“header
Nieuws

Veelbelovende nieuwe behandeling voor reuma tijdens de zwangerschap!

Goed nieuws voor de dames met reuma en een kinderwens. Deze combinatie is namelijk niet altijd even gemakkelijk. Reuma kan het zwanger worden lastiger maken, maar ook tijdens de zwangerschap kan het best moeilijk zijn. Het Erasmus MC is al jaren bezig met een onderzoek naar behandeling van reumapatiënten tijdens de zwangerschap. En nu komen ze met goed nieuws over nieuwe medicatie!

prenatal banner weekaanbiedingen

Wat is Reumatoïde Artritis?

Reumatoïde Artritis is een ontstekingsziekte waarbij het afweersysteem zich keert tegen de gewrichten. Het is de meest voorkomende chronische ziekte bij jonge vrouwen en kan op alle leeftijden ontstaan. Per jaar krijgen duizenden mensen te horen dat ze reumatoïde artritis hebben en het merendeel hiervan is vrouw!
Reuma en zwangerschap

Als je reuma hebt dan is zwanger worden moeilijker en heb je meer kans op complicaties tijdens de zwangerschap. Het Erasmus MC doet al 20 jaar intensief onderzoek naar zwangerschap en reuma. Ook hebben ze een polikliniek gecreëerd voor mannen en vrouwen met een kinderwens. Hier komen patiënten met reuma en systeemziekten uit het hele land bezocht.

Vroeger werd gedacht dat reuma ‘in rust’ ging tijdens de zwangerschap. Daarom werd de behandeling gestaakt. Ook omdat de medicijnen schadelijk kunnen zijn voor je foetus. Maar reuma blijkt wel actief te zijn tijdens de zwangerschap. Daarom werkt men aan een methode om tijdens je zwangerschap toch door te kunnen behandelen.

de online drogist alles voor moeder en baby banner

Studie naar nieuwe medicatie

‘Al in 2011 ontstond al het idee dat je vrouwen tijdens hun zwangerschap beter kunt doorbehandelen. Tegelijkertijd werd bekend dat een aantal nieuwe, betere geneesmiddelen voor reuma ook veilig zijn tijdens de zwangerschap’. Dit legt arts-onderzoeker Jeroen Smeele uit. Hij voert het onderzoek uit. Het nieuwe medicijn zijn TNFa-remmers. Behalve dat ze heel goed werken is het ook erg duur, het zijn namelijk biologicals. Deze middelen kan je veilig gebruiken tijdens je zwangerschap, dat is met normale reuma medicijnen niet mogelijk. Hierdoor kan je dus doorbehandeld worden.

Tijdens het onderzoek is gebleken dat 90% van de zwangere vrouwen een rustiger ziektebeeld heeft tijdens het 3e trimester. Dit zijn hele mooie resultaten, maar dat is nog niet alles. In vervolgstudies hoopt het Erasmus MC aan te kunnen tonen dat de behandelstrategie een gunstig effect heeft op het zwanger worden. Maar ook dat het leidt tot minder complicaties tijdens de zwangerschap.

In het Erasmus MC werken ruim 14.000 medewerkers. Het is het grootste Universitaire Medisch Centrum van Nederland. Hier combineert men zorg met belangrijke onderzoeken die in de toekomst veel verschil kunnen maken. Nu dus ook voor reumapatiënten die graag zwanger willen worden!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!