header luiers van pampers met 50% korting
Verzorging

Het verzorgen van de babyvoet

Nalva Carvalho

Pedicure

Deze tekst is geschreven door pedicure Nalva Carvalho van Belos Pés Pedicure in Ommen.

Bij baby’s wordt er niet snel gedacht aan een pedicure behandeling, maar het verzorgen van de babyvoet is toch geen overbodige luxe. Babynagels zijn erg zacht, maar ze zijn ook vlijmscherp. Baby’s kunnen zich dan makkelijk bezeren aan de nagels en dit wil je toch wel voorkomen. Hoe kan je babynagels nou het beste behandelen?

banner winkelpromo

Tips van een deskundige voor de verzorgen van de babyvoet!

 1. Waarmee kan je babynagels het beste vijlen?

  De eerste drie maanden mag je de babynagels niet knippen! De reden hiervoor is dat de nagels in de eerste drie maanden te zacht zijn en gemakkelijk dubbel kunnen klappen bij het knippen. Om de nagels toch te verzorgen en kort te houden kan je ze voorzichtig vijlen met kartonnen vijltjes.

  Om goed bij de nagel te kunnen hou je de teen vast en druk je de huid iets naar beneden. Zorg ervoor dat je een kant op vijlt. Op die manier is de kans op scheurtjes en scherpe randjes het kleinst.

 2. luiers met korting banner
 3. Hoe kan je de babynagels het beste knippen?

  Na ongeveer drie maanden zijn de babynagels sterk genoeg om te knippen. Knip de nagels op het moment dat de baby rustig en minder bewegelijk is. Bijvoorbeeld tijdens de voeding of tijdens het slapen. Knip de babynagels recht af, niet te kort en houd de hoeken iets langer om een ingegroeide teennagel te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een speciale babynagelschaar.
 4. Hoe vaak moet de babyvoet verzorgd worden?

  De nagels van baby’s groeien vrij snel weer aan. Deze moet je dan ook regelmatig bijhouden. Houd zelf de lengte en de conditie van de babynagels in de gaten om te bepalen wanneer er weer gevijld of geknipt moet worden. Voor het kort houden van de nagels kan je als de baby drie tot zes maanden oud is het knippen nog wel afwisselen met vijlen.

 5. nageltrimmer baby

  Je kan de nagels van een baby ook “knippen” met deze nageltrimmer!

 6. Bedenk of je de voetverzorging van jouw baby zelf wilt doen of door een deskundige

  Baby’s kunnen nogal beweeglijk zijn, waarbij je het risico loopt om de babynagels verkeerd te knippen of mis te knippen. Het kan dan ook best spannend zijn voor ouders om dit zelf te doen. Het kan handig zijn om het knippen de eerste keer voor te laten doen door een deskundige. Er zijn verschillende pedicures die expert zijn in het verzorgen van de babyvoet en je er graag mee helpen.

  De pedicure kan je voordoen hoe je de babyvoet het beste en het gemakkelijkst kunt behandelen zonder jouw baby per ongeluk te bezeren. Verder kunnen ze je bijvoorbeeld ook leren hoe je een ontspannende voetmassage aan je baby kunt geven. Daarnaast kunnen ze je advies geven over het gebruik van de juiste crème op de babyvoet.

 7. verzorging babyvoet

 8. Hoe vind ik een vakbekwame pedicure voor de verzorging van de babyvoet?

  Als je ervoor kiest om de voetverzorging van jouw baby door een deskundige te laten doen, dan wil je natuurlijk graag dat gediplomeerde pedicure dit doet. Alle leden van de brancheorganisatie ProVoet zijn in het bezit van een erkend pedicure diploma. Via de website van Provoet kan je gediplomeerde pedicures in jouw buurt vinden.

  Belos Pés Pedicure Ommen is aangesloten bij ProVoet en geeft verzorging van de babyvoet aan huis. Je hoeft dus niet perse met je baby naar een pedicuresalon toe. Dit kan lekker in je eigen vertrouwde omgeving op een moment dat jou het uitkomt. Wil je toch liever naar de salon komen dan kan dat natuurlijk ook. Uiteraard kan je de afspraak voor een behandeling van de voeten van jouw baby combineren met een pedicure behandeling voor jezelf. Wel zo handig 😉

Lees ook: De haren van je baby knippen! Zelf doen of naar de kapper?hema rompers

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019