“babydeals
Slapen

Wanneer gaat je baby doorslapen?

Veel jonge ouders verkijken zich erop hoe zwaar de gebroken nachten zijn als je kindje eenmaal is geboren. De baby heeft nog geen dag-en nachtritme, dus hij houdt zich niet aan de tijden die jij gewend bent. Om de paar uur heeft jouw baby honger en wordt hij ’s nachts wakker. Al snel is dan ook de vraag van ouders: wanneer gaat mijn baby doorslapen?

beste babyfoon bol.com

Wat is doorslapen?

Wat wordt eigenlijk precies verstaan onder doorslapen? Het gaat erom dat je baby in een keer doorslaapt vanaf de late voeding tot ’s morgens vroeg de volgende dag voordat hij weer wakker wordt. Dit zal ongeveer zijn van middernacht tot 6 uur ’s ochtends.
Doorslapen heeft dus helaas weinig te maken met wanneer jij en je partner weer van een complete nachtrust kunnen genieten.

Hoelang mag een baby slapen zonder voeding?

baby doorslapen tips

Wanneer gaat een baby doorslapen?

Het slaapritme verschilt sterk per baby. Ieder kindje is anders, dus de een zal veel sneller doorslapen dan de ander. De meeste baby’s gaan bij ongeveer drie maanden doorslapen van de laatste voeding tot ochtendvoeding voordat ze wakker worden. Als je baby ongeveer 9 maanden is kan je kindje van 7 uur ’s avonds tot 7 uur ’s ochtends gaan slapen.

Voor de ouders is dat een heerlijk moment: niet alleen kan je zelf weer acht uur slapen, je hebt zelfs nog even een avond samen!

top 5 beste babyfoons banner

Baby doorslapen tips

Hoewel je baby een eigen ritme heeft, kun je wel helpen bijdragen aan het leren doorslapen. Hieronder vind je een aantal baby doorslapen tips die kunnen helpen:

  • Zorg voor rust en regelmaat. Hierdoor wordt het leven voor de baby voorspelbaarder en zal hij een dag en nacht ritme aanleren.
  • Probeer je kindje te leren dat er een verschil is tussen dag en nacht. Laat tijdens het slapen overdag de gordijnen open en maak ’s avonds en ’s nachts niet te veel licht.
  • Als je baby veel beweegt tijdens het slapen, dan kan het helpen als je je kindje in een slaapzak laat slapen. Dit zorgt voor meer rust.
  • lAlles voor je baby banner
  • Een stap verder dan een slaapzak gaat het inbakeren van de baby. Je pakt de baby dan strak in zodat hij zichzelf niet met zijn eigen armpjes wakker kan slaan. Overleg voor je gaat inbakeren altijd eerst met een consultatiebureau.
  • Als een baby tenminste 4 maanden is, dan kun je bij de late voeding rijstebloem toevoegen. Hierdoor krijgt hij minder snel honger en zal dus minder snel wakker worden.
  • Probeer niet om je baby overdag wakker te houden, zodat hij ’s avonds beter zal slapen. Hij heeft zijn rust nodig en raakt er alleen maar moe van en bovendien zorgen al die extra prikkels ervoor dat hij soms moeilijk kan in- en doorslapen ’s nachts.
  • Niet alleen jij bent dol op een ontspannende massage, ook voor een baby kan dit heel rustgevend zijn. Je kunt hem voorzichtig masseren met speciale olie die geschikt is voor baby’s. Inslapen gaat sneller en mogelijk gaat je baby doorslapen.
  • Zorg ook goed voor jezelf en neem rust waar je kunt. Doe bijvoorbeeld overdag een middagdutje. Als je je wat beter uitgerust voelt, dan kun je de wereld weer beter aan. En als jij rustiger bent, dan wordt je kindje waarschijnlijk ook vanzelf rustiger.

Veilig doorslapen van de baby? Hier moet je op letten om je baby veilig te laten slapen

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!