“header
Peuter

Kerstmenu voor je peuter

Kerst komt eraan en de grootste vraag is: wat gaan we eten met de kerst? En al helemaal: welk kerstmenu kan je voor je peuter verzorgen? In deze blog heb ik wat handige tips verzameld voor een goed kerstmenu voor je peuter.
En als je iets makkelijks wilt kan je ook een overheerlijke Kerstbox bestellen voor je peuter, vol met heerlijke kerstmaaltijden (voor je peuter dan hè)! Dan hoef jij jezelf alleen nog maar te richten op de volwassenen. Want dat is natuurlijk al moeilijk genoeg.

babyvoeding laag geprijsd banner

Kerst vieren met je peuter

Kerst vieren met je peuter kan ontzettend leuk zijn, mits je natuurlijk rekening houdt met je peuter (en andere peuters). Onderstaand wat handige tips om kerst leuk te houden voor je kids!

 • Laat je kind of kinderen tussen de gangen door lekker spelen. Richt desnoods een leuk hoekje in waar ze kunnen tekenen, met blokken spelen of een film kunnen kijken
 • Houd het kerstmenu voor je peuter simpel en lekker zoals friet of pannenkoeken
 • Heeft je kind veel gesnoept voor het diner? Dwing je kind dan later niet om te eten aan tafel. Als je peuter vol zit, zit hij vol. Dwingen veroorzaakt alleen maar een grote huilbui. Je kunt wel aan je peuter vragen of hij of zij er gezellig even bij komt zitten.
 • Zorg voor afleiding aan tafel. Door bijvoorbeeld placemats te kopen die hij kan inkleuren. Er bestaan ook tafelkleden waarop kinderen kunnen tekenen en kleuren. Paar stiften erbij en je hebt er geen kind meer aan
 • Laat je peuter helpen in de keuken. Dat is gezellig en je kind voelt zich betrokken. Laat je kind ook wat groenten klaarmaken. Zo stimuleer je hem of haar om het later ook te proberen. Want wie wil zijn of haar eigen creatie niet proeven? Wil je het extra leuk maken? Zet je kleintje dan een koksmuts op een doe hem een leuk schort om!Zoek je een kerstmenu voor je peuter? Wat dacht je van een kant en klare verse maaltijdbox van Spruit?

sale banner

Wat moet je peuter eten met kerst?

Het is waarschijnlijk al moeilijk genoeg om een kerstmenu voor jezelf en familie te bedenken, laat staan dat je ook nog een kerstmenu voor je peuter moet samenstellen. Lastig hoor!

Gelukkig ken jij je peuter het beste van iedereen! Is je peuter een moeilijke eter of juist niet? Heeft je peuter een lievelingsmaaltje? Waarom zou je dat dan niet gewoon klaarmaken? Zo voorkom je moeilijkheden aan tafel.

Maar als je peuter graag mee eet, dan kan je hem of haar gewoon met jullie mee laten eten, alleen maak je het voor je peuter iets simpeler. Onthoud dat je peuter een kleiner maagje heeft dan jullie en het voor je peuter een zware uitdaging is om lang aan tafel te zitten. Een 5 gangen diner is dus onbegonnen werk.

Lees ook: Met deze tips maak je van je peuter een echte Foodie!

Kies 2 lekkere gangen voor je peuter en geef hem of haar daarnaast de tijd om lekker te spelen. 

Hetgeen waar je jouw kind het meest blij mee maakt aan tafel, kun je het beste ook met kerst serveren. Je wilt namelijk geen strijd aan tafel over eten. Laat de teugels dus iets meer vieren, als je kind geen groenten eet met kerst, is dat echt geen ramp.
kerstmenu voor je peuter

Kinderkerstmenu maken

Een kerstmenu voor je peuter is natuurlijk anders dan het menu voor de volwassenen. Maar je hebt hierin natuurlijk wel een keuze. Of je laat de kinderen mee eten met de volwassenen of je maakt een apart kerstmenu. Als je jouw kind laat mee eten, hoeft dat natuurlijk niet met alle gangen te zijn, maar gewoon met 2.

Het is dan wel goed om rekening te houden met je peuter als je het menu samenstelt. Kies dus niet voor exclusieve smaken of sterk gekruid eten. Een mooi stukje vlees, kalkoen of kip kan ook erg lekker zijn. Je kunt je kind desnoods een neutraal stukje geven en de volwassenen met meer kruiden. Denk bijvoorbeeld aan een stukje biefstuk voor je kind en een gevulde rosbief voor de volwassenen.

Leg ook altijd uit aan je kind wat jullie gaan eten en stimuleer ze om te proeven. Sommige kinderen vinden het leuk dat ze mee mogen eten. Zorg er dan ook voor dat je wat simpele groenten op tafel hebt en vergeet zeker de frietjes of aardappelkroketjes niet.

Is je kind een wat moeilijkere eter dan kun je een apart kinderkerstmenu voor je peuter maken met simpele gerechten die sowieso een succes zijn bij je kind. Zo hoef je aan tafel geen strijd te voeren dat je kind moet eten. Lekkere en simpele ideeën voor gerechten vind je hier beneden.

Kinderkerstdiner

Een kinderkerstdiner maken is eigenlijk heel makkelijk. Kinderen hoeven vaak geen 3, 4 of 5 gangen menu, die vinden 2 gangen al genoeg. Zolang er maar een toetje bij zit, zit je helemaal goed.

 • Eerste gang kinderkerstdiner gezond, maar simpel

  Wil je dat je kind heerlijk eet en ook nog iets gezonds binnen krijgt, maar kom je tijd te kort om hier over na te denken? Kies dan voor de kerstbox van SPRUIT. De box bevat negen verse kindvriendelijke kerstmaaltijden.
  kerstmenu peuter
  Zo hoef je er zelf niet lang over na te denken, kun je voor de volwassenen je eigen menu samenstellen en weet je toch zeker dat het kerstmenu van je peuter of baby om te smikkelen is.

 • Eerste gang van het kinder kerstdiner gemakkelijk en niet zo gezond

  De eerste gang kun je heel simpel houden. Bijvoorbeeld pannenkoeken of poffertjes met slagroom, chocolade of vanillesaus. Of je kiest voor iets hartigs zoals frietjes met een kroket, kipnuggets of knakworst. Vooral voor kinderen die wat moeilijker eten, is dit ideaal. Dat ze geen groenten binnen krijgen is met de kerst dan even niet zo erg.

 • Tweede gang kerstmenu voor je peuter

  De tweede gang van het kerstmenu bestaat natuurlijk uit een toetje. En hier zal je peuter vast wel verstand van hebben! Laat je peuter daarom het toetje kiezen of nog leuker: laat je peuter meehelpen om het toetje te maken. Zoals samen cupcakes maken (kan overdag of de dag ervoor al) die je kind aan tafel verder mag versieren. Lekker schepijs kan natuurlijk ook nog versierd worden aan tafel! En misschien willen de volwassenen nog wel mee doen ook!de beste drogisterij aanbiedingen banner

Meer lezen

Een reactie

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!