maakt en probeer eens yoga tijdens jouw zwangerschap. Een moment van rust voor jezelf en de baby in je buik. Met deze tips voor zwangerschapsyoga komt het helemaal goed!

Tijdelijke korting op zwangerschap yogamat van Love Generation
logo yogamat
Wil jij beginnen met zwangerschapsyoga? Als lezeres van zozwanger.nl krijg je deze week 10% korting bij De Yogashop. Gebruik hiervoor de kortingscode zozwangerYS10. Je dikke yogamat wordt vandaag nog opgestuurd.
Nu staat echt niets je meer in de weg om met zwangerschapsyoga te beginnen.

banner autogordel zwangere vrouwen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!