“waterwipes
Zwangerschap

Inspiratie voor leuke unisex geboortekaartjes!

Geboortekaartjes uitzoeken, voor de een geweldig, voor de ander een hel. Er is zo veel keus, er zijn zoveel thema’s. En als je nog niet weet of je een jongen of een meisje krijgt, kan dat de keuze nog extra moeilijk maken ook. Gelukkig zijn er heel veel leuke unisex geboortekaartjes, dan hoef je maar een kaartje uit te zoeken in plaats van twee!

hema rompers

Inspiratie voor leuke unisex geboortekaartjes ideeën!

 1. Astrologie geboortekaartjes

  Kaartjes met het thema astrologie zijn stoer voor jongens, maar ook heel leuk voor meiden! Mooie tinten blauw, met gouden sterren. Of de maan, maar ook het sterrenbeeld van jouw baby in strakke lijnen. Heel leuk als je weer eens een ander thema wilt dat het standaard geboortekaartje.

 2. Geboortekaartje met babyspullen

  Een lieflijk kaartje past toch goed bij een pasgeboren baby. En wat is er nou liever dan babyspulletjes? Kaartjes met afbeeldingen van babyspullen zijn dus populair voor zowel meisjes als jongens.

  Want ja, babyspullen gebruik je voor alle baby’s. Een kinderwagen of wiegje zijn veel gebruikt. Maar je ziet ook rompertjes, box mobielen en rammelaars voorbij komen.
 3. Broers en zussen

  Als er al oudere broertjes en zusjes in beeld zijn, is het heel leuk om die ook mee te nemen op het geboortekaartje. Niet letterlijk en het hoeft geen foto te zijn. Maar 2 of 3 spelende kindjes, of een paar kindjes rondom een wieg zijn heel leuk om aan te tonen wat de gezinsverhoudingen zijn.

  Twee kindjes op een schommel, of samen in een bakfietsje. En dit kan natuurlijk in allerlei stijlen en kleuren.

 4. Dieren op het unisex geboortekaartje

  Al jaren zien we geboortekaartjes met dieren erop. En ook dit is weer heel gemakkelijk als unisex geboortekaartje te gebruiken. Een aantal dieren zien we al heel lang, zoals de olifant, uil en het hertje.

  Maar tegenwoordig zien we eigenlijk alle dieren. Van vogels en zwanen tot vossen en zelfs vissen. En uiteraard mag de ooievaar niet ontbreken. Dieren kan je op allerlei manieren tonen: gewoon, zoals ze zijn. Maar ook alleen de contouren, of juist een dier in strakke lijnen.

 5. prenatal extra korting banner
 6. Regenboogkaartjes

  En dan niet perse in de traditionele regenboogkleurtjes en ook niet in pastel. Al mag dat natuurlijk allemaal wel. Regenbogen zijn hip! Op behang, dekbedovertrekken en kleding.

  En dan denk je al snel aan meisjes. Maar regenbogen kunnen ook prima voor jongens. Denk aan een wit kaartje met een zwarte regenboog. De regenboogvlag staat voor diversiteit, dus een regenboog kan voor iedereen.
 7. Simpel en strak

  Geboortekaartjes met alleen de naam van de baby, dat zie je heel veel tegenwoordig. Je hebt natuurlijk de keuze uit honderden lettertypes, verschillende tinten en achtergronden en kleuren.

 8. Wildernis of safari op het geboortekaartje

  De laatste tijd is groen en de natuur hip. We zetten onze huizen vol met kamerplanten en gaan graag de natuur in. En ook dit komt terug in de geboortekaartjes. Kaartjes in mooie groentinten, met bladeren, en dieren.

 9. Zwart/wit unisex geboortekaartje

  Ideaal, zwart met wit is tijdloos en iedereen vindt het mooi. Je kunt ook een extra accent toevoegen zoals goud, of juist een fluor kleur. Zwart wit is leuk met allerlei patronen, zoals kruisjes of stippen, maar ook tipi tenten zie je veel in zwart wit.

Welk unisex geboortekaartje je ook gaat uitzoeken voor jullie kindje, je kunt bij heel veel kaartjes ook kiezen voor foliedruk. Dan komt er een mooi glimmend laagje op het kaartje, of op bepaalde plekken. Zou jij kiezen voor een unisex kaartje of misschien hebben jullie wel gekozen voor een unisex babynaam? Of ga je toch voor ‘ordinair’ roze of blauw? Lees hier nog meer tips voor geboortekaartjes uitzoeken.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019