“header
Nieuws

Kinderverjaardag vieren in Corona tijd

Normaal gesproken vieren we de verjaardag van de kinderen zonder er al te veel bij na te denken. De ene viert het groots, met een springkussen en een clown. De ander houdt het gezellig klein, met alleen de naaste familie. Maar taart, cadeautjes en visite, dat hoort er toch wel bij. In dit Corona tijdperk is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Samen zijn in grote gezelschappen is uit den boze momenteel, maar hoe kan je dan een kinderverjaardag vieren in Corona tijd? Tips voor een geslaagd feest!

Voordeeldrogist Pampers banner

Corona verjaardag van kleine kinderen

Als je baby één jaar wordt, wil je dat heel graag vieren. Het is toch een mijlpaal en veel moeders worden er een beetje emotioneel van. Dat het al een jaar geleden is dat je nog met die dikke buik rond liep. Maar ook dat de tijd zo voorbij is gevlogen. Zo was je baby een klein hulpeloos mini mensje en een jaar later is het al een echt kindje.

Maar bedenk je een ding: voor ons is het een bijzonder moment. Maar dat lieve eenjarige kindje snapt er helemaal niets van. Die beseft echt niet dat hij of zij een jaar ouder is geworden. Dus waarschijnlijk vind jij het heel jammer dat je deze dag niet zo kunt vieren als je had gewild, maar je kind zal er geen traan om laten. Sterker nog, de meeste kindjes zijn op hun verjaardagsfeestje huilerig en overprikkeld door alle drukte en prikkels.

de online drogist alles voor moeder en baby banner

Tips voor een leuke Corona verjaardag voor grotere kinderen!

Is je kindje al een stukje groter en heeft hij heel goed in de gaten dat hij jarig is? Dan wordt het misschien een stukje lastiger. Yinthe werd vorige maand vier jaar, gelukkig voor ons net voor de Corona regels weer strenger werden. Wij mochten nog net vier volwassenen uitnodigen per keer. Zodoende konden we de verjaardag nog in etappes doen. Het hele weekend was het feest, en zo konden we toch alle familie ontvangen.

Maar met strengere corona regels wordt het een stuk lastiger. Hoe kun je er dan toch voor zorgen dat het een leuke verjaardag wordt voor jouw peuter?

 • Beeldbellen

  De meeste kinderen zijn er al heel bekend mee, beeldbellen. Laat de ‘visite’ het cadeautje vast brengen en pak het uit terwijl je aan het beeldbellen bent. Dit doen wij altijd met mijn schoonouders, die in Zweden wonen. Ik verstop het cadeau en vertel mijn schoonouders waar het ligt. Als we bellen kunnen opa en oma vertellen waar Yinthe moet zoeken. Ze pakt het cadeau ‘live’ uit en zo zijn opa en oma er toch een beetje bij. Hartstikke gezellig!

 • Verjaardags drive-thru

  We mogen nog met maximaal twee personen naar buiten, dus langslopen, fietsen of rijden zou geen enkel probleem moeten zijn. Versier de voortuin, carport of oprit. Zet een tafel buiten met taartjes-to-go en laat het feestje beginnen. De visite kan langskomen om een taartje op te halen en een cadeautje te brengen of een liedje te zingen. In de frisse buitenlucht, op anderhalve meter afstand. Als iedereen om de beurt komt en niet blijft hangen is dit heel Corona-proof.

 • Poppen- en knuffelverjaardag

  Nodig alle poppen en knuffels uit op visite. Geef ze een plekje in de woonkamer, schenk ranja in en serveer taart. Wedden dat je kind dit een heel gezellige verjaardag vindt?

 • Kaartjes

  Tegenwoordig worden er bijna geen verjaardagskaarten meer verstuurd. Jammer, als kind vond ik dat altijd heel leuk. Echte post, speciaal voor mij! Vraag daarom familie en vrienden om weer een ouderwetse kaart te sturen.

 • Laat je kind kiezen wat hij wil eten

  Wat hij voor ontbijt wil, of wat voor avondeten. Maak er thuis een extra leuk feestje van, met dingen die misschien normaal gesproken niet mogen.

 • Huis versieren

  Versier het huis extra uitgebreid. Blaas bijvoorbeeld de avond van tevoren heel veel ballonnen op en doe deze stiekem in de slaapkamer van je kind als hij slaapt. Dat is nog eens feestelijk wakker worden!

Dat het een verjaardag wordt om nooit meer te vergeten staat vast. Anders dan we misschien gewend zijn, maar dat kan ook zijn voordelen hebben. Niet het hele huis vol met visite, maar gewoon een verjaardag met het eigen gezin.

Vier het zoals je kind graag zou willen, maak er een relaxt kinderfeestje thuis van. Misschien wel de hele dag in pyjama en pannenkoeken als ontbijt. Of in je prinsessenjurk door de Mac-Drive? Een kinderverjaardag vieren in Corona tijd kan ook hartstikke gezellig zijn.

luiers met korting banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!