“waterwipes
Nieuws

Baby op komst? Controleer je autoverzekering!

Gefeliciteerd met de komst van jullie baby! Terwijl jij druk bezig bent met de voorbereidingen voor de aankomende gezinsuitbreiding, is het handig om ook jullie verzekeringen te controleren, zoals de autoverzekering. Het is een belangrijk onderdeel van het ouderschap om ervoor te zorgen dat je goed verzekerd bent op de weg, zeker nu de gezinssamenstelling verandert.

cheezzbaby banner

Een goede autoverzekering afsluiten

Een goede autoverzekering afsluiten biedt niet alleen dekking voor schade aan je voertuig, maar zorgt ook voor financiële bescherming in het geval van een ongeval met derden. Zorg ervoor dat je een uitgebreide dekking hebt die past bij de behoeften van je groeiende gezin.
Gezinsauto kopen

Mochten jullie een grotere auto willen aanschaffen om alle spullen van de baby mee te kunnen nemen, dan hebben alle automerken wel een goede gezinsauto met veel laadruimte waar met gemak een kinderwagen en de boodschappen in past.

Een grotere auto betekent vaak ook dat je meer premie gaat betalen. Echter zijn er ook verzekeraars die specifieke autoverzekeringen aanbieden die zijn afgestemd op verschillende merken en modellen, waaronder Suzuki. Kiezen voor een Suzuki verzekering kan je mogelijk specifieke voordelen en kortingen opleveren die passen bij jouw gezinsauto.

verzwaringsdeken banner

Tips waar je op moet letten bij een autoverzekering en de komst van de baby

Bij het kiezen van een autoverzekering voor je gezin zijn er enkele belangrijke tips waar je op moet letten:

 1. Dekking

  Zorg ervoor dat je autoverzekering voldoende dekking biedt, niet alleen voor schade aan je eigen voertuig, maar ook voor eventuele letselschade bij een ongeval. Met een baby aan boord is extra bescherming geen overbodige luxe.

 2. Aanvullende dekkingen

  Overweeg aanvullende dekkingen zoals pechhulp en rechtsbijstand. Pech onderweg kan extra stress veroorzaken, vooral met een baby aan boord. Met pechhulp ben je verzekerd van hulp bij mechanische problemen, wat extra gemoedsrust geeft tijdens reizen met je gezin.

 3. No-claimkorting en premies

  Bekijk ook het beleid van verzekeringsmaatschappijen met betrekking tot de no-claimkorting en premies. Als je schadevrij rijdt kan dit zorgen voor flinke korting op jouw premie, wat zeker welkom is nu je gezin groeit.

 4. Regelmatige controle van je verzekering

  Met de komst van een baby zullen je behoeften veranderen. Controleer de autoverzekering daarom regelmatig en pas deze aan indien nodig. Zorg ervoor dat je de juiste dekking hebt voor de nieuwe fase van het ouderschap.

In afwachting van de komst van jullie baby is het dus belangrijk om jullie verzekeringen tegen het licht te houden. Niet alleen de autoverzekering maar ook de zorgverzekering, WA verzekering en de overlijdensrisico verzekering moeten misschien aangepast worden. Dankzij een goede verzekering, kan je met een gerust hart de weg op met je groeiende gezin!baby kleertjes banner
vadersschapsverlof 2019