header luiers van pampers met 50% korting
Peuter

Hoe vaak moet een peuter in bad?

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, ik ben een loedermoeder wat betreft het schoonhouden van onze kinderen (ook ons huis trouwens, maar daar gaat het nu niet over). Ze gaan bij mij vaker niet in bad dan wel en wat blijkt? Dat is juist hartstikke goed! Want hoe vaak moet een peuter eigenlijk in bad?

banner winkelpromo

Zijn onze kinderen te schoon?

Tegenwoordig zorgen we ervoor dat het onze kinderen aan niets ontbreekt. Het nieuwste speelgoed, een mooie slaapkamer, een goede kinderfiets. Alles staat voor ze klaar. En ook qua uiterlijk gaan we vaak anders om met onze peuters dan onze ouders en grootouders dat deden.

We geven onze kinderen minder vaak tweedehands kleding en sowieso lijkt kinderkleding steeds meer op wat we zelf dragen. Onze ouders lieten ons rustig spelen in de modder terwijl we nu vaak zeggen “Doe maar niet, dan worden je nieuwe schoenen vies.”

Vuil is nodig om het immuunsysteem te versterken, het afweersysteem wordt niet geprikkeld als er geen vuil is. Je peuter zal dus moeten wennen aan pollen, haren, huisstofmijt en dergelijke. Als je ze constant bij de viezigheid weghoudt, bouwen ze geen weerstand op.
Zeep is niet goed voor de kinderhuid!

Tegenwoordig wassen we onze kinderen eigenlijk te vaak. De zeep tast de vetlaag van de kinderhuid aan, waardoor het zachte babyhuidje van je peuter uit kan drogen. Ook door vaak in bad te gaan of te lang te douchen met te warm water kan de huid van je peuter uitdrogen.

Daarom is het belangrijk dat je zeep gebruikt die speciaal voor kinderen is of pH-neutraal. Ook kan een scheutje badolie in bad goed helpen. Als je na het douchen de huid van je peuter droogdept in plaats van wrijft is dit ook beter voor de huid. Smeer je kindje in met een bodylotion speciaal voor kinderen.

Lees ook: Droge huid bij baby of peuter? Deze tips helpen!

luiers met korting banner

Hoe vaak moet een peuter in bad?

Natuurlijk is er geen eenduidig antwoord op hoe vaak je peuter in bad moet. Het ene kind speelt de hele dag buiten, zit het liefst op de kop in de zandbak of in het bos. Heerlijk, lekker laten gaan. Maar die mik je waarschijnlijk niet vol onder het zand in zijn bed. Een kind wat vaker binnen speelt zal minder vies worden.

In principe is je peuter een of twee keer per week in bad doen genoeg. Afhankelijk van hoe vies je kind is natuurlijk. De andere dagen kan je prima je kind wassen met een washandje, even het gezicht en de handjes, de voeten en de billen en klaar om in de pyjama te gaan.

Hoe vaak jij je peuter in bad doet, moet je dus helemaal zelf weten. Er is geen bepaalde ‘regel’ voor. Ik skip nog wel eens een baddersessie als ik weet dat er de volgende dag gezwommen gaat worden. In dat chloor weken ze ook wel weer schoon. 😉Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!