“babydeals
Vruchtbaarheid

Ovulatie symptomen: Herkennen dat de eisprong eraan komt

Naast andere manieren om te bepalen of je eisprong eraan komt, zijn er ook vrouwen die elke maand rond hun eisprong “last” hebben van terugkerende ovulatie symptomen of ovulatie klachten. Dit is reuze handig om je hiervan bewust te zijn. Deze symptomen of klachten zeggen vaak niet iets over het daadwerkelijke moment van de eisprong. Maar deze ovulatie symptomen geven alleen een indicatie dat je eisprong eraan komt of net is geweest.

clearblue testen of je zwanger bent banner

Ovulatie symptomen of ovulatie klachten

De ovulatie of eisprong is het moment dat de eierstokken een rijpe eicel afgeven. Als deze eicel op dat moment bevrucht wordt dan ben je zwanger. De periode vlak voor en tijdens de eisprong zijn dus jouw vruchtbare dagen.

Waarom ben je voor de eisprong al vruchtbaar? Spermacellen zijn in staat om enkele dagen te overleven in het lichaam van een vrouw. Als je dus voor je eisprong seks hebt gehad, kan je toch nog zwanger worden.
ovulatie symptomen eisprong vruchtbaar
Sommige vrouwen kunnen hun vruchtbare dagen herkennen omdat ze het moment van hun eisprong aan voelen komen. Ze herkennen de volgende eisprong kenmerken of lichamelijke klachten en weten zo dat de eisprong eraan komt, op het moment dat ze:

de beste ovulatietest direct bestellen banner
  • Een klein beetje bloedverlies hebben midden in een cyclus;
  • Pijn voelen rondom de eierstokken;
  • Meer zin hebben om te vrijen;
  • Licht opgezwollen schaamlippen en vulva hebben;
  • Een opgezwollen gevoel in de buik hebben;
  • Meer vocht vasthouden dan anders;
  • Meer energie hebben;
  • Sterkere reukzin, zicht en smaak hebben;
  • Een gevoeligere huid en borsten hebben;
  • Pijnlijke borsten en tepels hebben.
ovulatietest bestellen banner

Kan jij aan de lichamelijke klachten tijdens de eisprong herkennen wanneer jouw vruchtbare dagen zijn?

Ovulatiepijn

Daarnaast bestaat er ook zoiets als ovulatiepijn. Dit is bij elke vrouw verschillend. Het kan een soort doffe pijn zijn in de hele buikzone. Dit wordt veroorzaakt door de groei van verschillende follikels in de eierstokken. Je voelt deze ovulatiepijn door je hele buik omdat de follikels meestal in beide eierstokken groeien.

Je kan ook een scherpe pijn aan een kant voelen. Dit zou het moment kunnen zijn dat de follikel barst en de eicel vrijkomt. De daadwerkelijke eisprong dus. Daarnaast kan je kramp krijgen wat waarschijnlijk veroorzaakt wordt door de vloeistof die vrijkomt bij de eisprong.

davitamon mamavitaal banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!