sale kleertjes header
Mamma

Tips om weer zelfverzekerd een bikini te dragen na de bevalling!

Een bikini dragen na de bevalling. Dat is niet iets waarbij je meteen staat te juichen, waarschijnlijk. Onzin! Je mag trots zijn op je lichaam, op jezelf en op je prachtige kindje. Dus je hoeft je echt niet te verstoppen. Toch begrijpen we als geen ander dat de tijd na je bevalling best een onzekere tijd is. Daarom geven we je tips om na de bevalling weer zelfverzekerd een bikini te dragen.

disneybanner

Tips om weer zelfverzekerd een bikini te dragen na de bevalling!

 1. Wees trots op je nieuwe lichaam, ook als je het als tijdelijk ziet

  Omarm je nieuwe lichaam: het is misschien niet de tip die je verwacht, maar probeer je oude lichaam ‘te vergeten’. Je oude lichaam is niet meer, dat was voor er een kindje in je groeide. Voor je een baby maakte.

  Natuurlijk kan je lichaam herstellen, maar leg je erbij neer dat dit tijd nodig heeft. Zeker de eerste maanden is het gewoon nog geen optie. Dus die eerste zomer na je bevalling? Laat het los. Omarm je nieuwe lichaam en wees er gelukkig mee en trots op, ook al is dat misschien maar tijdelijk.
 2. Weg met de oude bikini’s!

  Gooi je oude bikini’s weg. Dat oude lichaam is niet meer, dus die oude bikini’s heb je niet meer nodig. Ook volgende zomer niet, want hoe hard je ook gaat trainen, je lichaam blijft veranderd. En daarom heeft het nieuwe badkleding verdient, toch? Pas eens een ander model bikini, eentje waar je vroeger nooit aan begonnen zou zijn. Gewoon om te kijken hoe het staat.

 3. Ga eens omdenken, benader je lichaam positief

  Bekijk je lichaam met een andere blik, een positieve blik. Wat vind je mooi aan je lichaam? Kijk even niet naar de minpuntjes, naar die buik die wat slapper is, of de striae.

  Maar kijk naar wat je mooi vindt. Waar ben je trots op? Op je lange benen? Of op je borsten? Zoek een bikini die juist de punten waar je blij mee bent accentueert. Dat leidt meteen af van die andere puntjes.

 4. banner billendoekjes waterwipes
 5. Op naar de winkel!

  Ga lekker shoppen. Maak er een leuke dag van. Wil je liever alleen? Of neem je een vriendin mee, of je zus of misschien je moeder? Laat de baby fijn bij je partner, of iemand anders waar jij je goed bij voelt en ga op pad.

  Struin je favoriete winkels af en laat je adviseren. Weet je wat je zoekt? Of heb je juist geen idee? Bij een goede winkel weten de verkoopsters precies wat er bij jouw figuur past, maar ook welke kleur jou goed staat.

 6. Ga niet voor safe!

  Kies eens iets anders. Misschien ben je al snel geneigd om voor veilig zwart te gaan. Omdat je denkt dat dit afkleedt, niet opvalt en je toch niet zo zeker bent dan je zou willen. Doe het niet!

  Pas juist eens die felle kleur of dat mooie patroon. Dat mooie patroon trekt namelijk de aandacht. En als mensen naar je bikini kijken zien ze niet eens dat jij je buik te slap vindt, of je benen te dik. Ze zien dat leuke patroon en dat maakt ze vrolijk. Kies een kleur die je ogen goed uit laat komen, of die lekker afsteekt bij je haar.

 7. Afstylen die hap!

  Maak je outfit af. Alleen een bikini is leuk, maar dat kan natuurlijk nog veel leuker. Bij veel bikini’s kan je bijpassende accessoires kopen, zoals een kaftan, of een omslagrokje. Op die manier kun je delen waar je niet zo zeker over bent toch een beetje bedekken.

  Maar het is ook handig als je even een ijsje wilt halen en niet alleen in je bikini over het strand wilt paraderen (wat heel logisch is). Een mooie lange blouse kan ook prima over je bikini, of een andere mooie cover up, zoals een wikkelrok. Wil je er helemaal fashionable bij lopen? Een mooie hoed, zonnebril en toffe strandtas maken je look helemaal af. Net als die leuke slippertjes of sandalen natuurlijk.

Zelfverzekerd een bikini dragen na de bevalling, dat kan echt. Dat hoeft niet alleen iets te zijn voor de vrouwen op sociale media die na een paar weken weer mega strak zijn. Want ja, die bestaan ook. Maar de meerderheid heeft er echt wel een paar maanden (of langer) voor nodig om weer ‘in model te veren’. En terwijl je daar mee bezig bent mag jij je ook mooi voelen, in een bikini!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019