banner cheezzbaby 728x200
Zwangerschap

Zwangerschapsketting dragen als symbool van je zwangerschap!

Een zwangerschapsketting is een prachtig sieraad speciaal voor zwangere vrouwen. Op zich dus een geweldig cadeau om te geven aan jouw zwangere vriendin, zus, nicht of collega. Mits ze dit leuk vindt natuurlijk. Een zwangerschapsketting kan je zien als ´gewoon een mooi sieraad´, maar er zijn mensen die er een diepere betekenis aan geven. Wat voor betekenis dat is en andere informatie over deze ketting lees je hier!

startersbox zwitsal banner

Wat is een zwangerschapsketting?

Een zwangerschapsketting is een langere ketting met een babybel eraan. De babybel is een bolletje met een belletje erin. Een zwangerschapsketting wordt ook wel bola ketting genoemd. Deze mooie ketting is een prachtig sieraad voor zwangere vrouwen.
Je kunt het in diverse webshops kopen. De kosten zijn ongeveer 30 tot 40 euro.
zwangerschapsketting voorbeeld

Waarom zou je een zwangerschapsketting dragen?

Veel vrouwen die de ketting dragen doen dat om de volgende reden. De baby kan in de baarmoeder vanaf ongeveer 5 maanden zwangerschap het belletje horen. Doordat jouw baby het belletje constant hoort, zou de baby het geluid ook herkennen na de geboorte. Net zoals dat je baby ook jouw stem kan herkennen.
Of dit daadwerkelijk zo is, weten we niet. Er zijn moeders die de zwangerschapsketting na de geboorte boven de wieg hangen. Baby’s herkennen het geluid en zouden er rustig van worden.

Een praktische reden is bijvoorbeeld dat iedereen dankzij de ketting kan zien dat je zwanger bent, want daar ben je natuurlijk super trots op. Alleen jammer dat het de eerste 4 tot 5 maanden nog niet echt zichtbaar is.

Maar er is ook nog een andere mooie reden om een zwangerschap ketting te dragen, in ieder geval: als je een beetje bijgelovig bent of gelooft in bovennatuurlijke krachten. Een zwangerschapsketting is namelijk een eeuwenoud gebruik van de Maya’s. Zij geloofden dat het gerinkel van het belletje goede geesten of beschermengelen aantrok om de baby te beschermen. Daarnaast had het belletje een rustgevende werking op zowel moeder als kind. Mooi toch?

cheezzbaby banner

Is een zwangerschapsketting veilig?

Er zijn mensen die beweren dat een zwangerschapsketting een stuitligging kan veroorzaken. Zeker als de babybel boven op de buik hangt. Baby’s hebben de neiging naar geluid toe te bewegen. Als het belletje boven op de buik hangt, gaat je baby met het hoofdje daar liggen in plaats van met het hoofdje naar beneden. Zo bestaat de kans op een stuitligging.
Dit gezegd hebbende is dit nooit wetenschappelijk bewezen. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat dit onzin is. Toch zou ik voor de zekerheid het belletje laag op de buik dragen.

Verloskundigen en gynaecologen raden een zwangerschap ketting trouwens niet af, dus dan zal het niet schadelijk zijn. Vraag het wel voor de zekerheid even na.

Waar kan je een zwangerschapsketting online kopen?

Mooie zwangerschap kettingen kan je hier kopen.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!