“babydeals
Nieuws

Kerst vieren met kinderen tijdens Corona!

Voor de meeste mensen is kerst een echt familiefeest. Met de hele familie aan het kerstdiner, aan een mooi gedekte lange tafel. Iedereen neemt iets lekkers mee, of gewoon gezellig gourmetten met de kinderen. Maar kerst vieren met kinderen tijdens Corona, dat gaat heel anders worden dan we gewend zijn. Hoe vieren jullie dit jaar de feestdagen?

Voordeeldrogist Pampers banner

Kerst vieren tijdens Corona

Stiekem waren we allemaal al een beetje uitgegaan van zes gasten met kerst, toch? Wij in ieder geval wel. Toen tijdens de laatste persconferentie bleek dat we maar drie mensen mogen uitnodigen zullen veel van ons de plannen weer hebben aangepast. Zelf zouden wij deze kerstdagen doorbrengen bij mijn schoonouders in Zweden. Mijn man is voor het eerst vrij tijdens de feestdagen, dus we verheugden ons er enorm op. Helaas gooit ook nu Corona roet in het eten en dus vieren we kerst dit jaar thuis.

Ook bijzonder, want ik vier voor het eerst sinds we samen zijn (dertien jaar) kerst met mijn man. Voor onze jongste dochter Myrah wordt het ook haar eerste kerst. Kerstavond komen mijn ouders gourmetten en de rest van de kerstdagen komt er een huisvriend. We eten eerste kerstdag een drie-gangen diner en gaan tweede kerstdag zoveel borrelhapjes eten dat we geen diner meer lusten. Ook wel eens leuk.

nanabeebi luiertas best beoordeeld

Lees ook: 10 Tips voor een geslaagd kerstdiner met peuters!

Tips voor een leuke Corona-proof kerst met kinderen

 1. Kerst in pyjama

  kerst pyama gezin
  Als je dan toch thuis moet blijven kun je daar natuurlijk ook van profiteren. Heb je geen zin in een kerstjurk en een laag make-up? Dan is kerst thuis de beste smoes om in je pyjama te blijven zitten. Wel in een foute kerstpyjama natuurlijk, of een onesie.

 2. Thuis uit eten

  Je kunt het natuurlijk ook omdraaien en thuis heel luxe ‘uit eten’ gaan. Trek je mooiste kleren aan en dek de tafel mooi. Bestel bij je favoriete restaurant een kerstmenu, of kook samen met je gezin de sterren van de hemel. Als dat geen feestje wordt!

 3. Kinderkerst

  Voor kinderen is kerst vaak helemaal niet zo leuk. Ze moeten mee uit eten en lang aan tafel zitten, terwijl ze daar helemaal geen zin in hebben. Vaak is het eten niet zo kindvriendelijk en duurt het allemaal veel te lang. Ze gaan laat naar bed en de volgende dag hartstikke chagrijnig, maar dan is er weer een kerstdag.

  Doe het dit jaar eens anders en vier kerst zoals de kinderen het willen. Pannenkoeken als ontbijt? Patat als kerstdiner? Prima, ook wel eens leuk. Doe bijvoorbeeld eerste kerstdag wat jullie willen en laat tweede kerstdag de kinderen beslissen. Dat zou nog wel eens veel leuker kunnen worden dan je van tevoren denkt.

 4. Cadeautjes

  Ja, Sinterklaas is net geweest. Maar we hebben wel een jaar achter de rug om te compenseren toch? Onze zomervakantie is misschien wel door onze neus geboord, de kinderen kunnen niet naar opa en oma. We hebben best wat moeten missen. Dan zijn wat extra cadeautjes nooit mis. En dat hoeft echt niet duur te zijn. Pak bijvoorbeeld wat koekjesvormpjes in, en ga als verrassing samen koekjes bakken.

 5. Toch even opa en oma bezoeken?

  Als ze dichtbij wonen kan je natuurlijk gewoon even langs rijden of fietsen. Versier de fiets met slingers, draai kerstmuziek in de auto en zwaai even voor het raam. Of doe je zelfgebakken kerstkoekjes door de brievenbus. Wonen ze verder weg? Ga videobellen, bijvoorbeeld onder het eten. Zo zitten jullie toch nog samen aan het kerstdiner.

 6. Kinder kerstboom

  Laat je kinderen hun eigen boom versieren. Kinderen knutselen een heleboel kerstknutsels, op school of op de opvang. Je zult tassen vol kerstknutsels binnen zien komen. En die moeten natuurlijk allemaal een mooi plekje krijgen.

  Regel een eigen boom voor je kinderen. Een kleine nepboom, of een mooie echte en laat ze deze helemaal naar eigen inzicht versieren. Gekleurde knipper lampjes? Prima. Een bont allegaartje? Prima. Het is misschien niet jou smaak, maar de kinderen vinden het prachtig. En hoe lang staat zo’n boom nu eigenlijk? Die paar dagen kan je wel even een oogje dicht knijpen toch?

Dat het een andere kerst wordt staat vast. Maar dit hele jaar is anders dan anders geweest, dus dan kan kerst vieren tijdens corona er ook nog wel bij. Maak er een mooie kerst van, met maximaal drie gasten. Als we ons allemaal aan de maatregelen houden kunnen we hopelijk volgend jaar weer extra groot uitpakken.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!