prenatalbanner sale
Nieuws

Hoe kan je een kind veilig op een scooter vervoeren?

Steeds meer ouders die in de stad wonen kiezen voor een scooter als vervoersmiddel. Je bent vaak sneller op je bestemming, geen parkeerproblemen en ook in de file staan is verleden tijd. De scooter heeft de laatste jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt en er zijn dan ook vele verschillende merken op de markt. Populair zijn de retro en vintage scooters, waarvan de Vespa verreweg de meest geliefde variant is. Maar is zo’n scooter wel geschikt om met je peuter achterop rond te rijden en hoe oud moet je kind eigenlijk zijn? Je leest het hier!

verzwaringsdeken banner

Met een aangepaste Vespa scooter je kind vervoeren!

Wanneer je op zoek bent naar een scooter en je wilt je peuter of kind regelmatig meenemen, dan is een custom Vespa de ideale scooter voor jou. Custom komt van ‘customizen’ en dit heeft een aantal praktische voordelen.

Zo is een Vespa met een metalen frame aan de voorzijde of achterzijde ideaal, omdat hier een koffer op bevestigd kan worden voor extra bagageruimte. Handig om al die boodschappen en schooltassen op te bergen. Maar daarnaast kan je jouw Vespa er nog mooier uit laten zien en kiezen voor mooie details zoals extra chroom, een specifieke kleur of leuke velgen.

cheezzbaby banner

Tegenwoordig kan je de Vespa ook krijgen als elektrische scooter. Helemaal van deze tijd en je hoeft je geen zorgen te maken dat jouw Vespa wellicht uit de binnenstad van jouw woonplaats verbannen wordt.
welke leeftijd kind op scooter

Hoe kan je je kind het beste op de scooter vervoeren?

Er zijn speciale kinderzitjes verkrijgbaar om je kind op de scooter mee te nemen. Deze zijn zelfs verplicht, ook op de snorfiets. Een goede kinderzit geeft voldoende steun aan de voeten, de handen en de rug. Ook een goedgekeurde helm is verplicht op de scooter als je je kind achterop meeneemt.

Wanneer je de scooter gebruikt om de kinderen naar school of de opvang te brengen dan zijn sommige custom Vespa’s ideaal, omdat hier makkelijk een speciaal kinderzitje op geïnstalleerd kan worden.

Vanaf welke leeftijd mag je jouw peuter of kind op de scooter vervoeren?

Je mag jouw peuter meenemen op de scooter zodra hij drie jaar oud is. Hij zal dan wel in een kinderzitje moeten. Een kinderzitje is verplicht tot en met de leeftijd van 8 jaar.

Is jouw kind jonger dan 3 jaar dan is de scooter niet de beste manier om je kind te vervoeren. Kies dan voor een elektrische bakfiets of mamafiets met daarachter bijvoorbeeld een fietskar. Zo kan je makkelijk door de stad rijden met je boodschappen, zeker als je kiest voor een elektrische variant.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!