“waterwipes
Testen

Zwangerschapstest met tandpasta

Een zwangerschapstest met tandpasta om te kijken of je zwanger bent? Het kan echt en er verschijnen op YouTube steeds meer video’s van vrouwen die op deze manier testen of ze zwanger zijn. Maar hoe werkt het?

beste zwangerschapstest direct bestellen banner

Hoe werkt een zwangerschapstest met tandpasta?

Je mengt ochtendurine met witte tandpasta in een bekertje en je roert het geheel door elkaar. Wordt de tandpasta schuimachtig met kleine luchtbelletjes en krijgt de tandpasta een blauwachtige kleur dan ben je zwanger. Verandert er niets dan ben je niet zwanger.
In de onderstaande video kan je zien hoe het werkt om een zwangerschapstest met tandpasta te doen.
Is de zwangerschapstest met tandpasta betrouwbaar?

Een normale zwangerschapstest reageert met het hCG hormoon wat in de urine zit van een zwangere vrouw. In deze alternatieve zwangerschapstest met tandpasta wordt beweerd dat hetzelfde hCG hormoon reageert met de tandpasta. Wetenschappelijk is er geen verklaring wat er dan reageert met het zwangerschapshormoon, maar de video’s op Youtube laten toch zien dat er wel degelijk wat gebeurt met de tandpasta.

Ovulatietest online bestellen banner

Is deze alternatieve zwangerschapstest betrouwbaar? Onderzoek op internet leert dat de resultaten bij vrouwen wisselend zijn. Het werkt niet bij iedereen maar dat kan betekenen dat niet iedereen deze zwangerschapstest met tandpasta op dezelfde manier uitvoert.

Eigenlijk zou je het zelf moeten uitproberen om te kijken of het werkt.
Er zijn nog meer zelf gemaakte zwangerschapstesten te vinden zoals een zwangerschapstest met suiker en een zwangerschapstest met azijn.

Alternatieve online zwangerschapstest

Als je denkt dat je zwanger bent kan je ook een online zwangerschapstest doen, waar je met het beantwoorden van een paar vragen te weten komt of je misschien zwanger bent.
online zwangerschapstest doen

Normale zwangerschapstesten

Als je wilt weten of je echt zwanger bent kan je natuurlijk ook gewoon een normale zwangerschapstest doen in plaats van een zelfgemaakte zwangerschapstest. Deze testen zijn niet heel erg duur en je kan ze zo online bestellen en ze worden anoniem thuis bezorgd.
Enkele goede testen die al vroeg positief testen of je zwanger bent kan je hieronder vinden:

  • Sensitest

    Deze test is gevoeliger dan andere zwangerschapstesten waardoor je al 4 dagen voor je menstruatie kunt testen. En ze zijn lekker goedkoop.

  • Digitale test

    Deze digitale zwangerschapstest van clearblue krijgt goede reviews van gebruikers en hij geeft zelfs aan hoeveel weken zwanger je bent!

Als je wilt weten of je zwanger bent en je wilt een test gaan doen, dan wil je het toch 100% zeker weten? Daarom zouden wij kiezen voor een normale zwangerschapstest met een positief streepje dan voor een zwangerschapstest met tandpasta. Toch?clearblue testen of je zwanger bent banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019