zozwanger adverteren
Baby

Kiekeboe beer! Leuk kado voor de baby!

Wil je jouw kleine ukkie een prachtig cadeau geven of ben je nog op zoek naar een origineel kraamkado? Geef de baby dan de super leuke en leerzame kiekeboe beer! De kiekeboe beer is niet alleen super schattig, maar kan je baby ook urenlang vermaken. Je baby kan niet anders dan giechelen of schaterlachen om deze ideale knuffel. Dat is natuurlijk goud waard! Plezier voor jong en oud dus met deze unieke Peek-A-Boo beer die je baby laat lachen.kiekeboe beer

Kiekeboe spelletje leuk en leerzaam

Ken je het spelletje kiekeboe? Mocht je het niet kennen, dan heb je misschien onder een steen geleefd, want kiekeboe is al eeuwenlang het meest bekende spelletje ter wereld. Ter wereld! Al eeuwenlang! Natuurlijk is hier een reden voor. Of eigenlijk meerdere redenen. Allereerst is kiekeboe ontzettend leuk voor je baby. Alles wat onverwachts is en anders dan anders vindt je baby super lachwekkend (vanaf de 5 maanden).

Het spelletje kiekeboe creëert zo’n onverwachte gebeurtenis. Iets is er, dan weer niet en dan… KIEKEBOE!! Daar is het weer! Fantastisch natuurlijk en ook wel een beetje spannend. Want het is altijd een verrassing of de kiekeboe beer of mama’s gezicht weer terugkomt of niet!

Maar naast leuk, is kiekeboe spelen ook leerzaam. Zo traint dit simpele spelletje de oogspiertjes van je kind omdat je kind objecten gaat volgen. Daarnaast wordt de motorische ontwikkeling gestimuleerd en ben je ook heerlijk sociaal met je kleintje bezig is. Dit is weer goed voor de sociale ontwikkeling en jullie onderlinge band.

Nog een belangrijk element van het spelletje kiekeboe: het leert je baby omgaan met verlatingsangst. Rond de 6 maanden ontwikkelen baby’s objectpermanentie. Je baby gaat beseffen dat dingen of personen die hij niet meer kan zien, er wel nog zijn. Je baby creëert dus een geheugen van personen en objecten.
Voorheen was het een beetje uit het oog uit het hart. Alles wat je baby niet (meer) zag, was er niet meer. Maar nu weet je baby dat objecten niet oplossen in rook als ze niet meer in het zicht zijn. Ze zijn nog ergens. Je merkt dat je baby objectpermanentie heeft ontwikkeld als hij gaat zoeken naar speeltjes wanneer deze bijvoorbeeld zijn gevallen of op dat moment niet in de box liggen. Je baby weet dus dat het speeltje bestaat, ook al is het niet in zicht.

De kiekeboe beer of olifant is leuk, leerzaam en laat je baby gegarandeerd lachen!

Hetzelfde geldt voor papa en mama. Eerst bestond je gewoon niet meer als je buiten het zicht was. Nu weet je baby dat je altijd blijft bestaan, maar er soms voor kiest om niet in de buurt te zijn. Door dit besef gaat je baby je missen en wil hij niet dat jij van zijn of haar zijde wijkt. Doe je dat wel, dan kun je een huilbui verwachten. Er ontstaat verlatingsangst.

Goed, en wat doet kiekeboe dan in dit hele verhaal? Nou, door veel het spelletje kiekeboe te spelen leert je baby dat je weg kunt zijn, maar altijd weer terugkomt. Daarnaast leert je baby ook dat als hij je niet ziet, je niet echt weg bent. Je laat je baby dus niet in de steek.

Wat is de kiekeboe beer?

Kiekeboe (in het Engels Peek-A-Boo) spelen is ontzettend leuk om te doen, veel baby’s schateren het uit tijdens dit spelletje. Maar soms, tja soms heb je eventjes geen tijd om het te spelen. Dat los je heel makkelijk op met de kiekeboe beer. Dit is een super schattige teddy beer van ongeveer 30 centimeter hoog. Het is de meest ideale knuffel! De beer kan 6 zinnetjes zeggen en kan een doekje voor het hoofdje houden en weer weghalen met de woorden ‘peekaboo!’ Het is echt geweldig, als je de filmpjes ziet van de reacties van baby’s op de kiekeboe beer, dan kun je zien dat deze knuffel een echt top cadeau is en ren je direct naar de digitale winkel.

Kiekeboe beer waar te koop?

Waar je de geweldige kiekeboe beer kunt kopen? Nou hier bijvoorbeeld! De kosten van deze must-have beer zijn tussen de €29,95 en €39,95. Je hebt trouwens naast een kiekeboe beer ook een kiekeboe olifant. Deze vrolijke olifant speelt het spelletjes door de oortjes op de ogen te leggen. Ook super leuk!
kiekeboe olifant

vadersschapsverlof 2019