“de
Peuter

Makkelijk te maken gezonde traktaties om uit te delen op school!

Veel scholen hebben richtlijnen wat betreft de traktaties. Zo zijn er scholen waar alleen gezond getrakteerd mag worden. Niet op snoep en chips bijvoorbeeld. Door de Corona epidemie hebben we al Corona-proof traktaties gemaakt, alles netjes per stuk verpakt, zodat niet iedereen met zijn vingers overal aan zit. Maar hopelijk kunnen we deze ’trend’ snel weer achter ons laten en ons weer bezig houden met gewone, leuke en gezonde traktaties om uit te delen op school! Ik zet wat makkelijk te maken ideeën en voorbeelden voor je op een rijtje.

beste babyfoon bol.com

De 15 leukste, makkelijke gezonde traktaties om uit te delen op school!

 1. Cake-patat

  Snijd een plak cake in reepjes en leg ze in een patatbakje. Doe er slagroom bij als mayonaise en daar is je cakepatat. Niet de aller gezondste keus misschien, maar wel lekker.
 2. Danoontje bloemen

  Danoontjes gaan best door voor een gezonde traktatie, althans, gezonder dan snoep. Je kunt natuurlijk ook voor andere toetjes gaan (met minder suiker) of fruitmoesjes.

  Knip een bloem uit van gekleurd papier en plak deze op het danoontje. Maak met een lange satéprikker een steeltje en steek de bloemen in een mandje of bloempot.

 3. Druiven gezichtjes

  Je hebt een paar plastic (doorzichtige) bekers nodig met deksel. Vul de bekers met druiven en stop in elke beker twee witte marshmallows. Op de buitenkant van de beker teken je op de marshmallows twee ogen en een mondje.

 4. Feesthoedjes

  Van simpele papieren feesthoedjes kan je hele vrolijke traktaties maken. Vul ze met iets leuks, of iets lekkers en pak ze in met doorzichtig folie.

 5. Kijk voor foto’s van deze leuke traktaties om uit te delen op de ZoZwanger Pinterest pagina!

  Makkelijke gezonde traktaties om uit te delen op school

 6. Fruitspiesjes

  Een ‘gouwe ouwe’ de spiesjes! Vroeger kregen wij ze al in de variant kaas/worst/mandarijn. Tegenwoordig zie je nog steeds heel veel spiesjes. Met fruit bijvoorbeeld. Maar ook de pannenkoeken rolletjes met aardbei zijn erg populair.

 7. Indianen rozijntjes

  Beplak een doosje rozijntjes met gekleurd papier en teken er een gezichtje op. Maak het af met een veer en tadaa: indiaantjes!

 8. Kleertjes.com korting banner
 9. Kaas/knakworst girafjes

  Snijd kaas in blokjes en knakworsten in stukjes en prik ze op een stokje. Print hoofdjes van giraffes uit en prik die er bovenop.

 10. Kwarktaartjes

  Leuk, lekker, makkelijk te maken én gezond om uit te delen op school! Kwarktaart. Je kunt kleine kwarktaartjes maken in een cupcakevormpje. Maar ook in een plastic wijnglas met een lepeltje krijg je een hele leuke traktatie. Maak laagjes van verschillende kleuren kwarktaartjes en je hebt een leuke regenboog traktatie.

 11. Chips ketting om zelf te maken

  Misschien niet heel gezond, maar wel een leuke activiteit! Stop een dropveter en een handvol chips in een leuk zakje en de kinderen kunnen hun eigen ketting rijgen! Zorg er wel dat je rijgbare chips neemt.

 12. Luchtballonnen!

  Heb je zin en tijd om creatief te doen? Maak dan deze leuke luchtballon traktaties. Blaas een ballon op, niet al te groot. Je hebt een bakje nodig waar je drie rietjes tegenaan plakt. Op die rietjes zet je een ballon. En heb je ineens een hele leuke luchtballon! Het ‘mandje’ kan je vullen met wat je maar leuk of lekker vindt. Popcorn bijvoorbeeld, of fruit.
 13. Lees ook: Hoe herken je glutenintolerantie bij een peuter? Wat zijn de klachten?

 14. Mini worstenbroodjes

  Deze waren bij mij thuis vroeger al een hit. Mijn moeder bracht ze altijd warm uit de oven naar school. Rol een knakworstje in bladerdeeg en bak ze af in de oven. Ieder kind lust dit en een gegarandeerd succes om deze makkelijk te maken traktatie uit te delen op school.

 15. Ontbijtkoekrepen

  Op zoek naar een leuke traktatie voor een autogek? Pak een reep ontbijtkoek in met een zwart vel papier. Teken er een paar witte strepen op en plak er een autootje bovenop.

 16. Party appels

  Druk een ijsstokje in een appel. Doop de appel in gesmolten chocolade en daarna in de gekleurde discodip en je hebt een echte party appel.

 17. Versierde soepstengel

  Dip een soepstengel in chocolade en bestrooi hem met sprinkels. Makkelijk te maken traktatie en nog lekker ook!

 18. Watermeloen pizza

  Snijd een watermeloen in plakken en beleg met andere lekkere stukken fruit. Je kunt er witte chocoladesnippers overheen strooien (alsof het kaas is). Snijd je pizza in punten.

Lees hier nog meer tips en ideeën voor de leukste traktaties voor je kind!

Gezonde traktaties om uit te delen op school hoeven echt niet ingewikkeld te zijn. Je kunt het dus zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. De ene moeder vindt het nu eenmaal leuk om een avond te knutselen aan de keukentafel, terwijl de ander er niet aan moet denken. Waar laat jij je peuter op trakteren de komende verjaardag?banner hoofdluizen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!