“header
Zwangerschap

Navelpiercing tijdens de zwangerschap, wel of niet doen?

Heb je een piercing in je navel en ben je zwanger, dan kan je jezelf afvragen wat je met die navelpiercing moet doen tijdens de zwangerschap. Kan het blijven zitten, of zitten hier risico’s aan vast? Lees hier alles over een navelpiercing tijdens de zwangerschap.

beste babyfoon bol.com

Moet de navelpiercing uit tijdens de zwangerschap?

Het advies van verloskundigen en huisartsen over of een navelpiercing tijdens de zwangerschap kan of niet, verschilt nogal. Sommige geven aan dat je uit voorzorg de piercing er het beste uit kunt halen, andere geven aan dat het gewoon kan tot het moment dat je voelt dat de piercing te strak zit. De piercing zelf is overigens niet schadelijk voor je baby.

De enige reden waarom je de piercing eruit zou moeten halen is omdat je buik en dus je huid zo ver oprekt dat de piercing niet meer fijn zit. Je voelt dan spanning op de piercing en het kan mogelijk gaan irriteren. Op dat moment is het misschien wel handig om de piercing te verwijderen of een piercing te nemen met een langer staafje.

Wat als er niet voldoende ruimte is voor de navelpiercing?

Tijdens de zwangerschap zal je buik behoorlijk gaan opzetten en dat betekent dat je huid flink wordt opgerekt. Met name de huid rondom je navel. Tevens wordt bij veel vrouwen de navel iets naar buiten geduwd. Je navelpiercing rekt mee met je huid.

Zet maar eens een klein streepje op een slappe ballon. Blaas nu de ballon op. Zie je wat er met dat streepje gebeurd? Dat gebeurt dus ook met je piercing en je zwangere buik. Omdat je piercing meer rekt, is er op een gegeven moment niet voldoende ruimte meer. De piercing zal dan flink in je huid drukken en kan zelfs gaan ontsteken. Moet je nog een paar weken, dan zal je huid alleen nog maar meer oprekken en je piercing dus ook. Verre van prettig lijkt me, dan moet de piercing echt verwijderd worden.

Kleertjes.com korting banner

Kan een navelpiercing uitscheuren of uitgroeien tijdens zwangerschap?

Als je de navelpiercing tijdens de zwangerschap laat zitten, ondanks dat je merkt dat er geen ruimte meer voor is, dan heb je een hele grote kans dat de piercing zal uitgroeien. Eerst kan de piercing gaan ontsteken, je huid wordt dan rood en gevoelig. Daarnaast voel je heel duidelijk dat het staafje heel strak in je huid zit. De huid die over het staafje groeit kan donkerder kleuren. Vervolgens groeit je piercing uit. Het is natuurlijk beter om dit te voorkomen door de navelpiercing gewoon te verwijderen.

Een zwangerschapspiercing kan een mooi alternatief zijn!

Vind je het toch wel heel erg mooi, een navelpiercing tijdens de zwangerschap, dan is er iets heel moois bedacht: een zwangerschapspiercing. Dit is een navelpiercing gemaakt van flexibel, hypoallergeen kunststof. Het staafje is buigzaam zodat het mee kan meebuigen met je buik. Er zijn diverse uitvoeringen waaruit je kunt kiezen. Je kunt het simpel houden door gewoon twee kunststofbolletjes te nemen, maar je hebt ook hele schattige en stijlvolle zwangerschapspiercings met kristallen hartje, beertjes of andere hangertjes.

Het is trouwens mogelijk dat je buik dermate groeit dat zelfs een zwangerschapspiercing het gaat begeven. Haal het er dan alsjeblieft uit. Na de zwangerschap kun je gewoon je piercing er weer in doen, of check eerst even bij een piercer of dit mogelijk is.

Zwangerschapskleding mamalicious banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!