sale kleertjes header
Menstruatiecyclus

Roos schrijft: Het wel en wee van de maandelijkse cyclus

Als je zwanger wilt worden, is er 1 ding dat je leven gaat bepalen: jouw menstruatiecyclus. Ik denk vooral als je al enige tijd bezig bent om zwanger te worden, of juist dan niet meer… In ieder geval is die maandelijkse cyclus de klok die telt. Het is een klok die je soms probeert stil te zetten, maar je weet dat de tijd altijd blijft doortikken. Je kunt het niet negeren, want je lichaam tikt mee en geeft je elke keer weer feilloos aan hoe laat het is. Ben jij je bewust van de invloed van deze biologische klok? Ik wel!

Ovulatietest online bestellen banner

Sexy gedrag

In de week dat het weer tijd is voor flink wat spanning in de slaapkamer, ben ik mezelf ineens heel erg bewust van mijn lichaam en van het feit dat mijn man ‘het straks met mij moet doen’. Aangezien het niet altijd vanzelf gaat, zal het zeker niet helpen als ik in een slobbertrui en joggingbroek op de bank zit en zeg: goh schat, zullen we dan maar? Zeker niet bij mijn man.

Dus zorg ik er op die speciale dagen ervoor dat mijn make up goed zit, ik leuke kleding aan heb en mijn bh een keer bij de kleur van mijn slipje past. Ook gedraag ik mezelf iets meer flirterig (in hoeverre ik dat kan) en probeer ik de spanning wat op te bouwen.
Afwachtend en gespannen

Als de week van klussen in de slaapkamer voorbij is, begint de volgende fase in de menstruatiecyclus. Heeft er een spermacel gescoord, of niet? Niet alleen voor mij, maar voor veel vrouwen betekent dit afwachten en stiekem heel bewust zijn van elk steekje of pijntje dat zich in de buurt van de schaamstreek bevindt.

Zelfs al heb je een houding van: ik zie wel wanneer ik zwanger word (wat ik ook probeer te hebben) dan nog merk je nu alle pijntjes eerder op.

En alles is verdacht of doet je meteen aan een mogelijke zwangerschap denken. Voorheen betekende die steekjes nooit iets, maar nu kan het mogelijk wel iets betekenen. Is het innestelingspijn? Ben ik misselijk? Doen mijn borsten meer pijn? Elke keer als ik misselijk ben, denk ik ook even ‘jeetje, ben ik zwanger?’. Helaas weet ik dat antwoord pas een paar weken later.
maandelijkse cyclus menstruatie

Maandelijkse cyclus: Teleurstelling en kort lontje

Wanneer ik na een paar weken toch de rode vlag moet uithangen is dat altijd een teleurstelling. Met een soort van boosheid ruk ik de tampon of maandverband uit de verpakking: het is weer zo ver. De rest van de dag ben ik zeker geen zonnestraaltje. Maar later denk ik: ach, volgende keer beter.

davitamon mamavitaal banner

Nog maar een rondje genieten

Vrouwen die ongesteld zijn hebben het al zwaar zat, vind ik. Daarom verwen ik mezelf in die tijd een beetje extra. Lekker een wijntje, een ossenhaasje bij het eten en weer een keer filet americain op brood. Totdat het moment opnieuw aanbreekt dat de ‘sexy dagen’ beginnen. Dan begint hoop weer toe te nemen, gaan de versiertrucjes weer uit de kast en ben ik voor mijn man extra lief.

Mijn man hoeft niet eens een kalender bij te houden. Die weet precies ‘hoe laat’ het is. Hij volgt op een afstand mijn wel en wee en probeert zo goed mogelijk mee te bewegen op de maandelijkse cyclus. En wanneer hij ziet dat ik wat vaker mijn oogjes naar hem knipper, weet hij dat het opnieuw tijd is om te presteren. Wanneer ik kortaf ben dan weet hij dat de rode vlag weer uithangt en hij iets voorzichtiger moet zijn met wat hij zegt.

Lees ook: Kan je een zwangerschap plannen? en het verschil tussen vrouwen en mannen bij een kinderwens!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019