blije doos banner
Peuter

Ideeën voor traktaties voor de grote broer of zus!

Als je kindje grote broer of zus is geworden, is hij natuurlijk waanzinnig trots. En hij is niet de enige. Vaak mogen grote zussen en grote broers trakteren. Bijvoorbeeld op de crèche, peuterspeelzaal, bij de gastouder of op school. Ik zet de leukste geboorte traktaties voor je op een rijtje.

verzwaringsdeken banner

Kant en klare traktaties voor de grote broer of zus

Met een newborn in huis zit je waarschijnlijk niet te wachten op een heleboel extra werk. En dat hoeft ook helemaal niet. Er zijn namelijk heel veel websites waar je kant en klare traktaties kunt bestellen. Bijvoorbeeld geboortekoekjes. Je kunt ze op internet in alle soorten en maten bestellen. Met roze of blauwe versiering en in allerlei vormen en smaken. Je kunt ervoor kiezen om ze per stuk te laten verpakken. En ze zijn lekker lang houdbaar!
Gemakkelijke traktaties om zelf te maken!

Er zijn ook traktaties die je zelf kunt maken, maar die je een tijdje kunt bewaren. Verveel je je tijdens jouw zwangerschapsverlof en weet je al of de baby een meisje of een jongen is? Dan kan je de volgende traktatie voor de grote broer of zus alvast klaarmaken voordat de baby geboren is!

 1. Plastic vormpje met vulling

  Er zijn allerlei leuke plastic vormen te krijgen zie je zelf kunt vullen. Denk aan een kinderwagen, een speen, een flesje of een babybedje. Vul deze met gekleurde snoepjes (zoals manna, of M&M’s) en hang er een leuk kaartje aan met de naam van jullie baby. Of met “… is grote broer/zus!”

 2. Potje met muizen

  Koop een zak met witte snoepmuizen en zorg voor een aantal kleine glazen potjes. Onder in de potjes doe je roze of blauwe confetti. Daarbovenop leg je de muizen en daarop draai je de deksel. Doe er met een draadje een kaartje aan en klaar!

 3. Snoepketting

  De ‘ouderwetse’ snoepketting kennen we allemaal. Maar wist je dat deze ook in het roze of blauw te koop zijn? Doe ze in een plastic zakje en plak er een leuke sticker op.

 4. Knijpfruitje

  Er zijn een heleboel leuke printables te vinden die je zelf kunt uitprinten en om een knijpfruitje kunt hangen. Simpel, en bijna alle kinderen vinden het lekker.

 5. Muisjes in buisjes

  Koop kleine plastic buisjes en vul die met muisjes. Knoop er een kaartje aan en klaar is Kees.

 6. Badeendjes in blauw of roze

  Alle kindjes zijn gek op badeendjes. Je kunt ze in het roze of in het blauw kopen en ze leuk verpakken.

Lees ook: De leukste traktaties voor je peuter, en nog gezond ook!

prenatal banner weekaanbiedingen

Last minute geboorte traktaties

Er zijn ook een heleboel leuke manieren om te trakteren die iets meer last minute werk hebben. Een dag van tevoren bijvoorbeeld.

 1. Spekbollen op een stokje

  Rijg blauwe of roze met witte spekbollen op een stokje. Doe er cellofaan over en een strikje erom.

 2. Soepstengels met muisjes

  Doop soepstengels in gesmolten chocolade en daarna in de muisjes. Simpel en lekker.

 3. Cupcakes

  Koop of bak cupcakes met je peuter en versier ze met roze of blauwe sprinkels.

 4. Kwarktaartje in een glaasje

  Zin om creatief te doen? Pak een stapel plastic bekers en maak hierin een kwarktaartje. Je kunt aardbeien kwarktaart maken bij een meisje, of blauwe kleurstof toevoegen bij een jongen. Met een leuke prikker erin is het al snel een groot feest. Vergeet trouwens de lepel niet!

Maar natuurlijk is er ook helemaal niets mis met de oude vertrouwde beschuit met muisjes. Mag jouw kindje ook trakteren als hij grote broer of zus is geworden? En heb je nog een leuke aanvulling op dit lijstje met ideeën?

Lees ook: Makkelijk te maken gezonde traktaties om uit te delen op school!banner hoofdluizen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!